PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > NOKIA 8110 schemat mbus i flashera


NOKIA 8110 schemat mbus i flashera

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Nokia » Inne produkty firmy Nokia » NOKIA 8110 schemat mbus i flashera
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Jaro2k 
Nowicjusz


Telefon: N73 i inne
Operator: Orange
Dołączył: 17 Cze 2006
Posty: 18
Wysłany: 2008-04-26, 10:39   NOKIA 8110 schemat mbus i flashera

witam wszystkich forumkowiczów.

sprawa jest prosta ;]
potrzebuje programy i schematy kabli do simlocka i flashowania tej komórki oraz wszelką pomoc.

pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez EMEK 2008-04-26, 10:58, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
     
AdSense


xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 40
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2008-04-26, 10:56   

Ooo model DCT2 :) Pewnie dejanem da radę. Pinout znalazłem
http://pinouts.ru/Cellula...xx_pinout.shtml

Programy do DCT3 chyba go flashują. Pewny nie jestem. Miałem gdzieś flasera w dosie dla DCT2 ale chyba już nie mam
^
 
     
Jaro2k 
Nowicjusz


Telefon: N73 i inne
Operator: Orange
Dołączył: 17 Cze 2006
Posty: 18
Wysłany: 2008-04-26, 11:02   

najwazniejsze to zeby zdjąc locka z niej bo kodem nie da rady .
A o polaku to nawet nie mysle bo to jest jakaś 8110 wypuszczona dla ORANGE UK dokladnie model NK503 wiec wątpie zeby był dostepny polak ;]
^
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 40
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2008-04-26, 11:27   

Jaro2k, to nie potrzebujesz flashera tylko mbusa. Kodem da radę tylko musisz znaleźć bardzo stary keygenerator dla DCT2.
^
 
     
Jaro2k 
Nowicjusz


Telefon: N73 i inne
Operator: Orange
Dołączył: 17 Cze 2006
Posty: 18
Wysłany: 2008-04-26, 12:32   

kodem nie da rady bo po wpisaniu prawidłowego wyskakuje:
SIM WAS NOT RESTRICTED.
A po włożeniu jakiejkolwiek karty jest:
INVALID SIM CARD.

A mógłbyś zapodać schematem tego mbusa i jakim softem ugryzc tego locka ??
^
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 40
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2008-04-26, 14:27   

Myślę, że to nie simlock tylko dzisiejsze karty za nowe są i telefon ich nie obsługuje. Starsze miały trochę inne napięcie. Ale możesz spróbować zczytać mbusem. Schematy znajdziesz na forum jak i programy. Możesz poszukać także na http://pinouts.ru
^
 
     
pirat 
Starszyzna
Arrrrr :P



Telefon: mam ;)
Operator: T-Mobile
Pomógł: 23 razy
Dołączył: 27 Gru 2004
Posty: 532
Skąd: www.GsmServer.pl
Wysłany: 2008-04-27, 18:29   

jest lepiej niż wam sie wydaje ;) to nie jest simlok tylko kod aparatu ;D - czyli wystarcza zwyczajny mastercode np by elektro ;D

leżą u mnie takie dwie niedziałjące w sosyć cdobrym stanie :D

a kabel na rj45 jest na MC za ok 40zł chyba...
_________________
GSM @ll the time !
^
 
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2008-04-27, 18:52   

panowie "sim was not restricted" nie oznacza blokade kodu aparatu. Taki sam tekst byl w 5110 jak sie wpisalo kod simlocka a juz nie miala. Watpie zeby to byla wina karty (ze inne napiecia).
^
 
     
jubi20 
Moderator



Telefon: Telepatia
Operator: Heyah
Pomógł: 54 razy
Dołączył: 15 Kwi 2008
Posty: 630
Skąd: Zamość
Wysłany: 2008-04-28, 00:20   

"sim was not restricted" słownik angielsko - polski w reke i bedzie wiadomo co to znaczy...
^
 
 
     
Jaro2k 
Nowicjusz


Telefon: N73 i inne
Operator: Orange
Dołączył: 17 Cze 2006
Posty: 18
Wysłany: 2008-04-28, 09:25   

to co polecacie zrobic ??
@pirat to jak wpisac ten kod aparatu tak łopatologicznie ??

a jak nie to m-bus i bede sie bawic tylko zastanawia mnie czy moze by c m-bus z dct3 ?? bo innego nie mam :cry:
^
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2008-04-28, 09:33   

od dct3 mbus powinien dzialac bez problemu..
^
 
     
Jaro2k 
Nowicjusz


Telefon: N73 i inne
Operator: Orange
Dołączył: 17 Cze 2006
Posty: 18
Wysłany: 2008-04-28, 12:09   

dobra kabel to nie problem.
czy mógłby ktoś zarzucić programami co obsługują tą słuchawke i zeby ją uruchomic.
^
 
     
pirat 
Starszyzna
Arrrrr :P



Telefon: mam ;)
Operator: T-Mobile
Pomógł: 23 razy
Dołączył: 27 Gru 2004
Posty: 532
Skąd: www.GsmServer.pl
Wysłany: 2008-04-28, 14:14   

no więc znajdź mastercode generator by electro255 - wpisz iemi wygeneruj kod - wsadź bylejaką karte do telefonu jak poprosi o kod wpisz ten wygenerowany a póxneij tym samym kodem wyłączysz blokade w ustawieniach :)
_________________
GSM @ll the time !
^
 
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 40
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2008-04-28, 15:04   

skoro wykluczacie niekompatybilność sim, simloka nie ma, to czy przy ustawionym kodzie aparatu nie powinno prosić o kod, a nie wywalać info "Invalid sim card" ?
Jeśli tak to wygląda na usterkę HW czytnika sim. Nie pamiętam jak to było w 8110, ale 2110 pytało o kod aparatu a nie że Invalid sim card.
^
 
     
Jaro2k 
Nowicjusz


Telefon: N73 i inne
Operator: Orange
Dołączył: 17 Cze 2006
Posty: 18
Wysłany: 2008-04-28, 15:17   

druga sprawa próbowałem zrobic tak:
wsadziłem karte z kodem pin
uruchomiłem fona wpisałem **04*pin*pin*pin#
i wyskoczyło CODE ACCEPTED wchodzi do ekranu głownego i za chwile INSERT CARD a za nastepną INVALID SIM CARD

i co wy wszyscy na to ??

[ Dodano: 2008-04-28, 16:32 ]
wsadziłem drugą karte z pinem i załapało
nie wiem dalej o co chodzi ??
poprzednia ORANGE abonament - NIE CHODZI
teraz iPLUS - CHODZI

sposób kodem **04*PIN*PIN8PIN#

nie wiem nic
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów NOKIA 5310 XM Po zalaniu nie ładuje kura48 DCT-4 1 2014-06-11, 14:46
Brak nowych postów Usunięcie funkcji "radio" z... Abba Nokia 0 2014-10-13, 23:08
Brak nowych postów Pliki .ngd (Nokia Game Data). Skąd wz... Mef82 DCT-4 0 2015-06-15, 23:02
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 22:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 14:39