PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Simlock w Motoroli V3


Simlock w Motoroli V3

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Motorola » Simlock w Motoroli V3
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
jezior86 
Nowicjusz



Telefon: CiagleInny
Operator: Plus
Dołączył: 07 Cze 2005
Posty: 74
Skąd: Wałbrzych
Wysłany: 2006-01-25, 18:45   Simlock w Motoroli V3

Witam! Czy do Motoroli V3 są jakieś kalkulatory do ściągania simlocka?
^
 
     
AdSense


mdawidm 
Expert
VIP



Telefon: only 33x0
Operator: Orange
Pomógł: 76 razy
Wiek: 28
Dołączył: 04 Lut 2005
Posty: 2142
Skąd: Środa Wlkp.
Wysłany: 2006-01-25, 18:56   

jezior86, istniec na pewno isteniją. Jednak ze zwykłych ludzi tego nie posiada jak na razie...
Wiec jak na razie to zapomnij o sciagnieciu kodem.
_________________
http://mdawidm.infonokia.pl/
^
 
 
     
pirat 
Starszyzna
Arrrrr :P



Telefon: mam ;)
Operator: T-Mobile
Pomógł: 23 razy
Dołączył: 27 Gru 2004
Posty: 532
Skąd: www.GsmServer.pl
Wysłany: 2006-01-25, 22:36   

mdawidm, przykro mi Ciebie poprawiać - nie ma kalkulatorów do motoroli - kody odblokowujące opierają się na bazie danych - znaczy siedzi sobie gość i wymyśla dla każdego imei'a jakiś kod - musisz mieć dostęp do tej bazy co jest możliwe jesli jesteś dobrym hakerem albo masz wtyki w motoroli ;]
_________________
GSM @ll the time !
^
 
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 39
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-01-26, 13:00   

Niestety tak - jedyna rada do Smartclip lub mss4. W nowych V3 trzeba dodatkowo usuwać RSA, lub zaniżać bootloadera. Widziałem gdzieś też ze mozna wgrać odpowiedniego flexa bez loka, ale nie testowałem tej metody.
^
 
     
damtel21 
Użytkownik


Telefon: nokia 6610
Pomógł: 1 raz
Wiek: 32
Dołączył: 20 Sty 2006
Posty: 111
Wysłany: 2006-01-26, 14:33   

witam ja ściągam smart clipem normalnie no chyba ze bootloaderamaja powyzej 8 to trzeba sciagnac rsa przez smart moto a potem normalnie smart clipem powodzenia
^
 
     
pirat 
Starszyzna
Arrrrr :P



Telefon: mam ;)
Operator: T-Mobile
Pomógł: 23 razy
Dołączył: 27 Gru 2004
Posty: 532
Skąd: www.GsmServer.pl
Wysłany: 2006-01-26, 18:09   

zerknij tuta http://forum.gsmhosting.c...ad.php?t=265836 nie testowałem - nie trzeba ani smarta ani mss
_________________
GSM @ll the time !
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Simlock Egregio Warsztat 4 2013-01-04, 14:33
Brak nowych postów Simlock NOKIA SL3 bez utraty gwarancj... SL3-GSM Bazar 1 2013-01-29, 08:05
Brak nowych postów simlock zdjecie nicolor Bazar 0 2013-03-18, 18:25
Brak nowych postów simlock w tablecie Goclever Aries 70 jsuchar Simlock 0 2013-12-19, 10:31
Brak nowych postów simlock 7360 mlody123 Simlock 0 2014-02-15, 13:37