PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Udostepnianie polaczenia Internetowego po BT dla 6600


Udostepnianie polaczenia Internetowego po BT dla 6600

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » Udostepnianie polaczenia Internetowego po BT dla 6600
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-06-22, 00:12   Udostepnianie polaczenia Internetowego po BT dla 6600

Wie ktos jak to zrobic?
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
AdSense


Mendi 
Wie co mówi



Telefon: 6600, sx1
Operator: Orange
Pomógł: 5 razy
Wiek: 31
Dołączył: 19 Sie 2004
Posty: 469
Skąd: Kopenhaga
Wysłany: 2006-06-22, 07:55   

Witam, szukając w internecie poradników na temat darmowego dostępu do internetu i Areny przez bluetooth natknąłem się na wiele różnych stron z różnymi danymi. Jednak na żadnej z nich nie znalazłem pełnych danych do polskiego N-gage. Na podstawie własnych doświadczeń (i odrobiny informacji z internetu) napisałem własny sprawdzony, niezawodny poradnik.
1) Co nam będzie potrzebne? – zainstalowanie następujących programów:
- mRouter - instalowany wraz z PC Suite
- gnubox – program sis na n-gage
- NetFront – program sis do oglądania stron
- udostępnione połączenie internetowe na komputerze
- powiązanie telefonu z komputerem (patrz Instrukcja Obsługi)
2) Nazywamy Punkt Dostępu:
Narzędzia => Ustawienia => Połączenia => GPRS=> Punkt dostępu
Jako nazwę wpisujemy nazwę Bluetooth z komputera (z reguły PC, lub z) lub nazwę powiązanego urządzenia.
3) Tworzymy Punkt Dostępu:
Narzędzia => Ustawienia => Połączenia => Punkty dostępu => Opcje/ nowy P. d.
- Nazwa połączenia: Bt, PC, Moje - (dowolna, byle rozpoznawalna dla nas ;-) )
- Nośnik danych: Szybka sieć GSM
- Numer Dial-up: 2222
- Nazwa użytkownika: Spec, Xedo, RasUser,(dowolna – te 3 działają - My Team)
- Żądanie hasła: Nie
- Hasło: hasło, pass, password (dowolne i tak nie potrzebne bo go nie żąda)
- Strona główna: wap.Spec&Xedo&RasUser.com.pl (dowolna -||-)
- Adres IP bramy: 169.254.1.68
- Typ transmisji danych: analogowy
- Max szybkość transmisji: automatyczna
- Zabezpieczenie połączeń: wyłączone
- Tryb sesji: Stały
Zatwierdzamy zmiany
4) Włączamy Bluetooth’a (o ile nie zrobiliśmy tego szybciej)
5) Uruchamiamy Gnubox’a
- Opcje / 2box Direct => Bluetooth i wybieramy PC
- minimalizujemy (wciskamy Menu )
6) W mRouter’rze wybieramy porty COM przez które łączy się z phonem ( najlepiej wszystkie, mamy pewność że zaznaczyliśmy prawidłowy :-), ewentualnymi błędami się NIE przejmujemy, ponawiamy próbę)
7) Łączymy się z Internetem
8) Uruchamiamy Arenę lub jak w moim przypadku Tibię i gramy za free.

P.S. Bluetooth MUSI obsługiwać profil Network Access lub Access Point. Osobiście zalecam urządzenie firmy BlueTake (na tym pracuje My Team® ). najlepsze sterowniki to te wbudowane w system Windows XP SP2. Nie polecam oprogramowania firmy BlueSoil.

W razie problemów piszcie do autora. W razie chęci użycia na innej stronie TEŻ piszcie.

Made by Spec®

http://www.ngage.pl/int.php
_________________
Jak to powiedział sir Dave:"Tłumaczenie się dysortografią to jak chwalenie się małym chó...m" !
^
 
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-06-22, 08:30   

Dzieki ;)
Przetestuje to dam znac jak dziala.
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-06-22, 23:55   

Nie dziala:/
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
azbest 
Starszy Użytkownik



Telefon: 6600, 3310
Operator: Plus
Pomógł: 8 razy
Wiek: 30
Dołączył: 14 Cze 2004
Posty: 158
Skąd: kościan
Wysłany: 2006-06-23, 13:59   

Witam znalazłem taki opis może będzie działać. Będę mieć BT w przyszłym tygodniu to sprawdzę na mojej 6600.
^
 
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2006-06-23, 18:40   

Hmm... ponoc w 6600 niemozna zorbic takiego neta...:|
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
grzesiek1711 
Starszyzna
heh 3x P????Team :P



Telefon: 3310+6600
Operator: Plus
Pomógł: 14 razy
Wiek: 30
Dołączył: 29 Sie 2004
Posty: 632
Skąd: prawie Koszalin
Wysłany: 2006-06-24, 23:36   

ja zrobiłem neta na 3650 w podobny sposób ale działało to tylko na karcie z zablokowanym netem - poprostu telefon próbował się połączyć przez GPRS ale nie mógł i dopiero wtedy próbował przez BT, jak w 6600 nie wiem. Ale mozecie właśnie takie coś spróbować (moze dual sim i starą karte wywaloną z sieci już, tylko tyle żeby się telefon na niej odpalal).
_________________
Moja historia: Się męcz C25, Se dżem MC930, Nokia 3310,Nokia 3510i, Nokia 3650, Nokia 6600+Nokia 3310
a na pare dni były też 3210,3330, 5210, 3410, 6210, tak czy siak NOKIA RLZ :D
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Nokia 6600 Adi666 Nokia 3 2010-02-23, 19:47
Brak nowych postów Nokia 6600 per_mate DCT-4 7 2010-04-24, 18:58
Brak nowych postów Wibra w 6600 per_mate DCT-4 3 2010-06-15, 17:40
Brak nowych postów Nokia 6600. Proszę o Pomoc Davidos DCT-4 0 2010-10-09, 09:40
Brak nowych postów Nokia 6600 ziomex983 DCT-4 1 2012-01-11, 16:06