PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > E398 - problem z RadioComm


E398 - problem z RadioComm

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Motorola » E398 - problem z RadioComm
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
buldog20 
Nowicjusz


Telefon: E398
Wiek: 32
Dołączył: 02 Sty 2006
Posty: 2
  Wysłany: 2006-01-02, 16:11   E398 - problem z RadioComm

Witam! przywiozłem sobie e398 z holandii w polsce dałem w serwisie wgrac polskie menu i zdjac simlocka!! ostatnio kolega ktory razem ze mna kupil ta kom w holandii zmienil softa , widzac go postanowilem tez to zrobic!! Poczytalem na stronce elektro zrobilem backupa bezproblemowo!! nastepnie jak chcialem wgrac oprogramowanie program RadioComm w wersji 8.9.1 i 9.0.0 odmowily posłuszenstwa!! po przełączeniu telefonu w tryb dane / fax zapodałem mu sterowniki ktore załączył elektro razem z radiocommem winda XP oczywiscie wykryła telefonik jako "Motorola USB Modem #2" ale RadioComm ma dalej czerwone okienko z napisem Remowed a jak rozłącze i połącze telefon z komputerem to te czerwone okienko chwilowo robi sie niebieskie i znowu czerwone!! Po włączeniu RadioComma zmienia on stan telefonu w menadzeze urzadzen z modemu na " Urządzenie kompozytowe USB" jest przy tym mały wykrzyknik na zółtym okragłym tle wiec moze cos ze sterownikiem?? HELP!!
^
 
 
     
AdSense


xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 39
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-01-02, 16:48   

spróbuj PST
Tutaj masz programy i softy
^
 
     
buldog20 
Nowicjusz


Telefon: E398
Wiek: 32
Dołączył: 02 Sty 2006
Posty: 2
Wysłany: 2006-01-02, 19:40   czy to normalne??

poczytałem troszke te posty i faq wgrałem wszelkie mozliwe sterowniki ale co mnie zdziwiło jak włączyłem program TTC 1.21 wykrył telefon jako modem nieruszajac go po jakis 5s połączenie zostało zerwane dopiero jak sie wyciagnie i włozy kabelek do telefonu to znowu go wykryje na 5s!! CZY TO NORMALNE?? Czy cos jest nie tak z telefonem??
^
 
 
     
panoramix 
Nowicjusz



Telefon: E398 ROKR
Operator: Era
Wiek: 40
Dołączył: 29 Gru 2005
Posty: 5
Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: 2006-01-04, 19:19   

Instalacja sterowników nie jest wcale skomplikowana, wystarczy zachować odpowiednią kolejność :

Instalacje przeprowadziłem na "czystym" Windows XP z SP2


1. Zainstalowałem dllport_install , uruchamiamy install.exe i potem reset kompa.

2. Uruchomiłem plik USB_Wipe.exe z archiwum P2k_drivers i właśnie to cudo automatycznie poprawia za nas wpisy w rejestrze [Cool] , potem klikając pr. klawiszem myszy na pliku USBMOT2000.INF i cdma1x.inf (są równierz w archiwum P2k_drivers) wybieramy "zainstaluj". Oczywiście reset kompa.

3. Instalujemy (a raczej rozpakowujemy) program p2kTools v0.8.6.

4. Instalujemy PST i bezwzględnie trzeba zastosować UniPatch (wszystkie 6 kroków, patch naprawia 6 plików) [Grin]

5. Przełączamy motorolę w tryb dane/fax i podłączmy do komputera, powinno ją wykryć jako USB Modem Motorola, system zaczyna instalować sterowniki więc podajemy ręcznie ścieżkę do c:/Program Files/Motorola/PST/ , i powinien znaleźć sterowik do modemu i zainstalować [Grin]

6. Z podłączoną motką odpalamy P2kTools ( lub PST , to nie ma większego znaczenia) i powinno wykryć nam nowe urządzenie "Accessories Interface" i znów podajemy ścieżkę do c:/Program Files/Motorola/PST/, po zainstalowaniu "Accessories Interface" komputer wykryje kolejne urządzenie "Data Logging MCU Interface" więc powtarzamy jak wyżej, potem wykryje 3 urządzenie "Test Command Interface" i powtarzmy czynności jak wyżej. Mogłem się pomylić jeśli chodzi o kolejność instalowanych urządzeń bo piszę z pamięci ale nie ma to znaczenia.
W tym momencie mamy już zainstalowaną motorolę i wszystkie programy powiiny działać. Zostaje jeszcze jedna czynność :

7. Przy pierwszej próbie wgrania np. monstera lub któregoś ze stepów programem MultiFlashFlex (oczywiśćie program po powyższych zabiegach musi wykryć motorolę) po naciśnięćiu START wykryje jeszcze jedno urządzenie " Flash Interface" więc znów podajemy ścieżkę do c:/Program Files/Motorola/PST/ i urządzenie się instaluje.


W tym momencie mamy całkowicie zainstalowaną motorolę.

Potrzebujesz tych sterowników oraz programu PST.

Żeby RC poprawnie flashował telefon przełącz w ustawieniach (Settings->USB) z PST USB Driver na GNPO USB Driver.


pozdro, panoramix
_________________
MotoPanoramiX monsterpack.
motoe398.pasjagsm.pl
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów nokia 3310 problem przy flashowaniu :/ bastek156 DCT-3 3 2014-04-05, 18:58
Brak nowych postów galaxy s3 problem z dźwiękiem na słuc... Rambo3 Samsung 0 2014-07-22, 00:15
Brak nowych postów Ginger dla Tychów - problem marta_g Ginger 0 2015-02-19, 12:49
Brak nowych postów Problem z softem do LG l5 E610 Linksiq LG 5 2015-07-02, 10:54
Brak nowych postów Recovering from your hair loss problem Ninabeauty Nokia 0 2016-05-13, 06:52