PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Modyfikowany soft E398@E790


Modyfikowany soft E398@E790

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Motorola » Modyfikowany soft E398@E790
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
j.h.hudy 
Użytkownik


Telefon: Nokia 3310
Operator: Plus
Wiek: 28
Dołączył: 08 Maj 2005
Posty: 83
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-09-20, 16:52   

czemu po aktualizacji softu znikneło omnix ???
po wgraniu pierwzego flasha w głównym menu było itunes.... teraz go nie ma po wgraniu ostatecznego softu ... czemu ???
^
 
 
     
AdSense


kubasiek
Nowicjusz


Telefon: e398@e1
Operator: Era
Dołączył: 20 Wrz 2005
Posty: 9
Wysłany: 2005-09-20, 17:23   

Ok mam juz ten bios wgrany i jestem bardzo zadowolony dziekuje za pomoc i pozdrawiam
^
 
     
j.h.hudy 
Użytkownik


Telefon: Nokia 3310
Operator: Plus
Wiek: 28
Dołączył: 08 Maj 2005
Posty: 83
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-09-20, 18:53   

hmm...dalej nie wiem co ztym omnixem ... no cóż , wgram soft firmowy i wgram zmodowany potem jeszcze raz :)

[ Dodano: 2005-09-20, 19:56 ]
o boshe ale miałem schiza :/

poniważ nie było imnixa,itunes to postawiłem wgrać jescze raz flash ... ale wgrywałem go tym sposobem : http://elektro255.webpark.pl/E790W.html czyli takim jak sie wgrywa jak jest soft oryginalny e398 a nie przerobiony .... po wgraniu 2 pliku flasha (step 2) telefon przestał sie włączać,udało sie włączyć tylko boot loadera ... ale po wgraniu softu fullmod już jest wszystko ok , a to że nie było itunes w głównym menu to wina tylko i wyłącznie skórki ....
a omnix po prostu został wykasowany :p

wie ktoś coś w sprawie simlocka i dłuższych filmików video ??


Pozdrawiam
^
 
 
     
kubasiek
Nowicjusz


Telefon: e398@e1
Operator: Era
Dołączył: 20 Wrz 2005
Posty: 9
Wysłany: 2005-09-21, 06:18   

znalazlem pewien problem :( nie da sie normalnie pisac smsów literka po literce tylko od razu wyskakuje całe wyrazy da sie jakos to zmienic /?? bo to denerwujace jest i długo sie pisze :(

[ Dodano: 2005-09-21, 06:19 ]
Aha i nie da sie tego zmienic przeymjac # ani * ;/
^
 
     
j.h.hudy 
Użytkownik


Telefon: Nokia 3310
Operator: Plus
Wiek: 28
Dołączył: 08 Maj 2005
Posty: 83
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-09-21, 06:51   

hmm..... a jak byś wszedł do : menu-wiadomości-nowa wiadomosc sms-menu-ustawienia i zmienił język na podstawowy tap polski a dodatkowego brak /???/

wie ktoś jak ustawić raporty dostarczenia na stałe ??? , jak dodać omnixa do menu ??
jak ze smokiem i nowszystm softem :>
i czemu telefon padł po wgraniu softu jak napisałem 2 posty wyżej ...
^
 
 
     
elektro255 
Starszy Użytkownik



Telefon: E398@ROKR
Operator: Plus
Pomógł: 5 razy
Wiek: 30
Dołączył: 11 Maj 2004
Posty: 153
Skąd: Siedlce
Wysłany: 2005-09-21, 08:38   

jeśli chodzi o pisanie smsów to trzeba zrobić tak jak napisał j.h.hudy,
Cytat:
menu-wiadomości-nowa wiadomosc sms-menu-ustawienia i zmienił język na podstawowy tap polski a dodatkowego brak


jeśli chodzi o omnix to musisz skonfigurować swoje ustawienia internetowe lub skopiować programem p2ktool plik websesioons z softu ery
^
 
 
     
j.h.hudy 
Użytkownik


Telefon: Nokia 3310
Operator: Plus
Wiek: 28
Dołączył: 08 Maj 2005
Posty: 83
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-09-21, 10:10   

problem w tym że niechcący wykasowalem sobie backupa :( , wie ktoś co było powodem że wczoraj prawie uwalilem koma ????

