PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Problem z internetem w orange


Problem z internetem w orange

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Telekomunikacja:... » Internet » Problem z internetem w orange
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
winko91 
Nowicjusz


Telefon: nokia n73
Operator: Orange
Dołączyła: 04 Mar 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-03-04, 18:04   Problem z internetem w orange

zrobilam glupote i chcialabym wiedziec jak do tego doszlo. kupilam wlasnie nokie n73 i dokupilam sobie do niej starter orange nowe go. nie wykupywalam zadnych pakietow internetowych, ale chcialam wejsc na pewna stronke. najpierw wchodzilam na nia poprzez web, ale mi sie nie zalaczala.kilka razy probowalam i za kazde polaczenie zabieralo mi 0,25 gr. ostatnim razem przetlumaczylam napis po angielskiu i zrozumialam ze mam niby czekac bo cos. nie pamietam po co. poczekalam troche ale nic sie nie dzialo wiec sie rozlaczylam. potem wgralam opere i na nia weszlam zaladowala mi sie jakas stronka. pewnie startowa i weszlam na google. wszystko dzialao wiec wyszlam z tego. njdziwniejsze jest ze za ktores z tych wszystkich polaczen orange zabralo mi 22,5. (mialam wtedy wlaczone 3G) Czy to mozliwe ze przez opere pobralo mi 4501kb??

2010.03.03 17:07 33.00 kB internet - Internet i OW 0,25 Dane
2010.03.03 17:12 9.00 kB internet - Internet i OW 0,25 Dane
2010.03.03 17:18 5.00 kB internet - Internet i OW 0,25 Dane
2010.03.03 17:48 4.00 kB wap - Internet i OW 0,25 Dane
2010.03.03 17:52 4501.00 kB internet - Internet i OW 22,50 Dane
2010.03.03 18:04 2.00 kB wap - Internet i OW 0,25 Dane
2010.03.03 18:23 110.00 kB wap - Internet i OW 0,75 Dane

Wiem, ze zrobilam glupio ale jezeli to byla wina jakichs ustawien w telefonie to ja chce je zmienic zeby mi tyle nie jadlo bo jak policzylam ile mi orange policzylo to wyszlo ok 4,5Mb a to troche duzo;p
^
 
     
AdSense


_Brutus 
Moderator
dragon podśmiechujek



Telefon: Samsung Ace II
Operator: Plus
Pomógł: 49 razy
Wiek: 25
Dołączył: 20 Lis 2005
Posty: 1190
Skąd: Łódź
Wysłany: 2010-03-04, 18:19   

Widocznie połączyłaś się nie przez GPRS tylko przez WAP i dlatego...
^
 
  Skype
     
winko91 
Nowicjusz


Telefon: nokia n73
Operator: Orange
Dołączyła: 04 Mar 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-03-04, 18:26   

ale przy tych 4501kb nie pisze ze polaczylam sie przez wap-internet i OW tylko inetrnet-internet i OW
^
 
     
_Brutus 
Moderator
dragon podśmiechujek



Telefon: Samsung Ace II
Operator: Plus
Pomógł: 49 razy
Wiek: 25
Dołączył: 20 Lis 2005
Posty: 1190
Skąd: Łódź
Wysłany: 2010-03-04, 18:37   

Faktycznie nie zauważyłem, przepraszam. Hmm.. Opera raczej sama nie pobrała takiej ilości danych. Jesteś pewna, że nic nie klikałaś? Żadnych linków w googlach, które mogły zawierać jakieś media, które musiały zostać pobrane?
^
 
  Skype
     
winko91 
Nowicjusz


Telefon: nokia n73
Operator: Orange
Dołączyła: 04 Mar 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-03-04, 18:52   

W operze wlasnie nic nie robilam, Zainstalowalam ja i wlaczylam. Pokazalami sie niaprawdopodobniej strona startowa tam chba byly z 4 zdjecia czy rysunki ale na nie nie klikalam ani nie pobieralam tyko od razu wpisalam google i od razu wyszlam. Teraz jak sie zastanowie to chyba jeszcze przed tym wchodzilam wlasnie na taka stronke co mi przez wap dzialac nie chcala. Szukalam aplikacji co likwidowala by mi przy starcie logo jakie mam i wlaczalo wybrane przeze mnie. I na jakims forum urzytkownik napisal o programie NoLogo. Najpierw weszlam przez komputer na podana stronke i wpisalam kraj i wyskoczyla mi strona na ktora mialam wejsc zeby aplikacja sie na telefonie zainstalowala. I ta stronka wlasnie mi nie chciala dzialac. Pare razy chodzilam na nia przez web. I wlasnie chyba weszlam przez opere ale nie jestem pewna. To mozliwe ze to od tego?
^
 
     
mariusz9a 
VIP


Telefon: Omnia
Operator: Plus
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 26 Kwi 2007
Posty: 193
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2010-03-04, 18:53   

