PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > skandalicznie mały limit transferu danych w iPlus !


skandalicznie mały limit transferu danych w iPlus !

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Telekomunikacja:... » Internet » skandalicznie mały limit transferu danych w iPlus !
Przesunięty przez: wasiesto
2009-10-17, 01:22
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
docuro
Nowicjusz


Telefon: LG
Operator: Plus
Dołączył: 27 Sie 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-08-27, 07:45   skandalicznie mały limit transferu danych w iPlus !

Ciekawi mnie czy inni operatorzy komórkowi tak jak PLUS GSM nie chcą zwiększać limitu miesięcznego transferu danych ?!! PLAY daje limit 5GB za 45 PLN na 12 miesiecy, a ja mam w iPlusie umowę 1GB na 24 m-ce, z czego 3 m-ce modem byl w naprawie, a i tak musialem placic abonament 60 PLN miesięcznie!!! Na moje pytania do biura obsługi iPlusa, stwierdzaja tylko ze nie maja informacji kiedy i czy w ogole beda zwiekszac limity!!! pozostaje tylko przemeczyc sie jeszcze 12m-cy i nigdy wiecej iPlus
^
 
     
AdSense


mariusz9a 
VIP


Telefon: Omnia
Operator: Plus
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 26 Kwi 2007
Posty: 193
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2008-08-27, 09:28   

docuro, tyle że Play oferuje usługę mobilnego Internetu tylko w kilkunastu największych miastach, więc aby zdobyć klienta w takim "mobilnym" Internecie trzeba zrobić bardzo dobrą ofertę, bo kto by chciał taki Internet który z mobilnością to ma niewiele wspólnego? Szczerze to już bym wolał neta na kablu, bo po co mi mobilny Internet którego nie ma np. na mojej działce czy gdziekolwiek indziej poza miastem.

PS. Nikt nie każe Ci wybierać oferty iPlus, masz aż 4 operatorów na rynku, w tym inni mają większe limity danych a dostępność do Internetu jest niemalże w całej Polsce a nie w kilkunastu miastach jak w Play.
_________________
http://www.plusforum.pl
^
 
     
docuro
Nowicjusz


Telefon: LG
Operator: Plus
Dołączył: 27 Sie 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-08-27, 13:22   

Zgadzam się, ale tylko częściowo - jeżeli ktoś mieszka poza miastem to nie ma dostępu do HSDPA, tylko do prędkości GPRS mniejszej niż stary modem. Przy tym transferze myślę że trzeba ponad miesiąca ciągłego ściągania, żeby limit 1GB wyczerpać.
Chodzi o sytuację mobilnego użytkownika internetu w mieście - w tym przypadku prędkosć 3.6 Mb/s jest jak najbardziej wymagana i oczekiwana
Normalne użytkowanie internetu przez miesiąc to ok 4GB - prosze zwrócić uwagę ile np. strona onetu ma reklam we flashu, apletów java itp.
Oferta iPlusa jest żenująca w porównaniu do PLAY pod tym właśnie względem, że w PLUS GSM po tygodniu kończy się limit i prędkosć HSDPA - nie ma znaczenia czy jesteś na wsi - w mieście masz tak samo.
pozdrawiam
^
 
     
sundance_kid 
VIP



Telefon: E50,E51.5310XM
Operator: Orange
Pomogła: 37 razy
Wiek: 33
Dołączyła: 25 Cze 2006
Posty: 852
Skąd: Bratoszewice
Wysłany: 2008-08-27, 13:51   

docuro napisał/a:
pozostaje tylko przemeczyc sie jeszcze 12m-cy i nigdy wiecej iPlus

Znajdź chętnego na cesję.

docuro napisał/a:
Przy tym transferze myślę że trzeba ponad miesiąca ciągłego ściągania, żeby limit 1GB wyczerpać.

Mylisz się :] Tylko, że np dla GPRSowców nie będzie miało żadnego znaczenia czy ejst limit czy go nie ma.

Cytat:
Normalne użytkowanie internetu przez miesiąc to ok 4GB - prosze zwrócić uwagę ile np. strona onetu ma reklam we flashu, apletów java itp.

