PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > C200 -- Dziwny problem -- nie podnosi się po ładowaniu


C200 -- Dziwny problem -- nie podnosi się po ładowaniu

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Motorola » C200 -- Dziwny problem -- nie podnosi się po ładowaniu
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
quake 
Nowicjusz


Telefon: C200 Motor
Operator: Heyah
Dołączył: 15 Sie 2005
Posty: 4
Skąd: Toruń
Wysłany: 2005-08-27, 12:34   C200 -- Dziwny problem -- nie podnosi się po ładowaniu

Witam

Problem jest taki:

Wczoraj wieczorem komórka zapiszczała mi, że ma słabą baterię. Podłączyłem ją (żywą, bez wyłączania) do ładowarki. Zamiast pokazać mi Ładowanie, albo zostać przy standardowym ekranie zupełnie przestała cokolwiek pokazywać, ale podświetlanie działało. Po pewnym czasie wkurzyłem się na to, wyłączyłem ładowanie, włączam koma i nic. Zero reakcji. Wyjąłem baterię, włożyłem z powrotem -- nic. Wyjąłem baterię i położyłem się spać.

Dzisiaj rano wkładam baterię do komy, włączam, zapiszczała znajomo, poprosiła o PIN, zaczęła szukać sieci, na chwilę zgasła, za chwilę pokazał się zwykły ekran, po czym umarła. Ponowiłem włączenie i znów to samo, tym razem wyłączyła się już w trakcie szukania sieci. Pomyślałem, że bateria ledwo żyje, więc zacząłem ją znowu ładować. Tym razem nie pojawiło się na ekranie nic i nie działało też podświetlenie (zero informacji, że w ogóle coś się dzieje, oprócz lampki na ładowarce). Potrzymałem ją tak z godzinę i próbowałem odpalić komórkę, znowu zero reakcji. Nie pomaga wyjęcie baterii.

O co chodzi? Problem byłby prostszy, gdyby nie ewolucja sytuacji od wczoraj do dzisiaj.

-- EDIT --

Jeszcze małe pytanko. Czy mogę się podłączyć z zasilaczem do komórki ustawionym na 3.6V, żeby sprawdzić, czy to nie wina baterii, albo ładowarki? I jak się podłączyć? Na baterii są oznaczenia + i -, ale jest jeszcze środkowy styk nieoznaczony. Co z nim?

[ Dodano: 2005-08-27, 11:49 ]
Nowe wieści:

Napięcie na ładowarce: ok. 6V
Napięcie na baterii: totalne 0V

Czyli bateria padła. Pytanie dlaczego. Czyżby napięcie na ładowarce było zbyt duże?
^
 
     
AdSense


wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 30
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2005-08-27, 13:09   

quake, spróbuj na innej bateri, przy logowaniu do sieci musi pobierać więcej energii i bateria tego nie wytrzymuje, możliwe że to wina baterii
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
     
quake 
Nowicjusz


Telefon: C200 Motor
Operator: Heyah
Dołączył: 15 Sie 2005
Posty: 4
Skąd: Toruń
Wysłany: 2005-08-27, 14:15   

Już wszystko OK. Jak wrócę, to napiszę o co chodziło.

-- EDIT --

Tak więc, po rozkręceniu tela okazało się, że winne jest gniazdo ładowarki. Dogięcie blaszek naprawiło cały problem. Bateria właśnie się ładuje. :)
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów nokia 3310 problem przy flashowaniu :/ bastek156 DCT-3 3 2014-04-05, 19:58
Brak nowych postów galaxy s3 problem z dźwiękiem na słuc... Rambo3 Samsung 0 2014-07-22, 01:15
Brak nowych postów Ginger dla Tychów - problem marta_g Ginger 0 2015-02-19, 12:49
Brak nowych postów Problem z softem do LG l5 E610 Linksiq LG 5 2015-07-02, 11:54
Brak nowych postów Recovering from your hair loss problem Ninabeauty Nokia 0 2016-05-13, 07:52