Kilka zdjęć i 4,5MB nie Twoje. Także w zasadzie jest to możliwe, że opłata została pobrana poprawnie...
_________________
http://www.plusforum.pl
^
 
     
winko91 
Nowicjusz


Telefon: nokia n73
Operator: Orange
Dołączyła: 04 Mar 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-03-04, 18:54   

Tylko odrazu dopisze, ze te cale NoLogo nie zostalo w sumie sciagniete i nie mam tej aplikacji na telefonie

[ Dodano: 2010-03-04, 18:58 ]
Acha. Czyli to moze byc przez ta strone starowa. A jak sie ją zmienia w Operze mini? Bo jak ma sie mi sciagac jakas stronka to wole zeby byla od rau taka jaka potrzebowac bede. I chcialabym wiedziec jak w operze nastawic zeby mi niebralo neta za pomoca wap bo to chyba zle jest jak bierze z wap-u. No i oczywiscie zeby zdjecia mi sie na stronach nie ladowaly jesli to mozliwe. tylko np. sam tekst.
^
 
     
_Brutus 
Moderator
dragon podśmiechujek



Telefon: Samsung Ace II
Operator: Plus
Pomógł: 49 razy
Wiek: 25
Dołączył: 20 Lis 2005
Posty: 1190
Skąd: Łódź
Wysłany: 2010-03-05, 14:39   

W ustawieniach opery możesz wyłączyć pobieranie obrazów. Strona startowa nic nie pobiera, nawet nie łączy się z netem. Przy łączeniu wybierasz odpowiedni punkt dostępu, w którym masz ustawione łączenie przez GPRS i tyle.
^
 
  Skype
     
sundance_kid 
VIP



Telefon: E50,E51.5310XM
Operator: Orange
Pomogła: 37 razy
Wiek: 33
Dołączyła: 25 Cze 2006
Posty: 852
Skąd: Bratoszewice
Wysłany: 2010-03-10, 00:25   

Co ile jest rozliczanie w Twojej taryfie?
_________________
Bądź zła, bądź zła zła zła tak jak ja!
^
 
     
yousocrates 
Nowicjusz


Telefon: 02145685285
Operator: Era
Wiek: 31
Dołączył: 10 Sty 2011
Posty: 1
Wysłany: 2011-01-10, 10:27   

przedyskutować temat i jak dobry to sprawa waluty
_________________
[url= http://www.cisspdumps.net]cissp certification[/url]|[url= http://www.ccspdumps.com]ccsp certification[/url]|[url= http://www.cwnadumps.com]cwna training[/url]|[url= http://www.mcpdumps.com]mcp certification[/url]
^
 
     
Lidia87 
Nowicjusz


Telefon: samsung i30
Operator: Orange
Dołączyła: 28 Kwi 2015
Posty: 20
Wysłany: 2015-04-28, 15:27   

Faktycznie jakoś dziwnie to naliczają, najlepiej iść do salonu i dopytać.
_________________
Tonery Lexmark
Ostatnio zmieniony przez Lidia87 2015-04-28, 17:22, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
     
adamek99 
Nowicjusz


Telefon: samsung
Operator: Orange
Dołączył: 13 Lip 2015
Posty: 20
Wysłany: 2015-07-13, 18:41   

Dlatego właśnie już dwa lata temu zrezygnowałem z internetu w orange...
_________________
Leasing samochodów dostawczych
Ostatnio zmieniony przez adamek99 2015-07-30, 06:03, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
     
Hibur 
Nowicjusz


Telefon: Samsung
Operator: Play
Dołączył: 27 Lis 2015
Posty: 3
Wysłany: 2015-11-27, 19:21   

przewaznie jak jest problem to wina telefonu, przynajmniej ja tak zawsze mialem -,- zawsze jak jakis nowy tel nabyłem to były z nim same problemy
^
 
     
Trajnos 
Nowicjusz


Telefon: Nokia X2
Operator: Plus
Dołączył: 06 Sty 2016
Posty: 2
Wysłany: 2016-01-06, 13:55   

Czasem nie ustalisz czyja wina heh
_________________
I zakola u mężczyzn znikają
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów nokia 3310 problem przy flashowaniu :/ bastek156 DCT-3 3 2014-04-05, 18:58
Brak nowych postów galaxy s3 problem z dźwiękiem na słuc... Rambo3 Samsung 0 2014-07-22, 00:15
Brak nowych postów Ginger dla Tychów - problem marta_g Ginger 0 2015-02-19, 12:49
Brak nowych postów Problem z softem do LG l5 E610 Linksiq LG 5 2015-07-02, 10:54
Brak nowych postów Recovering from your hair loss problem Ninabeauty Nokia 0 2016-05-13, 06:52