PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > [E770v] Problem z ładowaniem


[E770v] Problem z ładowaniem

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Motorola » [E770v] Problem z ładowaniem
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
korpi 
Wie co mówi


Telefon: Nokia N73
Operator: Plus
Wiek: 26
Dołączył: 29 Lut 2008
Posty: 274
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2009-12-28, 20:37   [E770v] Problem z ładowaniem

Otóż mam problem z ładowaniem.
Nie posiadam ładowarki tylko kabel USB (oczywiście mam sterowniki i są wgrane).
Gdy była słaba bateria to ładowało ale jak padła całkiem to już koniec ;(
Co robić? (mam drugą baterię i jest itendyko)
^
 
  Skype
     
AdSense


Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 27
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2009-12-28, 21:34   

pobudź baterię jakimś zasilaczem tak, żeby się telefon włączył i wtedy kabelek pod usb
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
korpi 
Wie co mówi


Telefon: Nokia N73
Operator: Plus
Wiek: 26
Dołączył: 29 Lut 2008
Posty: 274
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2009-12-28, 21:56   

Reich napisał/a:
pobudź baterię jakimś zasilaczem tak, żeby się telefon włączył i wtedy kabelek pod usb
Hmmm jak?
^
 
  Skype
     
Didil 
Nowicjusz


Telefon: N900
Operator: Plus
Dołączył: 28 Gru 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-12-28, 22:07   

Najlepiej gdybyś skombinował ładowarkę... Kiedyś były jeszcze sposoby z zamrażaniem baterii, ale nigdy tego nie próbowałem.
^
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 27
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2009-12-28, 22:49   

żadne zamrażanie, bierzesz np starą ładowarkę i przykładasz kabelki bezpośrednio do styków baterii (pamiętaj znaleźć plus i minus i odpowiednio przyłożyć). Trzymasz tak 2 min y włączasz telefon i ładujesz normalnie.
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
korpi 
Wie co mówi


Telefon: Nokia N73
Operator: Plus
Wiek: 26
Dołączył: 29 Lut 2008
Posty: 274
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2009-12-29, 06:15   

Mam od PSP z "posklejanym: kablem. Może byc bo nie wiem jak z napieciem ;p
^
 
  Skype
     
Susel 
Nowicjusz


Telefon: Motorola v360
Operator: Plus
Dołączył: 29 Gru 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-12-29, 18:04   

PSP mają prawie identyczne parametry jak ładowarki do telefonów więc możesz spróbować.
^
 
     
Kwapia 
Nowicjusz


Telefon: N70
Operator: Plus
Dołączył: 05 Sty 2010
Posty: 16
Wysłany: 2010-01-06, 00:05   

Gdy na krótko podepniesz baterie pod ładowarkę od psp nic sie jej nie stanie. Chwilke potrzymac i lądować w telefonie :)

Ale jeśli z druga bateria jest to samo, to coś złego dzieje sie z telefonem. Nie powinien tak ich rozładowywać. Chyba że baterie to już "padło".
^
 
     
nowacki3212 
Nowicjusz


Telefon: LG prada
Operator: Plus
Dołączył: 05 Sty 2010
Posty: 7
Wysłany: 2010-01-06, 15:04   

tylko uwazaj bo jak podepniesz odwortnie (plus i minus) to moze sie spalic ladowarka jak i baterie mozesz usmiercic.
^
 
     
korpi 
Wie co mówi


Telefon: Nokia N73
Operator: Plus
Wiek: 26
Dołączył: 29 Lut 2008
Posty: 274
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2010-03-24, 15:21   

Może trochę czasu minęło ale problem nie rozwiązany ;/

Mam drugą baterię jak i drugi taki telefon (lecz nie działa wyświetlacz ale to już inna brożka)

Pożyczyłem od kolegi oryginalną ładowarkę (od L6 dla ciekawych) i nic ;/
Mam też inny jak i kabel do kompa i to samo.

Jak telefony nie padły to działały i ładowały się normalnie

-----------------------------------------------

Co do sposobu od ładowarki z PSP to nie wiem jak w niej jest + i -
I co lepsza baterie motoroli (BT60) ma 4 styki (pewnie dwa + i dwa - ale głowy nie dam uciąć)
^
 
  Skype
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 39
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2010-03-24, 16:07   

Podłącz tę orginalną ładowarkę na kilka godzin i powinno zatrybić.
^
 
     
lukaczmarek 
VIP
Pasjonat ;)



Telefon: HTC Touch PRO
Operator: Play
Pomógł: 65 razy
Wiek: 31
Dołączył: 08 Sty 2007
Posty: 1047
Skąd: Bąków
Wysłany: 2010-03-24, 16:31   

korpi, jeśli bateria jest bardzo rozładowana to czasem ładowarka jej nie naładuje. jeśli kilkugodzinne trzymanie pod ładowarką nie pomożeto zrób tak jak pisali poprzednicy podłącz bezpośrednio baterie do jakiegoś zasilacza żeby ją pobudzić. Proponował bym sprawdzić też na innej baterii bo bycmoze ta jest juz zupełnie padnieta
^
 
  Skype
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów nokia 3310 problem przy flashowaniu :/ bastek156 DCT-3 3 2014-04-05, 18:58
Brak nowych postów galaxy s3 problem z dźwiękiem na słuc... Rambo3 Samsung 0 2014-07-22, 00:15
Brak nowych postów Ginger dla Tychów - problem marta_g Ginger 0 2015-02-19, 12:49
Brak nowych postów Problem z softem do LG l5 E610 Linksiq LG 5 2015-07-02, 10:54
Brak nowych postów Recovering from your hair loss problem Ninabeauty Nokia 0 2016-05-13, 06:52