PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Zepsuty włącznik w nokii 3100 ale jak popsuty masakra !!


Zepsuty włącznik w nokii 3100 ale jak popsuty masakra !!

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » Zepsuty włącznik w nokii 3100 ale jak popsuty masakra !!
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
MATRIX5000 
Nowicjusz



Telefon: x640
Wiek: 35
Dołączył: 06 Kwi 2007
Posty: 11
Wysłany: 2007-04-07, 09:08   Zepsuty włącznik w nokii 3100 ale jak popsuty masakra !!

Mam straszny problem jest popsuty włącznik w nokii 3100 . a raczej go tam wogóle nie ma . Telefon dziala na 100% tylko go nie moge włączyc co robic.
Nie mam czym zrobic foty kurna , ale jest tak ze nie ma wogóle tego wlacznika jest wyrwany sama płytka nic nie ma zero. Pomocy
_________________
The MATRIX...
^
 
     
AdSense


lala166 
VIP
..........


Telefon: n95
Operator: Era
Pomógł: 51 razy
Wiek: 29
Dołączył: 07 Lis 2004
Posty: 1008
Wysłany: 2007-04-07, 11:52   



powinno pomóc :) prawy pad do rezystorka lewy do masy
^
 
 
     
MATRIX5000 
Nowicjusz



Telefon: x640
Wiek: 35
Dołączył: 06 Kwi 2007
Posty: 11
Wysłany: 2007-04-07, 15:32   

Chodz bym chciał to cieżko mi coś z tego zrozumieć gdzie co i jak . Prosze pomocy
_________________
The MATRIX...
^
 
     
Comet 
Starszy Użytkownik



Telefon: 3210/n80
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 27
Dołączył: 19 Cze 2006
Posty: 231
Wysłany: 2007-04-07, 19:09   

MATRIX5000, aby cokolwiek naprawić musisz mieć lutownicę, cynę i włącznik który mógłbyś wlutować w odpowiednie jemu miejsce :) Póki co wydaje mi się, że nawet nie rozkręciłeś telefonu. Prawda?
^
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 29
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2007-04-07, 19:26   

może to ci pomoże
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
MATRIX5000 
Nowicjusz



Telefon: x640
Wiek: 35
Dołączył: 06 Kwi 2007
Posty: 11
Wysłany: 2007-04-07, 19:51   

Wiec tak telefon rozkrecilem mam lutownice, nie mam wlacznika ale w sumie zalezy mi zeby to jakos na krótko podłaczyc, albo zeby odpalic fona i tyle.

Troche te miejsce po tym przeloczniku jest zdewastowane
_________________
The MATRIX...
^
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 29
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2007-04-07, 21:14   

MATRIX5000 jeżeli nadal masz jakieś problemy, to lepiej oddaj telefon do serwisu
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
Kmil 
Użytkownik
Symbian to pasja...



Telefon: NOKIA N97
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Wiek: 26
Dołączył: 06 Sty 2007
Posty: 83
Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-04-07, 22:46   

Witam
otóż ja mam taki sam problem, tzn włacznik niby jest a raczej jego szczątki na płycie i fona moge włączyc tylko i wyłącznie jak czymś wcisne ;) chyba chodzi o to żeby zmostkować i tutaj pojawia sie problem ponieważ mam też nokie 3120 i mam możliwość przełożenia włącznika do tej 3100 ale kompetnie nie wiem jak sie za to zabrać:) macie moze jakieś schetaty co gdzie mam lutować zeby to przełożyć :) ?
_________________
http://img217.imageshack..../1570142972.png
^
 
 
     
MATRIX5000 
Nowicjusz



Telefon: x640
Wiek: 35
Dołączył: 06 Kwi 2007
Posty: 11
Wysłany: 2007-04-07, 22:58   

No wiem ale chcialem to jakos bez servisu zalatwić szkoda w niegko kasy ladowac bo i tak w kiepskim stanie jest. chodzi tylko o wlaczenie jego
_________________
The MATRIX...
^
 
     
Kmil 
Użytkownik
Symbian to pasja...



Telefon: NOKIA N97
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Wiek: 26
Dołączył: 06 Sty 2007
Posty: 83
Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-04-07, 23:04   

posiadacie może schemat do nokii 3120 oraz 3100 albo jakąś instrukcje jak przełożyć ten włącznik? prosze o pomoc ;)
_________________
http://img217.imageshack..../1570142972.png
^
 
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 29
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2007-04-07, 23:10   

3100 i 3120 to to samo, a jak przelutować? Bierzesz zwykłą kolbówke, odlutowujesz jedną nóżkę, podnosisz ją delikatnie skalpelem lub czymkolwiek innym, potem drugą i to wszystko, dziecinnie proste.
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
Kmil 
Użytkownik
Symbian to pasja...



Telefon: NOKIA N97
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Wiek: 26
Dołączył: 06 Sty 2007
Posty: 83
Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-04-07, 23:15   

Aha czyli sam to bez problemu zdejme tak ? posiadam najzwyklejszą lutownice napewno nie pierwszej nowosci i moge nią spokojnie działac ? i nic już nie musze mostkować poza przełożeniem włacznika ?
_________________
http://img217.imageshack..../1570142972.png
^
 
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 29
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2007-04-07, 23:17   

nie znam twoich możliwości i nie wiem jaki jesteś zdolny, ale przy odrobinie sprytu i zdolności manualnych bez problemu sobie z tym poradzisz.
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
Kmil 
Użytkownik
Symbian to pasja...



Telefon: NOKIA N97
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Wiek: 26
Dołączył: 06 Sty 2007
Posty: 83
Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-04-07, 23:28   

hmmm.. :D jeżeli nie zaczną mi sie trząść ręce to będzie wszystko w porządku :)
mam ostatnie pytanie a właściwie 2 otóż czemu nazwy układów na schemacie różnią sie od tych które mam na płytce w 3120 ? a 2 pyt. jakim grotem to lutować:)
_________________
http://img217.imageshack..../1570142972.png
^
 
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 29
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2007-04-07, 23:32   

ad1. Bo to są oznaczenia Noki, a ty masz modele elementów
ad2. Zależy jaką masz lutke, jeśli transformatorową, to jakiś cienki miedziany, a jeśli kolbówkę, to "normalny" tzn okrągły, nie za gruby.
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów zdjecie simlocka na nokii 6303c molo1985555 Simlock 1 2012-02-02, 16:37
Brak nowych postów Nokia 3100 uwalona przy flashu chelseatb Nokia 1 2012-06-26, 14:41
Brak nowych postów [Kupię] Płyta główna do Nokii 3100 / ... Andrzej82 Bazar 1 2012-07-08, 07:13
Brak nowych postów Box do Nokii - Co i jak? 1496 Nokia 1 2012-08-27, 18:21
Brak nowych postów jak zacząć zabawe z softem w nokii 33... bastek156 NokiX 1 2014-02-25, 16:40