PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Zerwana scieżka do przylutowania włącznika 3100


Zerwana scieżka do przylutowania włącznika 3100

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » DCT-4 » Zerwana scieżka do przylutowania włącznika 3100
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
maciek1004 
Nowicjusz


Telefon: 3310
Dołączył: 15 Paź 2006
Posty: 49
Wysłany: 2008-01-13, 16:10   Zerwana scieżka do przylutowania włącznika 3100

Tak jak w temacie czy da sie to jakoś naprawic aby ten telefon normalnie działał.
^
 
 
     
AdSense


GSMservice 
Expert
Prawie Expert :P


Telefon: N95 ,k500
Operator: Heyah
Pomógł: 49 razy
Wiek: 26
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 1051
Skąd: Kętrzyno --> Lębork
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2008-01-13, 16:30   

tu zajrzyj masz duzo pomocnych zdjęć:
http://hw.pasjagsm.pl/nokia/3100/
^
 
  Skype
     
maciek1004 
Nowicjusz


Telefon: 3310
Dołączył: 15 Paź 2006
Posty: 49
Wysłany: 2008-01-13, 17:22   

Dobra moze zle sprecyzowałem pytanie.Czy te zerwanie sciezki da sie jakos naprawic zeby mozna bylo spowrotem przylutowac włacznik.Ja wiem ze tam jest duzo pomocnych zdjeć,i co z tego jak ja i tak nie wiem czy da sie cos z tym zrobic....
^
 
 
     
GSMservice 
Expert
Prawie Expert :P


Telefon: N95 ,k500
Operator: Heyah
Pomógł: 49 razy
Wiek: 26
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 1051
Skąd: Kętrzyno --> Lębork
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2008-01-13, 17:27   

tak da sie to zrobić na jakimś filmiku widziałem jak koleś to robił. poszukam i ci podeśle jak by co.

[ Dodano: 2008-01-13, 17:54 ]
filmik wysłany.
^
 
  Skype
     
sander18 
Starszyzna
Nie Wie Co Pisze ;)



Telefon: nokie
Operator: Orange
Pomógł: 29 razy
Wiek: 33
Dołączył: 02 Mar 2005
Posty: 511
Skąd: z kątowni ;)
Wysłany: 2008-01-13, 19:14   

GSMservice, to moze umiesc gdzies i podaj link zeby inni tez mogli skorzystac.
_________________
W dżungli amazońskiej odkryto nowy gatunek kameleona. Ma 65 tys. kolorów i polifoniczne dzwonki :D
^
 
 
     
GSMservice 
Expert
Prawie Expert :P


Telefon: N95 ,k500
Operator: Heyah
Pomógł: 49 razy
Wiek: 26
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 1051
Skąd: Kętrzyno --> Lębork
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2008-01-13, 19:28   

można go znalezc na softgsm.
^
 
  Skype
     
Nero1324 
Nowicjusz



Telefon: SE K800i
Operator: Heyah
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 25 Lut 2008
Posty: 29
Skąd: Kielce
Wysłany: 2008-02-28, 00:33   

Jak można odpalić Nokie 3100 bez włącznika???
Ostatni gdzieś czytałem, że można przyłożyć sreberko i powinna się włączyć. Czy to prawda?
_________________
www.fifamania.eev.pl- ciekawa strona o FIFIE 08. Polecam!!!
^
 
 
     
wasiesto 
PasjaTeam
Fresh

Telefon: LG G5
Operator: Play
Pomógł: 69 razy
Wiek: 28
Dołączył: 21 Mar 2007
Posty: 1419
Wysłany: 2008-02-28, 00:39   

lepiej użyć miedzianego drucika lub jakieś blaszki przewodzącej prąd.
^
 
  Skype
     
Nero1324 
Nowicjusz



Telefon: SE K800i
Operator: Heyah
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 25 Lut 2008
Posty: 29
Skąd: Kielce
Wysłany: 2008-02-28, 00:42   

OK. Spróbuje.
A na ile pinów jest włącznik, czy nie ma różnicy?
_________________
www.fifamania.eev.pl- ciekawa strona o FIFIE 08. Polecam!!!
^
 
 
     
lukaczmarek 
VIP
Pasjonat ;)



Telefon: HTC Touch PRO
Operator: Play
Pomógł: 65 razy
Wiek: 32
Dołączył: 08 Sty 2007
Posty: 1047
Skąd: Bąków
Wysłany: 2008-02-28, 07:33   

Jak nie ma punktów lutowniczych poprowadż tak jak na schemacie

Włącznik jest na na 2 lub 4 piny i nie można ich zamieniać
^
 
  Skype
     
Nero1324 
Nowicjusz



Telefon: SE K800i
Operator: Heyah
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 25 Lut 2008
Posty: 29
Skąd: Kielce
Wysłany: 2008-02-28, 14:20   

Wytłumaczcie mi bo nie rozumiem.
Co mam poprowadzić???

I czy jest jakaś różnica między 2, a 4 pinami?
_________________
www.fifamania.eev.pl- ciekawa strona o FIFIE 08. Polecam!!!
^
 
 
     
wasiesto 
PasjaTeam
Fresh

Telefon: LG G5
Operator: Play
Pomógł: 69 razy
Wiek: 28
Dołączył: 21 Mar 2007
Posty: 1419
Wysłany: 2008-02-28, 14:37   

Nero1324, no poprowadzić obejście jak to jest na schemacie. czyli połączyć te miejsca połączone czerwoną linią, np drucikiem
^
 
  Skype
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2008-02-28, 14:50   

wasiesto napisał/a:
Nero1324, no poprowadzić obejście jak to jest na schemacie. czyli połączyć te miejsca połączone czerwoną linią, np drucikiem

oczywiscie zabezpieczajac go przez zwarciem:)
^
 
     
wasiesto 
PasjaTeam
Fresh

Telefon: LG G5
Operator: Play
Pomógł: 69 razy
Wiek: 28
Dołączył: 21 Mar 2007
Posty: 1419
Wysłany: 2008-02-28, 14:52   

kowalkarol1, no tak tak drucik zaizolowany
^
 
  Skype
     
Nero1324 
Nowicjusz



Telefon: SE K800i
Operator: Heyah
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 25 Lut 2008
Posty: 29
Skąd: Kielce
Wysłany: 2008-02-28, 16:14   

Ja mam go przylutować?
Czy spróbować jakoś na tzw. "krótko"?
To jest w końcu jakaś różnica w tym czy się przylutuje włącznik na 2 piny czy na 4 piny?
_________________
www.fifamania.eev.pl- ciekawa strona o FIFIE 08. Polecam!!!
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów SPV 3100 - chyba taśma, ale dziwny objaw gawior Inni Producenci 1 2010-03-22, 14:16
Brak nowych postów usuwanie simlocka z nokii 3100 jacho48 Simlock 8 2011-02-27, 22:48
Brak nowych postów Nokia 3100 nomercy94 DCT-4 5 2011-03-12, 15:17
Brak nowych postów Nokia 3100 uwalona przy flashu chelseatb Nokia 1 2012-06-26, 14:41
Brak nowych postów [Kupię] Płyta główna do Nokii 3100 / ... Andrzej82 Bazar 1 2012-07-08, 07:13