PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Raport doreczen SMSa a Motorola!!


Raport doreczen SMSa a Motorola!!

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Motorola » Raport doreczen SMSa a Motorola!!
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
dede78 
Nowicjusz


Telefon: SE k700i
Operator: Plus
Wiek: 39
Dołączył: 25 Sie 2005
Posty: 2
  Wysłany: 2005-08-25, 11:24   Raport doreczen SMSa a Motorola!!

Moja kumpela sobie ma motorole i za kazdym razem jak wysyla SMSy musi wpisaywac jakis kod,czy raczej numer tel.sieci, zeby dostac raport doreczenia. wiadomo ze taki raport to bardzo przydatna rzecz ale jak patrzylem na opisy telefonow tej firmy i to tych modeli ktore od niedawna sa na rynku (ona na model V878) nie maja opcji raportowania! czy faktycznie to jest prawda i czy nie mozna jakos tego ciaglego wpisywania numeru tel. sieci czy kodu obejsc raz na zawsze??!!! z gory dzieki za odpowiedz i pomysly, wskazowki.
^
 
     
AdSense


nEMO 
Wie co mówi



Telefon: i900/5610
Operator: Orange
Pomógł: 8 razy
Dołączył: 12 Wrz 2004
Posty: 314
Skąd: z tąd :]
Wysłany: 2005-08-25, 12:05   

nie wiem jak w tym modelu ale np v300 trzeba aktywowac to :) jak i kilka innych rzeczy :P co robi nam z v300->v600 hehe :P
_________________
| www.OmniaBlog.pl |
^
 
 
     
NeMoo
Nowicjusz



Telefon: C550
Dołączył: 15 Sie 2005
Posty: 4
Skąd: Zduńska Wola
Wysłany: 2005-08-25, 23:20   

Wejsć w MENU i szybko wpisac 048263* po czym wpisywac
Opcode - 47
Field1 - 50
Field2 - 1
Field3 - 61
Field4 - 1
Field5 - 175

restart fona i mamy raport. Trzeba go zanazaczyc na tak przed kazdym wysłaniem smsa
^
 
     
dede78 
Nowicjusz


Telefon: SE k700i
Operator: Plus
Wiek: 39
Dołączył: 25 Sie 2005
Posty: 2
Wysłany: 2005-08-29, 10:44   

OK! wielkie dzieki spróbuje tak zrobić dzis.
^
 
     
Mrider 
Nowicjusz


Telefon: v300, v525
Operator: Plus
Wiek: 40
Dołączył: 11 Sie 2005
Posty: 36
Skąd: Jastrzebie Zdrój
Wysłany: 2005-08-29, 20:40   

Jesli to jest motorola v878 to opcode nie zadziala. To jest motka ODM (np. tak jak E365) a nie P2K. Opcode dzialaja tylko na motkach P2K.
Z tego co wiem to nie ma mozliwosci uaktywnienia raportow we wszystkich ODM.
^
 
     
kondek
Nowicjusz


Telefon: rożne...
Dołączył: 31 Sie 2005
Posty: 7
Wysłany: 2005-08-31, 21:39   

w wielu telefoanch motoroli nie ma tej funkci ale sposob nemoo dziala !
^
 
     
liz
[Usunięty]

Wysłany: 2005-08-31, 22:20   

NeMoo napisał/a:
Wejsć w MENU i szybko wpisac 048263* po czym wpisywac
Opcode - 47
Field1 - 50
Field2 - 1
Field3 - 61
Field4 - 1
Field5 - 175

restart fona i mamy raport. Trzeba go zanazaczyc na tak przed kazdym wysłaniem smsa

A możesz jeszcze powiedzieć co znaczy "Field1 - 50, Field2- 1 ... Opcode -47" :)
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Motorola k1 - nie laduje po zalaniu +... wypniesz Motorola 2 2010-07-09, 18:26
Brak nowych postów Motorola V8 - instalacja iwona1990 Ginger 0 2010-08-02, 20:44
Brak nowych postów motorola u9- odpadła klapka... kamkuc Motorola 4 2010-08-29, 13:44
Brak nowych postów Motorola K1 ma problem z zasięgiem. viktor1 Motorola 0 2013-01-16, 17:45
Brak nowych postów Jak zdemontować klawiaturę w motorola K1 emj Motorola 0 2015-06-29, 09:12