co do omnixa to po prostu wysłalem ze strony ery sms konfiguracyjne do mms i wapgprs i jest ok ;)

kiedy można sie spodziewać nowego sofcika ??:)
^
 
 
     
elektro255 
Starszy Użytkownik



Telefon: E398@ROKR
Operator: Plus
Pomógł: 5 razy
Wiek: 30
Dołączył: 11 Maj 2004
Posty: 153
Skąd: Siedlce
Wysłany: 2005-09-21, 10:50   

soft bedzie w weekend a co do zgubionego backupa to już nie wrocisz do E398 a jeśli nawet uda sie wrocić to stracisz gwarancję więc uważajcie gdzie zapisujecie backupy !!
^
 
 
     
kubasiek
Nowicjusz


Telefon: e398@e1
Operator: Era
Dołączył: 20 Wrz 2005
Posty: 9
Wysłany: 2005-09-21, 12:52   

Itap rozszerzony trza wziasc i teraz jest good :D Elektro zapomniałes usunac smsa z wysłanych ;d na temat wowa :D
^
 
     
j.h.hudy 
Użytkownik


Telefon: Nokia 3310
Operator: Plus
Wiek: 28
Dołączył: 08 Maj 2005
Posty: 83
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-09-21, 16:37   

kolega kupił 2 tygodnie wcześniej taką samą motke .... jak zrobie mu backupa i wgram to do siebie to będzie działać???

co da nowa wersja softu ?? jak się ją wgrywa ??? i czemu znikło mi itunes z menu ....
^
 
 
     
Mrider 
Nowicjusz


Telefon: v300, v525
Operator: Plus
Wiek: 39
Dołączył: 11 Sie 2005
Posty: 36
Skąd: Jastrzebie Zdrój
Wysłany: 2005-09-21, 20:55   

j.h.hudy napisał/a:
kolega kupił 2 tygodnie wcześniej taką samą motke .... jak zrobie mu backupa i wgram to do siebie to będzie działać???

co da nowa wersja softu ?? jak się ją wgrywa ??? i czemu znikło mi itunes z menu ....


Jesli wgrasz jego backup to uwalisz fona.
^
 
     
j.h.hudy 
Użytkownik


Telefon: Nokia 3310
Operator: Plus
Wiek: 28
Dołączył: 08 Maj 2005
Posty: 83
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-09-21, 21:43   

o kurde :/ to żem dosrał :/

;(
^
 
 
     
melonik2 
Nowicjusz



Telefon: E398
Operator: Era
Dołączył: 16 Wrz 2005
Posty: 23
Wysłany: 2005-09-22, 14:45   

ELEKTRO może w nowym sofcie pozmieniasz napisy w menu?? Na przykład zamiast "Spis telefonów" to "Spis ziomali" , zamiast "Ustawienia" to "Bios" itd...

I jeszcze SMS-y w pamieci telefonu, bo kody zamieszczone w internecie nie działają. PLIZZZZZ :D
_________________
Jeśli uważasz, że wszystko jest możliwe - TO TRZAŚNIJ DRZWIAMI OBROTOWYMI!!! :D :D
^
 
 
     
elektro255 
Starszy Użytkownik



Telefon: E398@ROKR
Operator: Plus
Pomógł: 5 razy
Wiek: 30
Dołączył: 11 Maj 2004
Posty: 153
Skąd: Siedlce
Wysłany: 2005-09-22, 17:33   

nad slangiem pracuję więc może bedzie w tym sofcie, a SMS na karcie ustawiasz w ustawieniach SMS ;P
^
 
 
     
lechwos
Nowicjusz


Telefon: E398@E790
Dołączył: 03 Wrz 2005
Posty: 9
Wysłany: 2005-09-23, 10:34   

http://rapidshare.de/file..._ikony.rar.html wgrac jako step 3 nowe ikony poprostu wypas
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów U700 Problem Soft kamo123 Samsung 2 2011-01-21, 07:44
Brak nowych postów Soft c902 mirashdi SW 0 2011-10-22, 16:37
Brak nowych postów Nokia 3120c martwa nie chcę się wgrać... g5g5g5 BB5 1 2013-03-23, 11:06
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 22:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 14:39