PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Modem E365


Modem E365

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Motorola » Modem E365
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
asmo 
Nowicjusz


Telefon: 509407823
Dołączył: 08 Lut 2005
Posty: 42
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-01-21, 12:07   Modem E365

Witam mam motke e365 kabelke stery itp mam zainstalowany modem oraz ustawione połączenie gprs w telefonie ale problem polega na tym ze chciał bym w laptopie korzystac z internetu przez gprs i kiedy klikam na połaczenie modemowe to wyskakują mi błedy i prosił bym o jakąs instrukcje jak ustawic modem tak w jestem w sieci orange pozdrawiam :)
_________________
mam troche złomu do sprzedania zapraszam
http://allegro.pl/item143...lka_gratis.html
TANIO KUPIE !! korpus i lcd nokia 3100
^
 
 
     
AdSense


EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 29
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2007-01-21, 12:31   

asmo, jakie błędy
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
asmo 
Nowicjusz


Telefon: 509407823
Dołączył: 08 Lut 2005
Posty: 42
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-01-21, 12:59   

podczas rejstrowania komputera w sieci wyskakuje błąd 734 protokół kontrolny połaczen ppp został zamkniety
_________________
mam troche złomu do sprzedania zapraszam
http://allegro.pl/item143...lka_gratis.html
TANIO KUPIE !! korpus i lcd nokia 3100
^
 
 
     
sundance_kid 
VIP



Telefon: E50,E51.5310XM
Operator: Orange
Pomogła: 37 razy
Wiek: 33
Dołączyła: 25 Cze 2006
Posty: 852
Skąd: Bratoszewice
Wysłany: 2007-01-21, 20:54   

A na innym kompie próbowałeś? Ale to raczej wygląda na błąd ze strony sieci.
Daj to co wpisujesz w ustawienia.
_________________
Bądź zła, bądź zła zła zła tak jak ja!
^
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 24
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1325
Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-01-21, 21:03   

sundance_kid, ja mam taki sam problem z telefonami siemensa... Sprawdzałem na różnych telefonach serii x55 oraz x60 oraz różnych komputerach. Sieć heyah. Telefony dobrze skonfigurowane. Dodam iż po włożeniu karty do SE łączyło sie bezproblemowo... Więc raczej nie wina komputera.
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
sundance_kid 
VIP



Telefon: E50,E51.5310XM
Operator: Orange
Pomogła: 37 razy
Wiek: 33
Dołączyła: 25 Cze 2006
Posty: 852
Skąd: Bratoszewice
Wysłany: 2007-01-21, 21:22   

Ten błąd powoduje złe wspisanie PINu karty albo zły APN.
_________________
Bądź zła, bądź zła zła zła tak jak ja!
^
 
     
asmo 
Nowicjusz


Telefon: 509407823
Dołączył: 08 Lut 2005
Posty: 42
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-01-21, 21:28   

witam wiec numer jaki wybieram to *99# login i pas puste sprawdzalem na ppp i idea i to samo a jaki powinien byc apn??
_________________
mam troche złomu do sprzedania zapraszam
http://allegro.pl/item143...lka_gratis.html
TANIO KUPIE !! korpus i lcd nokia 3100
^
 
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 24
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1325
Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-01-21, 21:40   

asmo, internet.

[ Dodano: 21-01-2007, 21:41 ]
Cytat:
wiec tak ,
wchodzisz na strone orange i konfigurujesz sobie telefon pod wzgledem gprs
instalujesz telefon w komputerze - irda, kabel, bt - w kazdym razie masz miec modem w menedzerze urzadzen.
jesli go masz
klikasz dodaj nowe polaczenie (gdzies w opcjach sieciowych) i tam ze chcesz polaczenia z internetem, jako nazwe wpisujesz coskolwiek, nr telefonu*99***1# haslo i login puste (jesli sie myle to poprawcie ale juz jakis czas nie siedze w temacie)
w opcjach modemu w zakładce zaawansowane- dodatkowe polecenia inicjujące at+cgdcont=1,"ip","www.idea.pl","0.0.0.0"
badz AT+CGDCONT=1,"IP","www.idea.pl"

klikasz nastepnie na ikonie z polaczeniem i mam nadzieje ze dziala, jesli nie sprobuje pomoc

tak jak pisalem od pewnego czasu juz sie z tym nie bawie wiec krytyka mile widziana


