PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > C975 simlock z softu 0.6.3.6 R245_91i ?


C975 simlock z softu 0.6.3.6 R245_91i ?

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Motorola » C975 simlock z softu 0.6.3.6 R245_91i ?
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
pacholik 
Nowicjusz


Telefon: 6230
Operator: Plus
Dołączył: 02 Kwi 2006
Posty: 6
Wysłany: 2006-04-17, 19:21   C975 simlock z softu 0.6.3.6 R245_91i ?

Czy jest juz możliwość zdjecia simlocka z tego softu ? Jezlei ktos ma jakies informacje to prosze o pomoc! Z gory dziekuje!
^
 
     
AdSense


tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-04-17, 21:24   

nie ma mozliwosci zdjecia z tego simlocka - sam Victor nic na to jescze nie wymyslil i jak narazie nie da sie tego zrobic - program pokazuje ze sima nie ma a karty nie przyjmuje

no jest opcja sciagnieca sima uzywajac master codu ;];] no ale to juz inna bajka - w kazdym razie tylko opcja kodu zadna inna
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 29
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2006-04-17, 21:49   

Unlock procedure for C975 phone with testpoint (boot versions starting from 6.36)

Downgrade boot method:
1.Perform C975 testpoint procedure
2.Flash it with C975_boot_5.F.1.smf file
3.Turn the handset by pressing keys * # PowerON and perform "Remove RSA" procedure
4.Turn the handset on and unlock it with Smart-Clip, simply by pressing UNLOCK button.

Po polsku:
1. testpoint (w załączniku)
2. wgraj C975_boot_5.F.1.smf (w załączniku)
3. *+#+power i usuwasz RSA
4. robisz unlock

Using "Unlock via Testpoint" function of SmartMoto method

Perform C975 testpoint procedure:
Use "Unlock via Testpoint" function of SmartMoto from "Unlock" tab
________________________________________________________

Można też zdjąć Victorem:
Dear customers
C975 fw ver R245_U_82.21.91I can be unlocked as V3x via testpoint.
Czyli z testpointem i zaznaczyć ze jest to V3x

________________________________________________________

Jak chcesz możesz jeszcze poczytac na ten temat:

http://www.elektroda.pl/r...37d3dd88d2e65a1
http://forum.gsmhosting.c...ad.php?t=251629
http://forum.gsmhosting.c...=c975+testpoint


Powodzenia :D
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-04-17, 22:01   

wntl, ta solucja nei dziala - jak poczytasz to zobaczysz ze ludziom sie nie udaje ;p;p;p

a co do tego
wntl napisał/a:
Można też zdjąć Victorem:
Dear customers
C975 fw ver R245_U_82.21.91I can be unlocked as V3x via testpoint.
Czyli z testpointem i zaznaczyć ze jest to V3x

to Victor bardzo szybko sie z tego wycofal ;p;p bo nie dzialalo i w tej chwili nie ma mozliwosci zrobienia z tego locka
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
pacholik 
Nowicjusz


Telefon: 6230
Operator: Plus
Dołączył: 02 Kwi 2006
Posty: 6
Wysłany: 2006-04-18, 00:20   

dzieki za odpowiedz :)
^
 
     
Monter 
Nowicjusz



Telefon: różne :)
Operator: Era
Pomógł: 1 raz
Wiek: 33
Dołączył: 03 Kwi 2006
Posty: 38
Skąd: Bytom
Wysłany: 2006-04-18, 13:06   

tranceman, a ty to próbowałeś?? Bo co widze to tylko krytykujesz podobne sposoby na zdjęcie locka z tej wersji softu, a reklamujesz się że robisz to odpłatnie po kodach :|
_________________
"Słucham i zapominam, widzę i pamiętam, robię i rozumiem."
^
 
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-04-18, 18:21   

A ty probowales ??? pewnie nie wiesz nawet jak flashowac motki ;p

Monter, po pierwsze nie krytykuje tylko sprostowuje
po drugie kolesia mam w szczecinie i probowal juz z niejedna i kolesie z polski i nietylko probowali i jakos nie dali rady (sam Victor nie ma na to patentu narazie)

a po trzecie pokaz mi gdzie napisalem ze sciagam locki odplatnie po kodach ???????
dostep do kodow mam ale nie sciagam lockow za kase a co najwyzej znajomym za free !! (bo mi sie to nie oplaca) koledzy z VIP'ow moga sie wypowiedziec :P:P

takze jak chcesz sobie nabic postow (chociaz i tak licznikow juz nie ma) to poszukaj innego forum !!
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2006-05-13, 14:28   

