PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Modyfikowany soft E398@E790


Modyfikowany soft E398@E790

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Motorola » Modyfikowany soft E398@E790
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
motta1
Nowicjusz


Telefon: mota E790
Operator: Orange
Dołączył: 25 Paź 2005
Posty: 1
Wysłany: 2005-10-25, 10:27   

mo właśnie ja mam ten sam problem co tuiko1 ;/ ma ktoś na to odp ??????
^
 
     
AdSense


sim162 
Nowicjusz


Telefon: E398@E790
Operator: Era
Wiek: 28
Dołączył: 12 Paź 2005
Posty: 4
Wysłany: 2005-10-29, 13:04   

dzieki tuiko1 za pomoc :] hmmm narazie nie bedzie nowego softu z dzialajacym iTunes...ale mniej wiecej kiedy mozna si ego spodziewac...czy jest jakis inny soft z dzialajacym iTunesem???
^
 
     
dan6 
Nowicjusz



Telefon: E398
Operator: Era
Wiek: 26
Dołączył: 08 Paź 2005
Posty: 18
Skąd: Piotrków Trybunalski
  Wysłany: 2005-10-29, 16:08   

soft jest full wypas elektro255 gratulacje czekam na nastepny

a i dzieki melonik2 bez twojej pomocy bym tego nie zrobil
^
 
 
     
BizU 
Nowicjusz



Telefon: E398
Operator: Plus
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 02 Lut 2005
Posty: 50
Skąd: Miasto
Wysłany: 2005-11-02, 21:18   

uuuuuu żeczywiście zajny soft zrobiłeś :| ależ żeś sie napracował nad nim napewno, no ale gratulacje jako pierwszy z tego forum zrobiłeś nowy soft i innu go łykneli.

dobra odpowiadam na pytania odnośnie o sterowniki --> LINK. Koniec odpowiedzi. Pozatym testowałem tego softa i nic szczegulnego w nim nie widze. Nawet nie ma poprawnego LangPacka (PRZEŁĄCZ namiast TransFlash itp) (:P). Są lepsze softy. Aha i jakby ktoś chciał to warto pooglądać link który zapodałem, a stanie się oczywista jak powstał owy Monster. Reszta innych zresztą też. Jedno co mi się podoba że wziełeś się za aplikacje i je przepolszczyłeś. Ach możesz też wstawić wersje bez stepów. Poco ściągać dodatkowe 20 MB? I jak sam poprawiłeś langa to zbacz 3 ostatnie stringi w nim.
_________________
POZDRO4Gość
>>>>>>My Home Page<<<<<<
>>>>Akcja LangPack E1/E790<<<<
^
 
     
ugo 
Nowicjusz


Telefon: Moto E398
Operator: Plus
Dołączył: 15 Lis 2005
Posty: 2
Skąd: Kościerzyna
  Wysłany: 2005-11-15, 23:57   E398 - Brak zasiegu

Hej mam pytanko, jak wgrac zbackupowanego (oryginalnego)softa, bo musze oddac Motke do serwisu i niestety musze wgrac ten shit i zamienic arcydzielo by ELEKTRO255. Chyba, ze moze ktos mi pomoze. Mianowicie moj telefonik z nieznanych przyczyn nagle stracil zasieg i nie chce go odzyskac. Nie spadl ani nic z tych rzeczy. Po prostu nie ma zasiegu, ale gdy poszukam dostepne sieci wyszuka je tylko nie chce sie do zadnej z nich zarejestrowac.Dzieki za odpowiedzi :)
May the MOTO be with You:)
^
 
 
     
dan6 
Nowicjusz



Telefon: E398
Operator: Era
Wiek: 26
Dołączył: 08 Paź 2005
Posty: 18
Skąd: Piotrków Trybunalski
  Wysłany: 2005-11-19, 14:05   

1.Odpalamy FlashBackup.exe
2.podłączamy motkę,powinno się na dole pojawić "Phone is connected"
3.wybieramy w "Restore backup" plik naszej kopii oraz wybieramy z listy "Backup from your fone"i dajemy Restore.

Program wyświetli ostrzeżenie ale jeśli mamy swój backup to klikamy tak i czekamy około 10 minut.W pierwszej kolejności program robi erase pamięci (absolutnie nie wolno wyłączyć telefonu podczs tej operacji ani
odpinać go z kabla) nie wyświetla w tym czasie wskaźnika postępu, po wykonaniu erase zaczyna przywracać kopie.
Po zakończeniu procedury telefon się wyłączy.

I po wszystkim backup przywrócony:)
^
 
 
     
ugo 
Nowicjusz


Telefon: Moto E398
Operator: Plus
Dołączył: 15 Lis 2005
Posty: 2
Skąd: Kościerzyna
Wysłany: 2005-11-20, 22:56   

Thanks DAN6. Wszystko sie powiodlo, a telefonik jest juz w serwisie i niedlugo bede sie cieszyc moja MOTKA na nowo. Oczywiscie pierwsze co zrobie, to wgram softa od ELEKTRO255
^
 
 
     
tuiko1
Nowicjusz


Telefon: hmmmmm
Operator: Orange
Dołączył: 13 Paź 2005
Posty: 7
Wysłany: 2005-11-23, 23:49   

