PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Motorola t720i swieci przy ladowaniu


Motorola t720i swieci przy ladowaniu

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Motorola » Motorola t720i swieci przy ladowaniu
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
pawlored
Starszy Użytkownik


Telefon: nokia6020
Operator: Plus
Dołączył: 11 Sie 2007
Posty: 127
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2007-08-16, 20:31   Motorola t720i swieci przy ladowaniu

Witam! Mam Motorole t720i. Przeszlosci jej nieznam. Niewlancza sie a gdy podlacze do ladowarki to podswietla tylko wyswietlacz i po chwili gasnie. Co moze byc? Soft? Czy wyswietlacz padl albo tasma? Prosze wszystkich o pomoc. Pozdrawiam!!!
^
 
 
     
AdSense


xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 39
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2007-08-17, 21:02   

pawlored, na początek sprawdź czy widać bootloader włączając go z wciśniętymi * i #. Jeśli pojawi sie czarny ekran z numerem wersji bootloadera i softu sprawdź czy sie komunikuje z komputerem np. przez PST. Jeśli tak to prawdopodobnie taśma, a jeśli nie to trzeba dalej szukać.
^
 
     
pawlored
Starszy Użytkownik


Telefon: nokia6020
Operator: Plus
Dołączył: 11 Sie 2007
Posty: 127
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2007-08-17, 23:41   

Dzieki Xury zrobilem jak napisales. Podczas ladowania baterii swieci sie tylko maly wyswietlacz a duzy sie swieci jak podniose klapke i nic wiecej niewidac. Odlanczam ladowarke i probuje wlaczyc tak jak napisales wlaczyl sie al wyswietlacz wariuje. Co to moze byc? Prosze o pomoc. Pozdrawiam
^
 
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 39
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2007-08-18, 11:02   

pawlored, prawdopodobnie taśma od wyświetlacza, nie da jej się wymienić bo jest mocowana na stałe, więc pozostaje ci wymiana wyświetlacza.
^
 
     
pawlored
Starszy Użytkownik


Telefon: nokia6020
Operator: Plus
Dołączył: 11 Sie 2007
Posty: 127
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2007-08-18, 20:29   

Ok wiec chyba bede musial zamowic wyswietlacz. Dzieki

[ Dodano: 2007-08-18, 22:26 ]
Xury dzieki za rade z tasma. Niedawno rozkrecilem fona i zlozylem go aby zobaczysc czy jest cos nie tak. Noi zlozylem go i jak narazie dziala. Dzieki i Pozdrawiam!!!

[ Dodano: 2007-08-19, 10:38 ]
No tak dzialal ok ale tylko do rana teraz znowu jest to samo a jak go rozkrece i odlacze tasme a pozniej ja podlacze to dziala. Niedziala jak zamkne klapke na dluzszy czas wtedy wyswietlacz sie nie wlancza albo wlancza po sporym czasie oczekiwania. Czy to wina tasmy?Pozdrawiam
^
 
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 39
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2007-08-19, 11:36   

pawlored, jeśli kilka razy go złożysz i rozłożysz i obraz pojawia się i znika to taśma. Możliwe też że jest coś ze słączem od taśmy, bo gdy ją mocujesz na nowo to działa. Spróbuj jakoś ją umocnić w złączu. Przyjżyj sie też czy nie widać gołym okiem pęknięć na taśmie.
^
 
     
pawlored
Starszy Użytkownik


Telefon: nokia6020
Operator: Plus
Dołączył: 11 Sie 2007
Posty: 127
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2007-08-19, 14:59   

Dzieki Xury. Tez mi sie tak wydaje ze to tasma pewnie niedlugo calkiem siadzie i bede musial kupic wyswietlacz. Narazie chodzi. Serdeczne dzieki za pomoc.Pozdrawiam!!!!
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: