PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > White screen w Nokii 3650


White screen w Nokii 3650

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » White screen w Nokii 3650
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
jezior86 
Nowicjusz



Telefon: CiagleInny
Operator: Plus
Dołączył: 07 Cze 2005
Posty: 74
Skąd: Wałbrzych
Wysłany: 2006-09-06, 10:01   White screen w Nokii 3650

Witam! Mam problem z 3650- a dokładniej częsty problem- biały wyświetlacz i nic więcej. Szukałem podobnego postu na forum i znalazłem jeden, ale 2 userów sie tam pokłóciło i nic z tego nie wyszło.
Ogólnie, mam Tornado. Wgrywam MCU i PPM bez problemu- więc kosci flash nie powinny być uwalone ( wgrywam w trybie normal, przy fast wywala). Nie moge zrobic Format user area bo wywala blad, tak samo nie moge zczytac INFO o telefonie. Wiem ze to bardzo czesty przypadek.....po przeczytaniu poprzedniego posta- nie pracuje w serwisie/komisie GSM to hobby. Czy ktos potrafi mi pomoc? Tylko prosze nie pisac wygrzej, wykąp.
^
 
     
AdSense


xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 40
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-09-06, 12:01   

te kłótliwe posty to moje chyba były :) nieważne było mineło. Musisz podmienić pliki fia na takie co pomagają kompletnie wyczyścić flash a potem zapisać nowy soft wersja 3.14 lub 3.17 ale pewien nie jestem. Potem wgrać czystego PM , a na koniec format user area. Czasami trzeba powtórzyć kilka razy tą czynność. Jeśli znasz trochę angielski to zajżyj na gsmhosting tam jest to bardzo dobrze opisane.
^
 
     
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 26
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-09-06, 12:39   

a może spróbuj docisnąć styki, miałem ten sam problem i po poważnym przeczyszczeniu i że tak sie wyraże zgnieceniu telefona z kablem wszystko poszło bez problemu
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
jezior86 
Nowicjusz



Telefon: CiagleInny
Operator: Plus
Dołączył: 07 Cze 2005
Posty: 74
Skąd: Wałbrzych
Wysłany: 2006-09-08, 16:57   

xury odwiedizlem ta strone i jest duzo na ten temat, ale nie ma jak podmienic pliki fia. Z cala reszta tego co napisales dam sobie rade.....

[ Dodano: 2006-09-10, 18:54 ]
Czy ktoś mi może pomóć z tą podmiana plików fia??
^
 
     
superbeny666 
Wie co mówi
MZ 150 rulezz:)


Telefon: 6310i
Operator: Plus
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 13 Cze 2005
Posty: 260
Wysłany: 2006-09-12, 16:26   

jezior86, posciagaj jakies FIA z supportu

a pozniej podmieniaj w folderze
x:\Program Files\Nokia\Phoenix\FLASH

i sprawdzaj co i jak, moze cos pomoze
_________________
Siema Gość :)
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: