PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Udostępnienie netu z lan po wifi na adhoc'u dla komórki


Udostępnienie netu z lan po wifi na adhoc'u dla komórki

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Telekomunikacja:... » Internet » Udostępnienie netu z lan po wifi na adhoc'u dla komórki
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
MaximusResetus 
Wie co mówi
Shoot 'Em Up !



Telefon: 55,33,e398
Operator: Era
Pomógł: 3 razy
Wiek: 31
Dołączył: 23 Lip 2004
Posty: 457
Skąd: Nowy Sącz - okolice
Wysłany: 2010-03-14, 21:05   Udostępnienie netu z lan po wifi na adhoc'u dla komórki

Próbowałem różnych sposobów ale nic mi nie wychodzi. Może ktoś ma sprawdzony sposób żeby tak udostępnić internet?

Mam neta z sieci lan podpięte do laptopa. Stawiam sieć ad-hoc z którą łączę się komórką. Pytanie choć proste to przysporzyło mi nie lada problemów... Jak udostępnić neta na tą sieć wifi?

Mam win7, raz udało mi się za pomocą zwykłego windowsowskiego udostępniania ale nie wiem jak to dokładnie zrobiłem :| Teraz jak tak robię to na telefonie pojawia się komunikat "Brak odpowiedzi bramy". Telefon to 5800.
_________________
www.megzi.pl
^
 
     
AdSense


lukaczmarek 
VIP
Pasjonat ;)



Telefon: HTC Touch PRO
Operator: Play
Pomógł: 65 razy
Wiek: 31
Dołączył: 08 Sty 2007
Posty: 1047
Skąd: Bąków
Wysłany: 2010-03-14, 21:32   

tez miałem kiedys ten problem. tylko na zwykłym pc dokupiłem karte wifi. raz mi to działało, raz nie tez sie na tym nakombinowałem . wkoncu kupiłem ruter i mam świety spokój bo działa zawsze
^
 
  Skype
     
_Brutus 
Moderator
dragon podśmiechujek



Telefon: Samsung Ace II
Operator: Plus
Pomógł: 49 razy
Wiek: 25
Dołączył: 20 Lis 2005
Posty: 1190
Skąd: Łódź
Wysłany: 2010-04-03, 17:43   

Borykam się właśnie z tym samym problemem... Raz jedyny udało mi się i miałem neta w telefonie. Po rozłączeniu i ponownym połączeniu już nie...

Ma ktoś może pomysł jak to rozwiązać?
^
 
  Skype
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 29
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-04-04, 15:11   

Mi działa bez problemu na XP, zwykle udostepnienie polaczenie + adhoc i w ustawieniach zaawansowanych wszystkie porty powłączałem zeby przepuszczał
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
_Brutus 
Moderator
dragon podśmiechujek



Telefon: Samsung Ace II
Operator: Plus
Pomógł: 49 razy
Wiek: 25
Dołączył: 20 Lis 2005
Posty: 1190
Skąd: Łódź
Wysłany: 2010-04-04, 20:32   

No kurde a na Win7 nie chce? Kurde kombinowałem na wszelkie możliwe sposoby już... Raz właśnie mi się udało, ale dosłownie na sekundę... Po chwili przestało działać, mimo, że nic nie zmieniałem :/

Może jakiś program do tego?

Znalazłem niestety NIEciekawy post na ten temat: http://www.searchengines....ndpost&p=555407 :/ czyli lipa.
Ostatnio zmieniony przez _Brutus 2010-04-04, 20:58, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
  Skype
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 39
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2010-04-06, 15:17   

Ja też miałem problemy na W7. Ale jakoś się udało, chyba ustawiłem wszystko na sztywno.
^
 
     
_Brutus 
Moderator
dragon podśmiechujek



Telefon: Samsung Ace II
Operator: Plus
Pomógł: 49 razy
Wiek: 25
Dołączył: 20 Lis 2005
Posty: 1190
Skąd: Łódź
Wysłany: 2010-04-06, 15:45   

A mógłbyś pokazać co i jak masz poustawiane? Bo ja już próbowałem na wszystkie sposoby i nic mi nie wychodzi :/
^
 
  Skype
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 39
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2010-04-06, 16:17   

Mógłbym, ale jak będę u teściów, bo to na laptopie szwagierki ustawiałem.
^
 
     
_Brutus
Gość
Wysłany: 2010-04-07, 20:58   

Z góry dzięki bardzo, będę wdzięczny ;)
^
 
     
_Brutus 
Moderator
dragon podśmiechujek



Telefon: Samsung Ace II
Operator: Plus
Pomógł: 49 razy
Wiek: 25
Dołączył: 20 Lis 2005
Posty: 1190
Skąd: Łódź
Wysłany: 2010-04-08, 21:24   

Chciałbym dodać, że mam neta z Netii przez modem na usb... Nie wiem, czy coś to zmienia, ale wg tego postu, który przytoczyłem wcześniej, to tak...
^
 
  Skype
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Opera, WiFi i Hot Spot Rabarbarum Sony Ericsson 6 2009-12-21, 17:40
Brak nowych postów Samsung G810- GPS, WiFi, lampa shadow89 Samsung 7 2010-02-05, 18:14
Brak nowych postów Nowy telefon z gps i wifi do 500-600zl Banderas83 Co wybrać? 1 2010-12-19, 15:55
Brak nowych postów qwerty + wifi za max 500zl dadexix Co wybrać? 0 2010-12-21, 06:35
Brak nowych postów Pierwszy pociąg z bezpłatnym WiFi już... Proximo Internet 5 2014-07-10, 13:05