PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > V3 i komunikat "Nieprawidłowa bateria"


V3 i komunikat "Nieprawidłowa bateria"

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Motorola » V3 i komunikat "Nieprawidłowa bateria"
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 39
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-03-09, 15:57   V3 i komunikat "Nieprawidłowa bateria"

Mam V3 i jak ją uruchomię to pojawia się komunikat "nieprawidłowa bateria". Baterie zmieniałem i na każdej to samo. Po podłączeniu ładowarki pojawia się ten sam komunikat. Po uruchomieniu nie ma wskaźnika baterii na wyświetlaczu. Robiłem full flash i PDS repair. Ma ktoś jakiś jeszcze pomysł ?.
^
 
     
AdSense


bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 25
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-03-09, 16:51   

a może by wygrzać okolice bateri?
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 39
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2006-03-09, 21:02   

A co masz na myśli pisząc "okolice baterii" ?.
^
 
     
bercik12345 
Starszyzna
prawie jak moderator



Telefon: 3310&5110
Operator: Orange
Pomógł: 13 razy
Wiek: 25
Dołączył: 15 Paź 2004
Posty: 587
Skąd: polska Katowice
Ostrzeżeń:
 2/5/6
Wysłany: 2006-03-10, 15:53   

układy odpowiedzialne za baterie itd. nie widziałem nigdy motki od środka ale próbuje logicznie myśleć :]
_________________
Moja historia
Eryk T10s -> N 5130 -> N 3510i -> N 3650 -> N N-gage ->6310i->niezniszczalna 3310:D-> obecnie 3100 i coś dużo nowszego

Wprowadzam każdą dct4 w local mode jednym drucikiem :]
^
 
     
melonik2 
Nowicjusz



Telefon: E398
Operator: Era
Dołączył: 16 Wrz 2005
Posty: 23
Wysłany: 2006-03-10, 17:46   

Ja mniałem ten sam problem w E398. Prawdopodobnie nie łączy jakiś styk baterji. Pomogło ich przeczyszczenie - szczegulnie tych dwóch po środku.
_________________
Jeśli uważasz, że wszystko jest możliwe - TO TRZAŚNIJ DRZWIAMI OBROTOWYMI!!! :D :D
^
 
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-03-10, 19:06   

xury, jak czyszczenie nie pomoze to wygrzej "pikapa" i powinno byc ok
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 27
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2008-03-06, 13:14   

xury, co pomogło? Mam v3x z tymi samymi objawami. Złącze baterii jest dobre.
tranceman napisał/a:
wygrzej "pikapa"

czyli? Glasik od ładowania? Bo tutaj go nie widzę, ale nie ściągałem jeszcze ekranów lutowanych.
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 39
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2008-03-06, 19:01   

Reich, to nazwa jest ukladu. Już dokładnie nie pamietam, ale go zrobiłem, tylko nie pamiętam co ostatecznie pomogło. Chyba coś z masą było lub złączem.
^
 
     
adammmos 
Starszy Użytkownik



Telefon: NOKIAróżne
Operator: Meteor
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 24 Lut 2008
Posty: 242
Skąd: z dużego pokoju --> Piła
Wysłany: 2008-04-05, 07:43   

a co do tego że tel nie pokazuje ikonki z baterią to musisz wejść w ustawienia-ustawienia fabryczne-przywróć ustawienia fabryczne-wpisujesz kod, kod to są same zera, bodajże sześć zer, ok i już powinna być ikonka baterii, tak było w mojej vtrójce
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: