PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > V235 odpala a po chwili gaśnie i inne defekty


V235 odpala a po chwili gaśnie i inne defekty

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Motorola » V235 odpala a po chwili gaśnie i inne defekty
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
irtyk 
Nowicjusz


Telefon: Sagem 301x
Operator: Orange
Dołączył: 15 Lut 2007
Posty: 6
Wysłany: 2008-06-09, 22:48   V235 odpala a po chwili gaśnie i inne defekty

mam motorolkę V235 która w ubiegłym roku była zalana

wykąpałem ją w spirytusie salicylowym wszystko było ok , normalnie się włączyła itp i tak leżała hmm 6 miechów ?
teraz chciałem ją komuś oddać ale zauważyłem że bateria trzyma maks 4 godziny a w drugim identycznym modelu trzyma ponad 10 dni i to samo z 3 bateria mi się dzieje
więc postanowiłem go wykąpać jeszcze raz i teraz akcja już w ogóle odjechana

1. ciąglę wyskakuję włóż kartę sim , tak z 10 razy włączę i wyłączę telefon to zaskoczy odpala się i po 5 sekunda off , wyłączy się , tak jak by się resetuję bo znowu włączy się i jest komunikat włóż kartę sim :(

dodam że nic się nie grzeję
^
 
     
AdSense


Virus 
Nowicjusz


Telefon: komórkowy
Operator: Orange
Wiek: 30
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 15
Skąd: Jastrzębie Zdrój
Wysłany: 2008-06-10, 06:34   

Wlutuj układy z płyty głównej i zobacz czy nie są zaśniedziałe od spodu przez co może powstawać zwarcie
^
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 27
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2008-06-10, 11:45   

najpierw wykąp ale najlepiej w wanience, a nie w spirytusie. Poza tym możesz popatrzeć czy nie ma widocznych śladów korozji lub zaśniedzenia na płytce, to wtedy szczoteczka do zębów i czyść.
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
irtyk 
Nowicjusz


Telefon: Sagem 301x
Operator: Orange
Dołączył: 15 Lut 2007
Posty: 6
Wysłany: 2008-06-10, 21:27   

hmm a mam drugie pytanie odnośnie drugiego telefonu ten sam model , bo dziś siora oddała mi identyczną motkę ale w opłakanym stanie wizualnym, więc zmieniłem sobie p/g
i tu zaczęła się jazda, bo po włożeniu karty wyskoczył komunikat " podaj kod specjalny"
czyli że jest simlock !! a ja może z 7 miechów temu sam oddawałem właśnie ten telefon do komisu żeby ściągneli simlock !! simlock był na plusa , później chodziła karta hey w tym fonie

teraz po przełożeniu tej płyty głównej i włożeniu karty plusa i idea , wyskoczył ten komunikat na obu kartach
a ja głupi kompletnie zapomniałem że ten kod moża 5 razy tylko wprowadzić no i zblokowało mi telefon

wyskakuje info " skontaktuj się z dostawca usługi "

i tu pytanie

1 . czy mogę sam to odblokować ??
2. dlaczego skoro nie było simlocka wyskoczył komunikat?
^
 
     
Virus 
Nowicjusz


Telefon: komórkowy
Operator: Orange
Wiek: 30
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 15
Skąd: Jastrzębie Zdrój
Wysłany: 2008-06-11, 12:17   

Może została uruchomiona blokada karty SIM że telefon działa tylko na jednej karcie... spróbuj wsadzić kartę na której działał telefon i ustawić ustawienia fabryczne
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów M5000 Sam się wyłącza po chwili ... Ryngwa Inni Producenci 0 2009-04-26, 12:49
Brak nowych postów nokia 5200- nie gaśnie podświetlenie starla0 BB5 2 2009-05-04, 14:41
Brak nowych postów Motorola V235 po zalaniu. sAEE Motorola 4 2009-10-05, 17:53
Brak nowych postów Brak zasięgu i inne problemy, N95-1 kamil_br BB5 2 2009-11-27, 18:24
Brak nowych postów 6300 nie gaśnie podświetlanie lukaczmarek BB5 4 2010-12-19, 15:49