PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Modyfikowany soft do telefonu Motorola E398 by elektro255


Modyfikowany soft do telefonu Motorola E398 by elektro255

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Motorola » Modyfikowany soft do telefonu Motorola E398 by elektro255
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
LUXer 
Nowicjusz


Telefon: e398/e1
Operator: Era
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 23 Cze 2005
Posty: 7
Skąd: Polska
Wysłany: 2006-10-04, 16:45   

Według mnie tylko w Era nie można dzwonić. Mam nadzieje, że elektro255 to naprawi. I jeszcze jedno, szukałem na forum, ale czy można zdjąć simlocka z e398 programem ?? Czy jakoś inaczej ?
^
 
     
AdSense


ElPaul 
Nowicjusz



Telefon: E398
Operator: Era
Wiek: 40
Dołączył: 05 Paź 2006
Posty: 3
Skąd: Silesia
Wysłany: 2006-10-05, 07:59   

1. [SOFT] Karta sim Ery > przy próbie zadzwonienia do kogokolwiek, obojętnie czy kontakty w paięci tel, czy na karcie, nastepuje zwis telefonu. Pomaga wyjęcie baterii.
2. [SOFT] Karta sim Ery > próba włączenia latarki (##) powoduje zwis telefonu. Pomaga wyjęcie baterii.
3. [SOFT] Użycie opcji "Wyczyść wszystko" powoduje, że na wyświetlaczu jest ciemno poza górnym paskiem z ikonami zasięgu, oraz baterii. Zasiegu w tym momencie brak. Telefon mozna wyłączyć przyciskiem czerwonej słuchawki. Można włączyć, ale po włączeniu dalej to samo. Wyjęcie i włożenie baterii nic nie zmienia.

Blokada klawiatury działa rewelacyjnie, wył/zał dźwięku baterii również.
^
 
 
     
Magik II 
Nowicjusz


Telefon: SE WT19i
Operator: Plus
Dołączył: 06 Paź 2006
Posty: 1
Wysłany: 2006-10-06, 12:35   

witam, po podłączeniu telu i wybraniu polecenia flashownia program zgłasza błąd, ze zły boot loader. miałem motke w serwisie, wgrali mi tam tego najnowszego z którego podobno nie da się zejść. czy Twój program do flashowania niejest z nim kompatybilny? da się jakoś wgrać tego softa na ten boot loader?
^
 
     
elektro255 
Starszy Użytkownik



Telefon: E398@ROKR
Operator: Plus
Pomógł: 5 razy
Wiek: 30
Dołączył: 11 Maj 2004
Posty: 153
Skąd: Siedlce
Wysłany: 2006-10-06, 19:57   

niestety mój program obsługuje tylko boot loader v07.d0
^
 
 
     
trabi 
Nowicjusz


Telefon: e398@e1
Dołączył: 24 Wrz 2006
Posty: 6
Wysłany: 2006-10-06, 20:36   

Chce wlaczyc automatyczna blokade w innym monsterku wiec wpisuje 004a_0001 ale nie wiem o co chodzi z 0x91. Jesli chodzi o bit tam trzeba tam zaznaczyc tak?? Uzywam LeaderGL FlexEditor.
^
 
     
BizU 
Nowicjusz



Telefon: E398
Operator: Plus
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 02 Lut 2005
Posty: 50
Skąd: Miasto
Wysłany: 2006-10-07, 21:32   

trabi - nie da sie.. to jest tylko na tym sofcie
Magic II - da sie... tobisz TP, potem wgrywasz image c6xx, na to soft naprawczy, i masz 07.D0
_________________
POZDRO4Gość
>>>>>>My Home Page<<<<<<
>>>>Akcja LangPack E1/E790<<<<
^
 
     
Kajo 
Nowicjusz


Telefon: Moto E398
Operator: Era
Wiek: 37
Dołączył: 13 Paź 2006
Posty: 1
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2006-10-13, 11:19   

Mysle ze dobrym pomyslem by bylo, gdyby automatyczna blokada klawiatury byla uzalezniona od wybranego profilu dzownka. Np dla profilu cichego blokada bylaby wylaczona. Byloby to przedatne. Np w domu telefonu w kieszeni zazwyczaj sie nie nosi, wiec blokada jest niepotrzebna. Mozna by to uzaleznic od seemu, w zaleznosci od tego, czy ktorys bit jest ustawiony czy nie, blokada by dziala przy danym profilu badz nie.
^
 
 
     
ElPaul 
Nowicjusz



Telefon: E398
Operator: Era
Wiek: 40
Dołączył: 05 Paź 2006
Posty: 3
Skąd: Silesia
Wysłany: 2006-10-14, 19:08   

W V0.2b nadal (mając kartę SIM ery) przy próbie zadzwonienia do kogokolwiek zwis tela.
^
 
 
     
trabi 
Nowicjusz


Telefon: e398@e1
Dołączył: 24 Wrz 2006
Posty: 6
Wysłany: 2006-10-22, 18:35   

w orange tez sie wiesza
^
 
     
elektro255 
Starszy Użytkownik



Telefon: E398@ROKR
Operator: Plus
Pomógł: 5 razy
Wiek: 30
Dołączył: 11 Maj 2004
Posty: 153
Skąd: Siedlce
Wysłany: 2006-10-26, 17:07   

jest już stabilna wersja jakby ktoś chciał potestować :)

http://elektro255.ovh.org
^
 
 
     
ElPaul 
Nowicjusz



Telefon: E398
Operator: Era
Wiek: 40
Dołączył: 05 Paź 2006
Posty: 3
Skąd: Silesia
Wysłany: 2006-10-31, 16:57   

elektro255 napisał/a:
jest już stabilna wersja jakby ktoś chciał potestować :)

http://elektro255.ovh.org


Nadal zwis przy próbie dzwonienia :(

A może to wina mojego egzemplarza.... sam juz niewiem, niemam innej karty SIM pod ręką, żeby potestować, tylko Ery.
^
 
 
     
BizU 
Nowicjusz



Telefon: E398
Operator: Plus
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 02 Lut 2005
Posty: 50
Skąd: Miasto
Wysłany: 2006-11-01, 13:15   

ElPaul - to nie maja by wejsje do dzwonienia, tylko do testowania, a co dalej idzie za tym wersja do dzwonienia bedzie wersją finalna.... ale....
_________________
POZDRO4Gość
>>>>>>My Home Page<<<<<<
>>>>Akcja LangPack E1/E790<<<<
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Usunięcie funkcji "radio" z... Abba Nokia 0 2014-10-13, 23:08
Brak nowych postów Pomoc w wyborze marki, telefonu Lucas_21 Co wybrać? 8 2014-11-02, 15:40
Brak nowych postów Jak zdemontować klawiaturę w motorola K1 emj Motorola 0 2015-06-29, 08:12
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 22:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 14:39