PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > e1000 po nieudanym simlocku


e1000 po nieudanym simlocku

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Motorola » e1000 po nieudanym simlocku
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
tomek motka nok 
Nowicjusz



Telefon: nokia 6680
Operator: Plus
Pomógł: 1 raz
Wiek: 29
Dołączył: 28 Paź 2007
Posty: 45
Skąd: bydgoszcz
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2008-06-19, 18:47   e1000 po nieudanym simlocku

Witam
Sciagałem simlocka z motoroli i w trakcie operacji odłaczył mi sie kabel usb teraz motke moge tylko odpalic w trybie bootlader i wyświetla bład:0x1DE czy w jakis sposób moge ją naprawić samemu lub w serwisie?
^
 
 
     
AdSense


xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 39
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2008-06-19, 18:50   

Standardowa procedura ratowania motek: Wgrać nowy bootloader i full flash monster. Jeśli się nie da normalnie to z użyciem TP. Dokładniejszy opis kiedyś już zamieszczałem na forum.
^
 
     
tomek motka nok 
Nowicjusz



Telefon: nokia 6680
Operator: Plus
Pomógł: 1 raz
Wiek: 29
Dołączył: 28 Paź 2007
Posty: 45
Skąd: bydgoszcz
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2008-06-19, 18:54   

Poszukiwałem wiele for o tej tematyce i znalazłem podobny wątek to tego,ten sam bład i odratowano ją programem:motorola service tool niestety programu prawie nie ma na necie a jeśli jest to płatny :(motorola jest wykrywana przez każdy program jako s blank w trybie flash.
^
 
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 39
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2008-06-19, 21:58   

skoro jest wykrywana w trybie s blank to bardzo dobrze.Nie trzeba robić przez TP. Tak jak pisałem wcześniej: najpierw bootloader, a potem monster flash, następnie langpack i ewentualnie flex. Program nazywa się PST. Powszechnie dostępny w sieci.
^
 
     
laszlo
Nowicjusz


Telefon: E398
Operator: Era
Wiek: 24
Dołączył: 30 Cze 2008
Posty: 3
Skąd: Miłakowo
Wysłany: 2008-07-22, 10:56   

Moim zdaniem wystarczy P2K easy tool oraz jego opcja "full repair PSD zone" ;)
Ale generalnie skoro wykrywa jako procek to możno spokojnie wgrywać backupa jeżeli go masz.
Acha, no i w E398 nie trzeba robić jako takiego TP wystarczy zrobić zworke na dwóch pinach przy złączu systemowym dokładnie nie pamiętam jakie to ale zawsze w potrzebie przypominam sobie ;)
_________________
http://laszlo.lua.pl <= Moja Zrywka :) - komiks - fotki - nie długo więcej :P
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Simlock motorola e1000 tomek motka nok Motorola 1 2008-06-11, 19:40
Brak nowych postów P910i ubity na simlocku jezior86 Sony Ericsson 2 2008-10-04, 12:33
Brak nowych postów 5310 - nie włącza się po nieudanym up... jan_kiepura BB5 2 2008-11-27, 18:40
Brak nowych postów n95 - zdechła sama z siebie po simlocku. krzys 0209 BB5 1 2009-06-18, 16:02
Brak nowych postów motorola e1000 simlock marcin370 Simlock 3 2010-01-13, 00:18