PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Modyfikowany soft E398@E790


Modyfikowany soft E398@E790

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Motorola » Modyfikowany soft E398@E790
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
melonik2 
Nowicjusz



Telefon: E398
Operator: Era
Dołączył: 16 Wrz 2005
Posty: 23
  Wysłany: 2005-10-08, 23:04   

ROZPALACZ Skrót dodajesz trzymajac dluzej klawisz menu ten pod dzojstikiem na wybranej opcji.


I jeszcze moje pytanko: Moze ktoś wie jak dodać skrut do samego flesza (chodzi mi o to swiatelko). Żeby sie sam flesz wlanczal bez kamery, taka niby latarka jak w sony ericsonie D750i.
_________________
Jeśli uważasz, że wszystko jest możliwe - TO TRZAŚNIJ DRZWIAMI OBROTOWYMI!!! :D :D
^
 
 
 
AdSense


Rozpalacz 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 3310
Operator: Plus
Dołączył: 29 Wrz 2004
Posty: 25
Skąd: Zawiercie
Wysłany: 2005-10-09, 16:29   

Spox, dzieki za info jak daje sie skrot, co prawda nie o to mi chodzilo ale dobrze wiedziec. Chodzi mi o struktore katalogów, czy elektro255 nie zmieniał czasem tej struktury. Chciałem programem P2kCommander wgrac nowe skiny lub usunac czy zgrac na dysk. Ale tam nie widac katalogu skins :/
w katalogu mobile mam tylko:
audio
certs
email
kjava
mms
picture
settings
system

jak zrobic taka akcje ze skorami??
^
 
 
kubasiek
Nowicjusz


Telefon: e398@e1
Operator: Era
Dołączył: 20 Wrz 2005
Posty: 9
Wysłany: 2005-10-10, 16:18   

Da sie cos zrobic zeby zoom ustawic jak krecisz film ?? :D
^
 
 
sim162 
Nowicjusz


Telefon: E398@E790
Operator: Era
Wiek: 28
Dołączył: 12 Paź 2005
Posty: 4
Wysłany: 2005-10-12, 19:44   

czy bedzie wersja z dzialajacym iTunem??? czy nie??????
^
 
     
tuiko1
Nowicjusz


Telefon: hmmmmm
Operator: Orange
Dołączył: 13 Paź 2005
Posty: 7
Wysłany: 2005-10-13, 23:18   

a ja mam takie pytanie bo troche ciemny jestem w tych sprawach ;/ chciałbym se przefleshowac mote na tego flescha i zastanawia mnie jedno pierwsze się wgrywa step1 potem step2 a potem pełny soft którym na przykład jest np. E790 FULL mod by elektro255.rar a ja zamiast tego rar mam np. E790 FULL mod by elektro255.shx to tez moze być ?? i jeszcze co było w tym archiwum to plik E790 mod by elektro255.shx co z tym zrobić ?? albo jak to wgrać?? i jeszcze jedno jaka jest pewność że mi lamie sie uda to wgrać i ten tel bedzie działać ;/ ?? i czy wrazie niepowodzenia da się to jakoś naprawić ??
^
 
     
bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 27
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
Wysłany: 2005-10-13, 23:36   

tuiko1, a czytałeś to:

tworzenie backup'u softu

a później to:

wgrywanie softu
_________________
  1. Przeczytaj tę stronę
^
 
 
     
tuiko1
Nowicjusz


Telefon: hmmmmm
Operator: Orange
Dołączył: 13 Paź 2005
Posty: 7
Wysłany: 2005-10-14, 00:00   

no czytałem czytałem tylko mam obawy ze cos pojdzie nie tak jak ma i bedzie lol

[ Dodano: 2005-10-14, 00:40 ]
no i jest tak wgrałem step1 przełączyłem tela w tryb Bootloadera załaczam MultiFlashFlex iiiii wskakuje okno tak jakby szykał tela w oknie pisze takie coś "serching WIBU-BOX with 768: 16777215 in the network" szuka szuka trzy razy w wyskakuje takie coś "Error: PTS Instalization failed! No security key detected!" :|:|:|:|:| może to być przyczyną że się ten 1 step źle wgrał albo coś co teraz ???

[ Dodano: 2005-10-15, 11:16 ]
ejjj wie ktos może co z tym zrobić ;/;/;/;/;/;/;/ (co powyżej)
^
 
     
sim162 
Nowicjusz


Telefon: E398@E790
Operator: Era
Wiek: 28
Dołączył: 12 Paź 2005
Posty: 4
Wysłany: 2005-10-16, 10:57   

jak w instrukcji "Zainstaluj program z pliku PST_7.0.4_GENERAL.exe, zrestartuj komputer skopiuj plik PST_uni_patch.exe do katalogu C:\Program Files\Motorola\PST uruchom i klikaj Next >. Teraz powinien bezproblemu uruchomić się program MultiFlashFlex.exe, którym możesz flashować telefon." wystarczy poczytac:P
^
 
     
elektro255 
Starszy Użytkownik



Telefon: E398@ROKR
Operator: Plus
Pomógł: 5 razy
Wiek: 30
Dołączył: 11 Maj 2004
Posty: 153
Skąd: Siedlce
Wysłany: 2005-10-16, 18:33   

softu z działąjącym iTunes narazie nie bedzie, przed wgraniem czytajcie dokłądnie opisy, naładujcie do pełna baterię i nigdy nie pomijajcie robienia backupa.