No to wyższy abonamencik i po kłopocie :)

A co powiesz na Erę i na Orange które niedawno oferowały 0,5 BG limitu?
_________________
Bądź zła, bądź zła zła zła tak jak ja!
^
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 29
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-08-27, 14:56   

docuro napisał/a:
Chodzi o sytuację mobilnego użytkownika internetu w mieście - w tym przypadku prędkosć 3.6 Mb/s jest jak najbardziej wymagana i oczekiwana
To trzymaj sie plusa...

Cytat:

Oto zupełnie nowa oferta mobilnego Internetu opartego wyłącznie na sieci i zasięgu Play:
Jesli nie wiesz, play poza dużymi miastami ma wykupiony ruch w sieci od Plusa... Nie stawiają puki co własnych nadajników <nawet w miastach jest bieda, najpierw tam zbudują infrastrukturę, potem na wioski>.

Ps. Kto Ci takich bzdur nagadał?

ogólnie to polecam zajrzeć na http://web.playmobile.pl/...erta/index.html , a dopiero potem krzyczeć

A to Mapka zasięgu "mobilnego" internetu...
http://internet.playmobile.pl/maps/
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
Ostatnio zmieniony przez EMEK 2008-08-27, 15:18, w całości zmieniany 3 razy  
^
 
  Skype
     
sundance_kid 
VIP



Telefon: E50,E51.5310XM
Operator: Orange
Pomogła: 37 razy
Wiek: 33
Dołączyła: 25 Cze 2006
Posty: 852
Skąd: Bratoszewice
Wysłany: 2008-08-27, 15:03   

EMEK napisał/a:
Jesli nie wiesz, play poza duzymi miastami ma wykupiony ruch w sieci od Plusa... Nie stawiaja puki co wlasnych nadajnikow

Taka ale jest tak w przypadku tylko usług głosowych. Playowski internet nie działa w roamingu.

[ Dodano: 2008-08-27, 16:05 ]
Najlepsze jest zawsze to podawanie prędkości do określonej. Jak do 1 Mbps to i 1 kb na sekundę może być.
_________________
Bądź zła, bądź zła zła zła tak jak ja!
^
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 29
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-08-27, 15:06   

docuro napisał/a:
a ja mam w iPlusie umowę 1GB na 24 m-ce
Majster, ale podpisywales ją rok temu i zgodziles sie na takie a nie inne swiadczenie uslug przez okres 2 lat, wiec o co chodzi?

[ Dodano: 2008-08-27, 16:10 ]
sundance_kid napisał/a:
Playowski internet nie działa w roamingu
Jak masz w telefonie <pre paid czy mix, abo> to działa, tylko ta oferta tak ma
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
sundance_kid 
VIP



Telefon: E50,E51.5310XM
Operator: Orange
Pomogła: 37 razy
Wiek: 33
Dołączyła: 25 Cze 2006
Posty: 852
Skąd: Bratoszewice
Wysłany: 2008-08-27, 15:13   

EMEK napisał/a:
Jak masz w telefonie <pre paid czy mix, abo> to działa, tylko ta oferta tak ma

Wydawało mi się, że rozmawiamy o stałce Playu.

[ Dodano: 2008-08-27, 16:14 ]
EMEK napisał/a:
Majster, ale podpisywales ją rok temu i zgodziles sie na takie a nie inne swiadczenie uslug przez okres 2 lat, wiec o co chodzi?

Niestety oferty na rok z świeca szukać. Ale moze niedługo znowu jakas wielka wyprzedarz będzie.
_________________
Bądź zła, bądź zła zła zła tak jak ja!
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Mozilla Firefox - import danych korpi Software 2 2009-11-14, 13:45
Brak nowych postów [M65] Pilne odyzkiwanie danych z tele... _Brutus BenQ-Siemens 1 2010-06-21, 10:20
Brak nowych postów Transfer danych w Orange? noworoczna Internet 1 2010-07-16, 15:20
Brak nowych postów Przechowywanie danych pulpetzdechl BB5 0 2010-09-04, 19:02
Brak nowych postów Wybór modemu do iPlus Gibbon Oferta prepaid i mix 0 2010-12-19, 03:33