PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Motorola V50 Simlock


Motorola V50 Simlock

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Motorola » Motorola V50 Simlock
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
flashmmx
Nowicjusz


Dołączył: 21 Maj 2004
Posty: 9
Skąd: gIdLe
Wysłany: 2004-09-30, 15:55   Motorola V50 Simlock

Czy jest możliwość zdjęcia simlocka z tego fona przez kabel MOT.STARTACK/928/8088/V50/51. Jeśli tak to jakim programem
^
 
 
     
AdSense


narvany 
Wie co mówi
[WamPiRzaStY]



Telefon: E72
Operator: Orange
Pomógł: 6 razy
Wiek: 34
Dołączył: 17 Wrz 2004
Posty: 391
Skąd: Polska
Wysłany: 2004-11-07, 00:55   

:!: Na wstepie, zachecam Cie do dokladniejszego precyzowania tematu postu, sam napis "Motorola V50" mowi niewiele, jak dodasz Simlock to odrazu wiadomo o co chodzi :) (jzu to zostalo poprawione), ale na przyszlosc pamietaj ;)

Przypuszczam ze kabelek ktory masz sluzy do transmisji danych. Wiec ta opcja odpada...

A jesli chodzi o program to MotoKey 9.7 i MotoTau 9.5 , jednak oba wymagaja posiadania EMMI, lub ROEMMI 2.0, no i oczywiscie wazna jest wersja softu

jest trafisz na xx.13.xx lub xx.14.xx (nie wiem czy istnieje wyzsza) to bez testpointa sie nie obejdzie... a jesli cos popsujesz :) to nie panikuj, zepsuc na amen sie nie da ;)



a na dodatek przy wersji xx.13.xx lub xx.14.xx dodatkowym problemem jest proces
wgrywania flasha gdyby cos poszlo nie tak....

bedzie ci wtedy potrzebny ten plik... v50_f01081.zip

Aby zrobic unlocka na wersji F0-13-13 lub F0-13-15 robi sie downgrade do wersji F0-10-81. Po flashowaniu telefon pokaze, or something like that ;) "phone failed see suplier", nastepnie aby to naprawic wystarczy uzyc flexa repairV50.fdf. Czasami tez bedzie potrzebny full flash eepromu.

Natomiast co do testpointa - to podajemy na niego napiecie 3.5V (5Vmax!!)

Przy wersjach xx.13.xx i xx.14.xx bardzo pomocnym moze sie okazac program Emmidroid (wrecz niezbednym !!)

W razie czego jesli dorwiesz sie do Emmi , to programik moge podeslac ;) pomoca tez sluze :)

Jest tez opcja numer 2, mozesz dorwac CLIPa i Clipem sciagnac simlocka, slyszalem ostatnio ze niby jest taki ktory potrafi nawet te dwie wersje softu zrobic... choc tu nie jestem w temacie i nei udziele ci szczegolowych informacji :)
_________________
Profesjonalne systemy zabezpieczeń
^
 
 
     
SERWIS_GSM 
Expert
Suzuki Team


Pomógł: 12 razy
Wiek: 33
Dołączył: 25 Sie 2004
Posty: 1211
Skąd: Z pracy
Wysłany: 2004-11-08, 14:21   

heehe jest i rozbierać nie tzreba :) )
_________________
Nigdy nie podaję dokladnej odpowiedzi, to byłoby zbyt proste. Do niektórych rzeczy tzreba dojść samemu wtedy jest większa satysfakcja
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Simlock NOKIA SL3 bez utraty gwarancj... SL3-GSM Bazar 1 2013-01-29, 08:05
Brak nowych postów simlock zdjecie nicolor Bazar 0 2013-03-18, 18:25
Brak nowych postów simlock w tablecie Goclever Aries 70 jsuchar Simlock 0 2013-12-19, 10:31
Brak nowych postów simlock 7360 mlody123 Simlock 0 2014-02-15, 13:37
Brak nowych postów Jak zdemontować klawiaturę w motorola K1 emj Motorola 0 2015-06-29, 09:12