PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > problem z flashowaniemv550


problem z flashowaniemv550

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Motorola » problem z flashowaniemv550
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
damtel21 
Użytkownik


Telefon: nokia 6610
Pomógł: 1 raz
Wiek: 32
Dołączył: 20 Sty 2006
Posty: 111
  Wysłany: 2006-02-22, 20:01   problem z flashowaniemv550

witam mam taki problem ze zgrałem soft polski z v550 i wgrałemdo zagranicznej sztuki z vodafonu ale teraz nie odpala migna klawisze i nic i nawet jesli chce wgrac tamten stary soft to mowi ze musze zdjac RSA a w smarcie nie mam dla tego modelu odblokowania RSA i nie wiem co teraz robić jeśli ktoś moze mi pomóc to bardzo prosze
^
 
     
AdSense


xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 39
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-02-22, 20:21   

damtel21 wgrałeś backupa z innego telefonu ?, spróbuj zrobić repair pds. Jesli nie pomoże spróbuj wgrać monstera, a jeśli i to nie pomoże spróbuj wgrać bootloadera, a jeśli i to nie pomoże bedziesz musiał spróbować wgrać bootloadera z użyciem TP, a potem monstera i pds repair.
^
 
     
damtel21 
Użytkownik


Telefon: nokia 6610
Pomógł: 1 raz
Wiek: 32
Dołączył: 20 Sty 2006
Posty: 111
Wysłany: 2006-02-22, 20:29   

dzieki XURY za informacje ale czy moglbysmi co to jest monster i gdzie on jest bo wiesz ja od niedawna flashuje i za bardzo nie wiem o co chodzi
^
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 39
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-02-22, 21:01   

monster - fulll flash z flexem i epromem zazwyczaj na końcu nazwy jest 1FF. Po załadowaniu takiego nie ma już naszych danych w telefonie.
reflash - niepełny flash bez flexa po załadowaniu takiego nie giną nam nasze obrazki dzwonki itp. Zazwyczaj na końcu nazwy jest wyraz reflash
langpack - flash zawierający tylko pakiet językowy - po wgraniu nie giną nam dane z telefonu

bootloader - krótko mówiąc coś na wzór BIOS - odpowiada za uruchomienie telefonu czasami jak jest za wysoki nie można zdjąć simlocka lub przeflashować telefonu. Zabawa z bootloaderm może skończyć się zabiciem telefonu.
Przed każda modyfikacją zalecam robienie backupu tzw. security area - inaczej PDS bo po nieudanej próbie zawsze można taki backup przywrócić i telefon wstanie. NIE WOLNO wgrywac PDS do innego telefonu.
damtel21 a Ty pewnie wgrałes cały backup do drugiego ?
Smartclip robi automatycznie backup pds podczas próby flashowania.
poszukaj w katalogu z backupami pierwszego (czyli najstarszego) backupa z numerem IMEI tego telefonu co popsułeś i go przywróć.
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów nokia 3310 problem przy flashowaniu :/ bastek156 DCT-3 3 2014-04-05, 18:58
Brak nowych postów galaxy s3 problem z dźwiękiem na słuc... Rambo3 Samsung 0 2014-07-22, 00:15
Brak nowych postów Ginger dla Tychów - problem marta_g Ginger 0 2015-02-19, 12:49
Brak nowych postów Problem z softem do LG l5 E610 Linksiq LG 5 2015-07-02, 10:54
Brak nowych postów Recovering from your hair loss problem Ninabeauty Nokia 0 2016-05-13, 06:52