PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > V3 - taśma?


V3 - taśma?

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Motorola » V3 - taśma?
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Bialy
Nowicjusz


Telefon: Samsung
Operator: Orange
Dołączył: 25 Sie 2007
Posty: 4
Wysłany: 2008-03-06, 23:08   V3 - taśma?

Witam serdecznie.
Mam problem z moją Motorolą V3.
Dotychczas zdarzało się że miałem chwilowe kłopoty z wyświetlaczem - czasami nie działał on wogóle, trzeba było poczekać chwilę lub zresetować telefon aby na wyświetlacz na nowo zadziałał. Charakterystyczne było to, że gdy uruchomiłem telefon z otwartą klapką to działał on normalnie i można było z niego normalnie korzystać.
Niestety po zamknięciu klapki telefon wariował i po ponownym otwarciu widać już było tylko biały ekran.
Ostatnio wyświetlacz coraz częściej się wyłączał aż doszło do tego, że po otwarciu klapki albo nie widać było nic, albo ekran był cały biały. Zaznaczam że wyświetlacz zewnętrzny działał sprawnie, gdy ktoś dzwonił lub przychodził sms słychać było sygnał, lecz po otworzeniu klapki wyświetlacz główny nie działał sprawny.

Jak mogę to naprawić?
Wydaje mi się że to wina taśmy...
Co o tym sądzicie?
Mam jeszcze jedno pytanie - jakie śrubokręty potrzebuje by otworzyć V3?
^
 
     
AdSense


Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 27
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2008-03-07, 00:21   

na 99% wina taśmy, a potrzebujesz torxa 6
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
Bialy
Nowicjusz


Telefon: Samsung
Operator: Orange
Dołączył: 25 Sie 2007
Posty: 4
Wysłany: 2008-03-07, 11:37   

Dzięki za informacje, mam jeszcze takie pytanie - czy Torxem 6 odkręce wszystkie śrubki? Pytam, gdyż po zdjęciu tylej klapki od baterii zauważyłem że są tam dwa rodzaje śrubek - para większych na wysokości wejścia na SIM oraz jedna śrubka (mniejsza) na samej górze po lewej stronie (ona służy chyba do wymiany przedniej obudowy).
^
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 27
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2008-03-07, 16:38   

nie mam pod ręką żadnej V3 ale o ile pamiętam to sam torx6 wystarczy
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 29
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-03-07, 20:16   

do odkrecenia zawiasu potrzeba torxa 4

[ Dodano: 2008-03-07, 20:17 ]
Bialy napisał/a:
oraz jedna śrubka (mniejsza) na samej górze po lewej stronie (ona służy chyba do wymiany przedniej obudowy).
O tym wlasnie myslalem
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 33
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2008-03-08, 00:20   

do zawiasu torx 4, do klapki torx 5, do plyty torx 6 :neutral:
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
Bialy
Nowicjusz


Telefon: Samsung
Operator: Orange
Dołączył: 25 Sie 2007
Posty: 4
Wysłany: 2008-04-14, 09:56   

A jakie inne oznaczenie ma TORX 4?

Bo nigdzie na aukcjach nie mogę go znaleźć, są jedynie:

--- T 0.5x40
--- T 0.6x40
--- T 0.7x40
--- T 0.8x40
--- T 0.9x40
--- T 1.0x40
--- T 1.5x40
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Taśma 5610/6500 slide - Oryginał czy ... Kubaant Co wybrać? 3 2009-03-05, 01:17
Brak nowych postów Uszkodzona taśma Nokia 8910i??? Mar_Gaj12 DCT-4 6 2009-04-30, 10:17
Brak nowych postów Uszkodzona taśma Nokia 6288 ? Mar_Gaj12 DCT-4 5 2009-07-09, 09:03
Brak nowych postów SPV 3100 - chyba taśma, ale dziwny objaw gawior Inni Producenci 1 2010-03-22, 14:16
Brak nowych postów Samsung U700 taśma? demsy1 Samsung 3 2010-09-13, 19:05