PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Modyfikowany soft E398@E790


Modyfikowany soft E398@E790

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Motorola » Modyfikowany soft E398@E790
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
elektro255 
Starszy Użytkownik



Telefon: E398@ROKR
Operator: Plus
Pomógł: 5 razy
Wiek: 30
Dołączył: 11 Maj 2004
Posty: 153
Skąd: Siedlce
Wysłany: 2005-08-25, 20:57   Modyfikowany soft E398@E790

Witam, na stronie jest przedstawiony najnowszy soft mojego autorstawa do [t=Motorola E398]motoroli E398[/t].

Najważneijsze zmiany to nagrywanie wideo i iTunes więcej info na stronie www.atkom.prv.pl

Soft jest w formacie SHX tak jak inne softy, dzieki czemu można go wgrywać bez niebezpieczeństwa uwalenia telefonu :)
PRZED WGRANIEM PAMIETAJ O ZROBIENIU KOPII ZAPASOWEJ SOFTU, KTÓRĄ NAPRAWISZ TELEFON, LUB WRÓCISZ NA STARY SOFT [t=Motorola E398]E398[/t]!!!

Soft jest zlepkiem wszystkich fajnych softów do E790, grafik skórek i dzwonków.
Ikonki zasięgu i baterii zapożyczone z softu E798 v1.


http://rapidshare.de/file..._FLASH.rar.html - Pliki FLASH (STEP1,STEP2,ELEKTRO255 MOD)
http://rapidshare.de/file...ku_DRV.rar.html - Niezbędne programy (PST RadioComm FlashBackup), oraz sterownik USB

Po kliknięciu na link otworzy sie nowa strona w której trzeba na samym dole kliknąć FREE, a potem poczekać 15 sekund na link.


http://www.apple.com/itunes/download/ - program iTune

http://elektro255.webpark.pl/E790B.html - opis tworzenia backupa
http://elektro255.webpark.pl/E790W.html - opis wgrywania softu

Soft jest darmowy, ale nie wolno go sprzedawać !!!
Ostatnio zmieniony przez elektro255 2005-08-27, 10:20, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
 
     
AdSense


mdawidm 
Expert
VIP



Telefon: only 33x0
Operator: Orange
Pomógł: 76 razy
Wiek: 28
Dołączył: 04 Lut 2005
Posty: 2142
Skąd: Środa Wlkp.
Wysłany: 2005-08-25, 22:50   

Nie sądziłem że ktoś coś dobrego zrobi do motoroli :)
_________________
http://mdawidm.infonokia.pl/
^
 
 
     
wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 29
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2005-08-25, 23:21   

elektro255, jaki telefon bedzie następny :?:
chyba jednak wrzuce ten opis tak jak jest, chyba że go chcesz w najbliższym czasie uzupełnić :D

aha i gratulacje udanego softu :D
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
     
elektro255 
Starszy Użytkownik



Telefon: E398@ROKR
Operator: Plus
Pomógł: 5 razy
Wiek: 30
Dołączył: 11 Maj 2004
Posty: 153
Skąd: Siedlce
Wysłany: 2005-08-27, 10:40   

Zuploadowalem nowy soft wersje finalną w formacie SHX, wszystkie linki i opisy są w pierwszym poście tego tematu :)
^
 
 
     
nEMO 
Wie co mówi



Telefon: i900/5610
Operator: Orange
Pomógł: 8 razy
Dołączył: 12 Wrz 2004
Posty: 314
Skąd: z tąd :]
Wysłany: 2005-08-27, 12:57   

pffffffff wszsytko sie da aktywowac odpowiednim programem... zadne nowosci... tak samo dobrze moge wystawic "modyfikowany" soft fo v300 LOL
_________________
| www.OmniaBlog.pl |
^
 
 
     
elektro255 
Starszy Użytkownik



Telefon: E398@ROKR
Operator: Plus
Pomógł: 5 razy
Wiek: 30
Dołączył: 11 Maj 2004
Posty: 153
Skąd: Siedlce
Wysłany: 2005-08-27, 13:03   

jeśli chodzi o SEEMy to da sie to wyedytować ale nie każdy potrafi a są trudniejsze modyfikacje takie jak modyfikacja grafik we flashu, w E790 są 2 dyski przez co wgrywanie skinów jest utrudnione, i struktury menu są inne niż w E398 i nie obsługuje ich żaden program wiec trzeba bawić sie w HEX. Ty sobie radzisz to dobrze ale trzeba czasem pomyśleć o tych dla których coś takiego jak HEX edytor to czarna magia.
^
 