Witam !! elektro wiem wiem ale kiedy bedzie nowy soft i taka prośba i nietylko nie moja napewno i innych to interesi takie 2 zmiany co by mogły być to dłuższe filmy i pozmieniać cos w esach bo genialni spece z firmy motorola to tak zrobili ze szkoda gadac chodzi o to ze np jest napisane pół esa jednego a mota to wysyła jako 3 esy i tez bierze kase jak za 3 esy czyli nie 20 a 60gr!!!!!! ja raz lasce pisałem esa pełnego na niby 3 zwykłe sms-y czyle jak to w tej mocie jest 450 znaków i wysłąłem normalnie powinny być 3 esy czyli 60gr a on mi napisał 7 stron !!!!!!!! czyli 7 esów co się równa 1.40zł :| najdroższy es w moim życiu :| wiec te 2 zeczy esy i dłuzsze filmy i soft bedzie najleprzym softem na rynku dla tego telefonu !!!!!!!!!!!!!!!!!! mam go juz ok 2 miesiecy i ani razu sie telefonik nie powiesił :):) pozdrawiam i pozdrawiam wszystkich motomaniaków !!!! ELEKTROO plizzz o odp :):)
^
 
     
a 
Nowicjusz


Telefon: MotoroE398
Operator: Era
Dołączył: 01 Kwi 2006
Posty: 1
Wysłany: 2006-04-01, 11:26   

ehh chcialem zrobic backupa ale jak wszedle do botloadera i podaczyle fona pod kabel to i tak pokazuje z enie wykryto telefonu :/ skad moze pobrac sterownik Motorola Flash Interface ?? najlepiej jak by moglmi ktos wyslac go na maila ;) i te inne potrzebne programy tez bo jak chcialem sciagnac z rapidshare to sie nie dalo :P moj mai to nie_wysylamy_nic_na_meila@bo.nie z gory dzieki ;)

edit by mod:
nie wysyłamy nic na meila
Ostatnio zmieniony przez wntl 2006-04-01, 13:42, w całości zmieniany 1 raz  
^
 
 
     
qlesh 
Nowicjusz


Telefon: E398
Operator: Orange
Wiek: 30
Dołączył: 06 Kwi 2006
Posty: 1
Wysłany: 2006-04-06, 08:37   

Witam wszystkich na poczatku poniewaz jestem tu nowym uzytkownikiem. Wrzucilem sobie ten sofcik elekto i przyznaje ze to kawal dobrej roboty tylko mam pytanie czy u was jest ten sam problem ze jak telefon sie laduje to non stop pali sie wyswietlacz? nie wazne czy laduje na wlaczonym czy wylaczonym ciagle sie to ustrojstwo pali. I teraz pytanie czy to jest do konca zdrowe dla fonika? Tzn jesli tak ladowac raz na tydzien cala noc czy wszystko bedzie w porzadku? Bo chyba te ekrany maja jakas wytrzymalosc, zywotnosc itp.
^
 
     
jajcol 
Nowicjusz


Telefon: Moto e398
Operator: Era
Dołączył: 28 Kwi 2006
Posty: 1
Wysłany: 2006-04-28, 15:53   

Witam. Chcialbym wgrac nowy sofcik do motki e398 ale nie mozna go juz pobrac. Czy ktos wie skad mozna go pobrac? Z gory dzieki za odp. Pozdrowienia
^
 
     
lechwos
Nowicjusz


Telefon: E398@E790
Dołączył: 03 Wrz 2005
Posty: 9
Wysłany: 2006-05-05, 22:04   

sofcik full wypasik http://rapidshare.de/file...echwos.rar.html
^
 
     
demonisko 
Nowicjusz


Telefon: M E398
Operator: Heyah
Dołączył: 19 Lis 2005
Posty: 8
Wysłany: 2006-05-13, 20:10   

co do softu może i jest ok ale gdy chcęgo wgrać a próbowałem już 2 razy za każdym uwala mi phona mam teraz ROKRViper 2006 i jest ok wgrał mi się bez problemu spoko sofcik więc jak ktoś napisze czym, jak, mam wgrywać żeby nie uwalić to będzie ok
^
 
     
bubek3 
PasjaTeam
PasjaTeam

Telefon: HTC TyTNII
Operator: Plus
Pomógł: 46 razy
Wiek: 27
Dołączył: 29 Cze 2004
Posty: 1979
Skąd: Żnin
Wysłany: 2006-09-11, 23:15   

wiem że elektro nie ma neta... ale mam pytanie (może ktoś wie :P )
nadal są prace nad softem ?? czy zaniechano ??
_________________
  1. Przeczytaj tę stronę
^
 
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 39
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-09-11, 23:40   

jakieś pół roku temu elektro255 wypuścił nowszy sofcik, ale za kasę a ja się z nim dogadałem i go dostałem. Od tamtej pory nie wiem czy był nowszy, ściągnołem go z linku co mi dał i nie sprawdzałem czy później były jakieś updaty (bo miały być), ale obiecałem elektro, że nie będę go rozpowszechniał.
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów U700 Problem Soft kamo123 Samsung 2 2011-01-21, 07:44
Brak nowych postów Soft c902 mirashdi SW 0 2011-10-22, 16:37
Brak nowych postów Nokia 3120c martwa nie chcę się wgrać... g5g5g5 BB5 1 2013-03-23, 11:06
Brak nowych postów Nokia 5130 soft piotrpaz Warsztat 0 2015-07-11, 22:42
Brak nowych postów Nokia 3310. Czy mogę zmienić soft? 92dziki DCT-3 0 2015-09-01, 14:39