[ Dodano: 21-01-2007, 21:41 ]
Cytat:
Panowie
Ogólna składnia tego numeru (polecenia) wygląda następująco: *99[*APN[*Protocol[*CID]]]#
Zarówno "APN", "Protocol" jak i "CID" są opcjonalne (przyjmują wówczas wartości domyślne).
Wartości "Protocol" nie należy ustawiać nigdy.
Składnia minimalna wygląda następująco: *99# (używana między innymi w połaczeniu dla iPLUS'a i ORANGE)
Jest to jednak składnia niezalecana przez niektórych producentów telefonów, szczególnie tych, które wspierają możliwość wpisania więcej niż jednego aktywnego punktu dostępu (APN-a).
Każdy taki punkt jest wpisany w telefonie pod określoną pozycją (1, 2, ..) - ta pozycja to jest właśnie CID (connection ID).
Najbezpieczniejszą składnią jest taka : *99***1# czyli domyślny (lub ustawiony wcześniej komendą AT+CGDCONT) APN, protokół PPP i CID o numerze 1.
Może się jednak zdażyć, że CID=1 może być zarezerwowany dla np. WAP-u po GPRS-ie (a nie pełnego, modemowego dostępu po Internetu). Wówczas może być konieczne ustawienie CID=2 lub CID=3, np. : *99***2#
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
sundance_kid 
VIP



Telefon: E50,E51.5310XM
Operator: Orange
Pomogła: 37 razy
Wiek: 33
Dołączyła: 25 Cze 2006
Posty: 852
Skąd: Bratoszewice
Wysłany: 2007-01-21, 21:49   

Szukałam, znalazłam odpowiedź że to jest wina softu (najcześciej Idea/Orange)i trzeba go zmienić. Więc mamy już trzy możliwe przyczyny. Mnie wyskakiwał ten błąd na s55 ale po następnej próbie połączenia, wł/wył telefonu łączył się normalnie. I

[ Dodano: 2007-01-21, 21:51 ]
seba123 też w tym miejscu szukałam.
_________________
Bądź zła, bądź zła zła zła tak jak ja!
^
 
     
asmo 
Nowicjusz


Telefon: 509407823
Dołączył: 08 Lut 2005
Posty: 42
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-01-21, 21:56   

hhmm troszke mam problem ze zrozumieniem tego i nie moge znalezc tej zakładki "w opcjach modemu w zakładce zaawansowane- dodatkowe polecenia inicjujące at+cgdcont=1,"ip","www.idea.pl","0.0.0.0"
badz AT+CGDCONT=1,"IP","www.idea.pl" " klikam własciwosci modemu ale w zaawansowanych mam tylko ustawienia zapory systemu windows

a co do softu mam najnowszy do motki wgrany
_________________
mam troche złomu do sprzedania zapraszam
http://allegro.pl/item143...lka_gratis.html
TANIO KUPIE !! korpus i lcd nokia 3100
Ostatnio zmieniony przez asmo 2007-01-21, 22:02, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
 
     
sundance_kid 
VIP



Telefon: E50,E51.5310XM
Operator: Orange
Pomogła: 37 razy
Wiek: 33
Dołączyła: 25 Cze 2006
Posty: 852
Skąd: Bratoszewice
Wysłany: 2007-01-21, 22:01   

Mój komputer-własciwości-menadzer urządzeń-modemy-właściwości-i zakładka zaawansowane. I tam masz. (w przypadku użycia XP)
_________________
Bądź zła, bądź zła zła zła tak jak ja!
^
 
     
asmo 
Nowicjusz


Telefon: 509407823
Dołączył: 08 Lut 2005
Posty: 42
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-01-22, 14:03   

ok zmieniłem to wg instrukcji i teraz mam " błąd :692 Wystąpiła awaraia sprzetowa w modemie( lub w innym urządzeniu łaczoncym)"
_________________
mam troche złomu do sprzedania zapraszam
http://allegro.pl/item143...lka_gratis.html
TANIO KUPIE !! korpus i lcd nokia 3100
^
 
 
     
sundance_kid 
VIP



Telefon: E50,E51.5310XM
Operator: Orange
Pomogła: 37 razy
Wiek: 33
Dołączyła: 25 Cze 2006
Posty: 852
Skąd: Bratoszewice
Wysłany: 2007-01-22, 19:00   

GPRS masz aktywny?

[ Dodano: 2007-01-22, 19:04 ]
Stery do modemu masz Motoroli czy Windowsa?
Kabel napewno działa?
Jakiś program do Motoroli masz?
_________________
Bądź zła, bądź zła zła zła tak jak ja!
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Modem USB, wyłączenie zbędnych usług ... HELP Internet 0 2011-07-10, 09:24
Brak nowych postów modem Huawei e173 - problem z instalacją Natalissa Internet 1 2011-09-12, 19:50
Brak nowych postów Modem USB siec 3 ejmi Internet 1 2012-04-02, 19:54
Brak nowych postów Modem huawei e160 blueconnect - nie d... vipmaciek Internet 1 2012-06-01, 14:13
Brak nowych postów Nowy modem i antena kierunkowa tomek11 Internet 0 2012-09-03, 14:33