Dla osób które mają już przerobiony soft mam 3 ciekawe aplikacje:
http://forum.pasjagsm.pl/postlink/46779.htm
^
 
 
     
tuiko1
Nowicjusz


Telefon: hmmmmm
Operator: Orange
Dołączył: 13 Paź 2005
Posty: 7
Wysłany: 2005-10-16, 22:47   

uuufff jakoś sie udało i sfleschowałem go ;] zaj****** sofr elektro255 ale mam jedno małe pytanko da się zrobić tak żeby na ekranie głównym było nazwa operatora godzina i data czy zależy to od skóry ?? a 2 to takie czy jest jakiś program co można zrobić własna skóre na tela ?? z góry za odp wielkie dzięki ;] acha i jeszcze jedno Elektro255 nice aplikacje :D pozdro for all
^
 
     
stefan3001 
Nowicjusz


Telefon: e398
Operator: Plus
Dołączył: 17 Paź 2005
Posty: 1
Wysłany: 2005-10-17, 22:06   pomocy

mam mały problem.
W RadoCommie gdy podłączam telefon wykrywa go, wykakuje niebieskie okno. Nie mogę go zflexingować.
co am zrobić???

[ Dodano: 2005-10-17, 22:27 ]
podobno ma wyskoczyć zielone okno
co jest nie tak
^
 
     
max183 
Nowicjusz


Telefon: e 398
Operator: Era
Wiek: 42
Dołączył: 18 Paź 2005
Posty: 1
Wysłany: 2005-10-18, 08:30   

wgralem sobie soft elektro255 ale mam jedno pytanie co zrobic zeby w itunes nie pisalo itunes expired?
^
 
     
tigerk86
Nowicjusz


Telefon: Motorola
Operator: Era
Dołączył: 17 Paź 2005
Posty: 1
Wysłany: 2005-10-20, 22:46   nowy soft

elektro255..

mam pytanko..

w najblizszym czasie mozna sie spodziewac jakiejs nowej wersji softu??

ostatnio zauwazylem ze jak wchodze do obrazkow nie pojawiaja mi sie miniaturki wsyztkich plikow... szczegolnie tych ktore zostaly zrobione aparatem..

co moze byc tego przyczyna??
^
 
     
sim162 
Nowicjusz


Telefon: E398@E790
Operator: Era
Wiek: 28
Dołączył: 12 Paź 2005
Posty: 4
Wysłany: 2005-10-23, 23:29   :(

jest ejszcze jeden defekt a mianowicie zdjecia po zgraniu na kompa sa malutkie:/ mam nadzieje ze da sie cos z tym zrobic:] czekam zniecierpliwiony na softa z poprawkami pozdrawiam:D
^
 
     
tuiko1
Nowicjusz


Telefon: hmmmmm
Operator: Orange
Dołączył: 13 Paź 2005
Posty: 7
Wysłany: 2005-10-24, 14:09   

sim162 zwiększ rozdzielczość zdjęcia wejdz tak jak byś miał robić juz foto naciśnij przycisk menu ten nad joem przejdz do ustawienia obrazów i tam masz rozdzielczość ustaw to na 640x480 i juz masz duze foty ;] ale jest mały defekt jak bedziesz robił foty na zoom-ie to czym wiekszy zoom tym mniejsza fota pozdro !!

[ Dodano: 2005-10-25, 09:56 ]
witam dzisiaj wgrałem sobie dodatek do od "lechwos" który znajduje się w tym poscie na str 3 chodziło tam o nowe ikony i szczerze mówiąc pierwsze wrazenie było ze jest super!! aale potem sie rozczarowałem troche a mianowicie da sie tak zrobic żeby w skrzynce odbiorczej sms wyswietlała się nazwa od kogo ten sms taka jak w książce adresowej bo mi sie wyświetla tylko numer a nie nazwa :(:(:( ogólnie soft jest troche niedopracowany ;/;/ da się coś zrobić z tymi esami ??? zeby była nazwa od kogo a nie numer ?? a jak nie to jak wrocic do softa elekto ?? trzeba zas to wszystko wgrywac od początku czy tylko wystarczy wgrac step 3 ?? prosze o szybka odp
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów U700 Problem Soft kamo123 Samsung 2 2011-01-21, 07:44
Brak nowych postów Soft c902 mirashdi SW 0 2011-10-22, 16:37
Brak nowych postów Nokia 3120c martwa nie chcę się wgrać... g5g5g5 BB5 1 2013-03-23, 11:06
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 22:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 14:39