sluchajcie mam ta nie szczesna wersje bootcora no i sie wkurzylem. zanioslem do serwisu w moim miasteczku i kolo powiedzial ze mi sciagnei ale dopeiro we wtorek albo w srode za 30zl bo teraz pozyczyl clipa mozliwe??? w srode napisze co i jak!!
^
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-05-14, 13:16   

czekamy ;]
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 39
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-05-14, 18:40   

kowalkarol1, jeśli chodzi o smartclipa to mogą sobie darowac chyba że wyszło coś nowego w ostatniej aktualizacji, ale nie sądze. Mss4 też nie robi więc na razie nie robi nic. Na szczeście zabić się nie da bo ja wyczynialem takie harce z tym modelem że aż iskry się sypały i nie udało mi się nawet wysypać bootloadera, a chciałem to specjalnie zrobić. Oczywiście botloadera podmieniłem, ale to nic nie zmienilo na 6.3.1 nadal simloczek siedzi :) Lepiej pogadaj z trancemanem może ci kodzik załatwi :) Po przefleszowaniu go orginalnym softem wszystko wróciło do stanu wyjściowego oprócz tego że pisze unlocked, a tak nie jest .
^
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2006-05-17, 16:30   

no i tak jak sie spodziewalem, zanioslem i powiedzial ze mam przyjsc po poludniu. Dzwonilem do niego i powiedzial ze sprzet mu sie sypnal i musi na gwarancje oddac. POczekam jeszcze troche. aha mowilem mu jaki jest bootcore zreszta on sam tez sprawdzal i mowil ze nie ma problemu ale nie wiem. Traceman pewnie nie zalatwi pislaem mu juz PW ale nie odpisal. Kurcze moge nawet zaplacic te 30zl ale zeby nie miec tego simlocka!!
^
 
     
fischer8
Nowicjusz


Telefon: Nokia
Operator: Heyah
Dołączył: 13 Paź 2005
Posty: 1
Wysłany: 2006-05-19, 08:15   

kowalkarol1 napisał/a:
no i tak jak sie spodziewalem, zanioslem i powiedzial ze mam przyjsc po poludniu. Dzwonilem do niego i powiedzial ze sprzet mu sie sypnal i musi na gwarancje oddac. POczekam jeszcze troche. aha mowilem mu jaki jest bootcore zreszta on sam tez sprawdzal i mowil ze nie ma problemu ale nie wiem. Traceman pewnie nie zalatwi pislaem mu juz PW ale nie odpisal. Kurcze moge nawet zaplacic te 30zl ale zeby nie miec tego simlocka!!


Niestety ale będziesz musiał zapłacić o wiele więcej~, na razie tylko po kodzie około 100 zł


Pozdrawiam Bogdan
^
 
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2006-06-18, 12:16   

probowalem po kodzie i nie ma takiego telefonu w bazie!!
^
 
     
Jarek78 
Nowicjusz


Telefon: 0605561617
Operator: Plus
Dołączył: 18 Cze 2006
Posty: 12
Skąd: Hrubieszów
Wysłany: 2006-06-18, 12:29   

Witam!
Niełudźcie sie na dzieją -NADZIEŃ DZISIEJSZY NIC NIERUSZY TEGO LOCZKA !!!!!.

,fajnie Ci sie koleś tłumaszy że mu się sprzet sypną -niech sie przyzna ze nie zrobi i tyle i nierobi Ci nadzieji.
_________________
POZDRAWIAM>>>
^
 
 
     
falka_pp 
Nowicjusz


Telefon: M. c975
Dołączyła: 21 Cze 2006
Posty: 4
  Wysłany: 2006-06-21, 12:45   

Mam taki sam telefon i dokładnie ten sam problem. Znajomy z serwisu Motoroli powiedział, że podejmie się próby zdjęcia simlocka wgrywając ten sam soft, tylko bez zabezpieczeń... Narazie jednak musi czekać, żeby ludzie z centrali ściągneli ten soft z Anglii, bo tam był telefon kupiony. Myślicie, że to się uda? Nie znam się na tym za bardzo, kolega mówi, że to na pewno zadziała...
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów simlock zdjecie nicolor Bazar 0 2013-03-18, 18:25
Brak nowych postów Nokia 3310 zmiana softu. LubiaK DCT-3 5 2013-04-09, 15:27
Brak nowych postów simlock w tablecie Goclever Aries 70 jsuchar Simlock 0 2013-12-19, 10:31
Brak nowych postów simlock 7360 mlody123 Simlock 0 2014-02-15, 13:37
Brak nowych postów zlecę zmianę softu w noki 3310 śląsk ... rafal18031988 Bazar 0 2014-12-20, 17:20