PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > simlock L6


simlock L6

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Motorola » simlock L6
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
wasiesto 
PasjaTeam
Fresh

Telefon: RM-505
Operator: Play
Pomógł: 69 razy
Wiek: 27
Dołączył: 21 Mar 2007
Posty: 1418
Wysłany: 2007-08-09, 09:48   simlock L6

witam

da radę zdjąć sima z L6 bez test pointa??

i jaki sposób polecacie na ściągania sima za pomocą kabla USB??
^
 
  Skype
     
AdSense


xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 39
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2007-08-09, 12:41   

można bez test pointa. np. specjalnie uwalając go softowo tak aby, był wykrywany jako blank. Ja jednak zdejmuję przez tp, bo w tym modelu nie trzeba ciąć blachy. Testpoint znajduje się blisko rogu przez który wkłada się kawałek drucika i zwiera z blachą.
^
 
     
wasiesto 
PasjaTeam
Fresh

Telefon: RM-505
Operator: Play
Pomógł: 69 razy
Wiek: 27
Dołączył: 21 Mar 2007
Posty: 1418
Wysłany: 2007-08-09, 14:50   

a mógłbyś mi jakąś solucje zapodać? nigdy nie robiłem takich rzeczy;p no i na co mam szczególnie uważać, może masz jakiś rysunek??
^
 
  Skype
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 39
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2007-08-09, 15:28   

nie chce mi się tego pisać, bo wszystko ładnie opisane jest tutaj
^
 
     
wasiesto 
PasjaTeam
Fresh

Telefon: RM-505
Operator: Play
Pomógł: 69 razy
Wiek: 27
Dołączył: 21 Mar 2007
Posty: 1418
Wysłany: 2007-08-09, 19:02   

ok dziękować, a powiedz mi jeszcze jak robisz tego test pointa żeby było najlepiej?
^
 
  Skype
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 39
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2007-08-09, 19:54   

to proste po prostu przykładasz do miedzinego kółeczka na pcb drucik i opierasz o osłonkę. Potem najlepiej "trzecią" ręką wpinasz kabelek , jeśli jest reakcja w komputerze to wyjmujesz drucik i robisz dalej jak w opisie. Jeśli po kilku nieudanych próbach nie komputer nie wykrywa flash interface to niestety musisz zmienić tp na drugi, bo L6 mają różne wersje układów. Bateria do tego nie jest potrzebna.
^
 
     
wasiesto 
PasjaTeam
Fresh

Telefon: RM-505
Operator: Play
Pomógł: 69 razy
Wiek: 27
Dołączył: 21 Mar 2007
Posty: 1418
Wysłany: 2007-08-09, 20:05   

no własnie o to mi chodziło, bo gdzieś przeczytałem ze trzeba zdemontować wyswietlacz
^
 
  Skype
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Simlock Egregio Warsztat 4 2013-01-04, 14:33
Brak nowych postów Simlock NOKIA SL3 bez utraty gwarancj... SL3-GSM Bazar 1 2013-01-29, 08:05
Brak nowych postów simlock zdjecie nicolor Bazar 0 2013-03-18, 18:25
Brak nowych postów simlock w tablecie Goclever Aries 70 jsuchar Simlock 0 2013-12-19, 10:31
Brak nowych postów simlock 7360 mlody123 Simlock 0 2014-02-15, 13:37