PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Włóż karte sim Nokia N-GAGE QD


Włóż karte sim Nokia N-GAGE QD

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » Włóż karte sim Nokia N-GAGE QD
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
rafaln84 
Nowicjusz


Telefon: N70
Operator: Plus
Wiek: 33
Dołączył: 10 Lut 2006
Posty: 7
Skąd: Jędrzejów
Wysłany: 2006-02-10, 20:11   Włóż karte sim Nokia N-GAGE QD

Witam!!!

Kupiłem nie dawno tel Nokie N-GAGE QD bez simlocka a, nie wiem co jest grane bo niechce
mi czytac karty POP bo pisze Włóż karte sim a karta jest dobra bo czyta w innych fonach.

Proszę o pomoc !!!
_________________
Zapraszam http://edek.boo.pl
^
 
 
     
AdSense


mavelius 
Wie co mówi
Nokia Team


Telefon: 6310i
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Wiek: 30
Dołączył: 11 Wrz 2005
Posty: 359
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-02-10, 20:54   

Na początek popraw złącze sim, i sprawdz przejscie do takiego układziku odpowiedzialnego za SIM. (nie pamiętam jaki to układ ale każdy chyba na SM)... Jeśli dalej nie działa to wygrzej, lub wymienń UEM, ale najpierw sprawdz wszystkie elementy na lini sim. Czy czegoś nie brakuje...
_________________
No po co Ci głowa?

No jesz niom?

Czy czasami pomyslisz?

Twój wybór!
^
 
 
     
rafaln84 
Nowicjusz


Telefon: N70
Operator: Plus
Wiek: 33
Dołączył: 10 Lut 2006
Posty: 7
Skąd: Jędrzejów
Wysłany: 2006-02-10, 22:24   

styki odkrzywiałem i nic nie dało karte przeczysciłem i tez nic co myslicjie o wgraniu symbiana nowego
_________________
Zapraszam http://edek.boo.pl
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 31
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2006-02-10, 22:53   

rafaln84, to raczej nic nieda :]
sprobuj moze jeszcze na innej karcie (niewiem w jakim celu ale nic mi innego do glowy nie rpzychodzi w tej chwli)
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
rafaln84 
Nowicjusz


Telefon: N70
Operator: Plus
Wiek: 33
Dołączył: 10 Lut 2006
Posty: 7
Skąd: Jędrzejów
Wysłany: 2006-02-10, 23:01   

logos2000

no ta karta jest sprawna w 100% bo mam w domu Nokie 5510,3310,8210.6510.6600 i smiga na tych nokiach a, ciekawe czy poszła by jak by ją zklonowac
_________________
Zapraszam http://edek.boo.pl
^
 
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2006-02-11, 11:26   

rafaln84, A weź może jednak posłuchaj logos2000, czasem telefony potrafia takie rzeczy odwalać, że nie ma logicznego wytłumaczenia. Ja mam starą porysaną karte która jest czytana tylko przez jeden z paru moich telefonów (3310).
rafaln84 napisał/a:
ciekawe czy poszła by jak by ją zklonowac

Nie ma sensu, jeśli to zadziała to ewidentne uszkodzenie karty, a piszesz ze sprawna...
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
rafaln84 
Nowicjusz


Telefon: N70
Operator: Plus
Wiek: 33
Dołączył: 10 Lut 2006
Posty: 7
Skąd: Jędrzejów
Wysłany: 2006-02-11, 11:51   

jak bede miał czas to bujde do Komisu zapytam sie co mu dolega a, jeszcze ten telefon był przywieziony z Niemiec

Jak bym miał kable do DCT4 to bym pokombinował a , tak to mam do DCT3.
_________________
Zapraszam http://edek.boo.pl
^
 
 
     
tuning_gsm 
Starszy Użytkownik
i nie tylko.



Telefon: 5510
Operator: Heyah
Pomógł: 3 razy
Wiek: 31
Dołączył: 10 Kwi 2005
Posty: 223
Skąd: ok/Cieszyn
Wysłany: 2006-02-11, 12:04   

A sprawdz na innej karcie z Orange.. jak pójdzie to masz problem z głowy, jak nie - to masz naprawde problem..
_________________
Gość
Be Strong ! => like a Warka
:)
____________________________________
Wszystko jest do zrobienia! - czasem trzeba po prostu wziąść cięższy młotek!
^
 
 
     
rafaln84 
Nowicjusz


Telefon: N70
Operator: Plus
Wiek: 33
Dołączył: 10 Lut 2006
Posty: 7
Skąd: Jędrzejów
Wysłany: 2006-02-11, 12:07   

Na innych kartach Orange chodzi dobrze
_________________
Zapraszam http://edek.boo.pl
^
 
 
     
tuning_gsm 
Starszy Użytkownik
i nie tylko.



Telefon: 5510
Operator: Heyah
Pomógł: 3 razy
Wiek: 31
Dołączył: 10 Kwi 2005
Posty: 223
Skąd: ok/Cieszyn
Wysłany: 2006-02-11, 12:35   

rafaln84, wiec masz na 100% skichana SIMke... innej opcji nie ma!


:)
_________________
Gość
Be Strong ! => like a Warka
:)
____________________________________
Wszystko jest do zrobienia! - czasem trzeba po prostu wziąść cięższy młotek!
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów NOKIA 5310 XM Po zalaniu nie ładuje kura48 DCT-4 1 2014-06-11, 14:46
Brak nowych postów Usunięcie funkcji "radio" z... Abba Nokia 0 2014-10-13, 23:08
Brak nowych postów Pliki .ngd (Nokia Game Data). Skąd wz... Mef82 DCT-4 0 2015-06-15, 23:02
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 22:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 14:39