PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Problem ze zdjęciem Simlock-a na Huawei E160 w Erze.


Problem ze zdjęciem Simlock-a na Huawei E160 w Erze.

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Telekomunikacja:... » Internet » Problem ze zdjęciem Simlock-a na Huawei E160 w Erze.
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
goffero 
Nowicjusz


Telefon: 880905445
Operator: Heyah
Dołączył: 02 Kwi 2009
Posty: 2
Wysłany: 2010-03-13, 19:24   Problem ze zdjęciem Simlock-a na Huawei E160 w Erze.

Witam,
Mam dwa modemy Huawei E160 dostałem do nich kody zdejmujące simlocki ze strony www.forum.gsmhosting.com, opinie są pochlebne. Jeden mam z O2 i udało mi się zdjąć simlocka drugi mam w erze i kod nie wchodzi ma osiem znaków 44244953.
Moje spostrzeżenia. Jeśli chodzi o zdejmowanie simloków przez aplikacje blueconnect przy modemie z O2 mogłem sprawdzić kod dopiero po wpisaniu 8 cyfr, przy tym z erze już przy czterech podświetliła się opcja „ok”. Po za tym w standardowych modemach powinno być 10 prób ściągnięcia simlocka, a w moim z ery były tylko 3. Została mi tylko jedna próba.:]
Może ktoś wie coś więcej i pomógł mi. Modem mam od nowości, nietypowa liczba prób może sugerować, że w erze coś mieszano w simlocku.
Ostatnio zmieniony przez goffero 2010-03-13, 19:31, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
     
AdSense


Grzyb26 
Użytkownik


Telefon: k800
Operator: Heyah
Pomógł: 1 raz
Wiek: 32
Dołączył: 19 Lis 2004
Posty: 83
Skąd: Włocławek
Wysłany: 2010-03-14, 15:04   

Witam!
Kod do simlocka mozna sobie samemu przeliczyc na stronie http://a-zgsm.com/huawei.php lub pobrac ktorys z programów: http://chomikuj.pl/grzyb26/Huawei
_________________
UFS + HWK, UBL, MX-KEY, SAGEMDD CLON, CRUISER, JAF, UB, GENIE CLIP, SMART CLIP, AF, SETOOL3, DREAMBOX, FURIOUS, MULTI-BOX, BB5BOX, NS-PRO, Z3X, EASYUNLOCKER
^
 
 
     
goffero
Gość
Wysłany: 2010-03-15, 09:32   

Wszystkie te źródła dają ten sam kod który nie wchodzi na mój modem to jest 44244953. Dzwoniłem do autoryzowanego punktu ery i mówili mi, że po skończeniu umowy zdejmują za darmo, w trakcie umowy kosztuje to 500 600 pln. Zostaje mi zaczekać.
^
 
     
gość ;)
Gość
  Wysłany: 2010-03-31, 10:14   http://a-zgsm.com/huawei.php

http://a-zgsm.com/huawei.php dziala, mi nie podalo tego samego kodu, wygenerowało nowy ktory zastosowalem w E160 i po simlocku play zostało wspomnienie teraz dziala w orange ;]

Wielkie dzieki za pomoc :) )
^
 
     
sundance_kid 
VIP



Telefon: E50,E51.5310XM
Operator: Orange
Pomogła: 37 razy
Wiek: 33
Dołączyła: 25 Cze 2006
Posty: 852
Skąd: Bratoszewice
Wysłany: 2010-03-31, 20:05   

gość ;) napisał/a:
E160 i po simlocku play zostało

Play nie zakłada simlocków na modemy....
_________________
Bądź zła, bądź zła zła zła tak jak ja!
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów nokia 3310 problem przy flashowaniu :/ bastek156 DCT-3 3 2014-04-05, 18:58
Brak nowych postów galaxy s3 problem z dźwiękiem na słuc... Rambo3 Samsung 0 2014-07-22, 00:15
Brak nowych postów Ginger dla Tychów - problem marta_g Ginger 0 2015-02-19, 12:49
Brak nowych postów Problem z softem do LG l5 E610 Linksiq LG 5 2015-07-02, 10:54
Brak nowych postów Recovering from your hair loss problem Ninabeauty Nokia 0 2016-05-13, 06:52