 
     
nEMO 
Wie co mówi



Telefon: i900/5610
Operator: Orange
Pomógł: 8 razy
Dołączył: 12 Wrz 2004
Posty: 314
Skąd: z tąd :]
Wysłany: 2005-08-27, 13:53   

elektro255, hmmm w sumie... masz racje...
_________________
| www.OmniaBlog.pl |
^
 
 
     
Mrider 
Nowicjusz


Telefon: v300, v525
Operator: Plus
Wiek: 39
Dołączył: 11 Sie 2005
Posty: 36
Skąd: Jastrzebie Zdrój
Wysłany: 2005-08-27, 14:27   

elektro255: P2kcommander V3pre dobrze sobie radzi z obsluga struktury flexa E790 :)
^
 
     
wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 29
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2005-08-27, 14:36   

w dziale tutoriale pojawiły sie 2 tutoriale autorstwa elektro255 na ten temat,
Tworzenie kopii zapasowej softu na przykłądzie E398

Wgrywanie softu E790 do Motoroli E398
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
     
SEA 
Nowicjusz


Telefon: nokia 3650
Operator: Orange
Dołączył: 24 Cze 2005
Posty: 7
Skąd: Olesno City
Wysłany: 2005-08-28, 20:33   

elektro255 dlaczego,gdy chcę zainstalować program radiocomm wyskakuje taki komunikat:Microsoft .NET framework must be present on your system.Download and install the framework from http:\\compass.mot.com\go\radiocommdaje OK i tu klejne okienko Installation ended prematurely because of an error.klikam OK i znika. Co mam zrobić?? Aha i jeszcze gdzie skopiować ten sterownik??
^
 
 
     
Mrider 
Nowicjusz


Telefon: v300, v525
Operator: Plus
Wiek: 39
Dołączył: 11 Sie 2005
Posty: 36
Skąd: Jastrzebie Zdrój
Wysłany: 2005-08-28, 22:34   

SEA napisał/a:
elektro255 dlaczego,gdy chcę zainstalować program radiocomm wyskakuje taki komunikat:Microsoft .NET framework must be present on your system.Download and install the framework from http:\\compass.mot.com\go\radiocommdaje OK i tu klejne okienko Installation ended prematurely because of an error.klikam OK i znika. Co mam zrobić?? Aha i jeszcze gdzie skopiować ten sterownik??


No przeciez masz wszystko napisane... Sciagnij .NET Framework ze strony Microsoftu i zainstaluj.
^
 
     
SEA 
Nowicjusz


Telefon: nokia 3650
Operator: Orange
Dołączył: 24 Cze 2005
Posty: 7
Skąd: Olesno City
Wysłany: 2005-08-29, 09:12   

elektro255Thx, ale co mam zrobić ze sterownikiem??Gdzie go skopiować??
^
 
 
     
wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 29
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2005-08-29, 11:17   

C:\WINDOWS\system32
C:\WINDOWS\system32\drivers
i powinno śmigać
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
     
SEA 
Nowicjusz


Telefon: nokia 3650
Operator: Orange
Dołączył: 24 Cze 2005
Posty: 7
Skąd: Olesno City
Wysłany: 2005-08-29, 11:59   

nie śmiga :( .gdzie mam to skopiować na stronce pisze że do Motorola FlashInterface tylko gdzie to jest??

[ Dodano: 2005-08-30, 15:33 ]
Odpiszcie ktoś !!!!
SEA napisał/a:
nie śmiga :( .gdzie mam to skopiować na stronce pisze że do Motorola FlashInterface tylko gdzie to jest??
PROSZE!!!
^
 
 
     
lechwos
Nowicjusz


Telefon: E398@E790
Dołączył: 03 Wrz 2005
Posty: 9
Wysłany: 2005-09-03, 11:12   

dla mnie sofcik bomba he ale nie moge znalezc ustawienia informacji z sieci jak to aktywowac pozdro i czekam na dalsze modyfikacje
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów U700 Problem Soft kamo123 Samsung 2 2011-01-21, 07:44
Brak nowych postów Soft c902 mirashdi SW 0 2011-10-22, 16:37
Brak nowych postów Nokia 3120c martwa nie chcę się wgrać... g5g5g5 BB5 1 2013-03-23, 11:06
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 22:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 14:39