PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > V3i i 1GB Kingstona


V3i i 1GB Kingstona

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Motorola » V3i i 1GB Kingstona
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Crafty 
Nowicjusz


Telefon: 6230, V3i
Operator: Plus
Dołączył: 03 Sie 2006
Posty: 6
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-10-14, 15:26   V3i i 1GB Kingstona

witam. dzisiaj stałem się posiadaczem Motoroli V3i, jednak od razu wynikł pewien problem. otóż podczas próby zrobienia zdjęcia gdy domyślną pamięcią jest karta, telefon wyrzuca komunikat o braku wystarczającego miejsca. sprawdzono kartę na kilku innych v3i - w tym jednej fabrycznie nowej - to samo. powiedziano mi wówczas, że jest to pewnie sprawa niesformatowanej karty i że nie można jej sformatować z poziomu telefonu. sprzedawca dał mi czas na sprawdzenie jej po sformatowaniu na komputerze. wracam, formatuję, wkładam do telefonu i co widzę? wybrana pamięć telefonu, przy karcie pamięci pisze, ze jest niesformatowana. wybieram ją, telefon pyta o zgodę na format, zaczyna formatować i zgłasza błąd. i tu pojawia się moje pytanie, to wina karty? nie wierzę bowiem, żeby kilka telefonów miało jednocześnie tą samą usterkę. proszę o w miarę szybką odpowiedź, bowiem na sprawdzenie mam czas do środy, a nie wiem, czy będę miał czas by w razie czego podjechać. :)

ps. karta pamięci jest oczywiście nowa, jest to 1GB Kingstona. :)
^
 
 
     
AdSense


EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 29
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2007-10-14, 16:18   

Crafty, a sprawdz telefon na innej karcie? ps kingston daje wieczysta gwarancje
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
Crafty 
Nowicjusz


Telefon: 6230, V3i
Operator: Plus
Dołączył: 03 Sie 2006
Posty: 6
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-10-14, 16:28   

inna kartę będę miał możliwość sprawdzić wieczorem. pojawił się natomiast kolejny problem, a dokładniej to dwa.

mianowicie, wysłałem koleżance esa, gdy otrzymałem odpowiedź, chciałem odpisać. i wtedy przy próbie wysłania wyrzucił mi błąd - wiadomość nie wysłana, w skrzynce nadawczej etc.
zrestartowałem telefon, dalej to samo - wie ktoś może, jaka jest tego przyczyna?
drugi problem, to taki, że przy próbie włączenia BT wyskakuje komunikat - Bluetooth nie działa. uszkodzenie mechaniczne?

w każdym razie, coś mi mówi, że telefon będę jutro reklamować. mam nadzieję, że to wszystko wina software'u [w końcu w/g obiegowej opinii jest słabym punktem Motoroli].
^
 
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 29
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2007-10-14, 18:46   

Crafty, objawy namierzaja calosc na soft.
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
y37 
Expert
D E I C I D E



Telefon: kilka
Operator: Plus
Pomógł: 17 razy
Wiek: 106
Dołączył: 14 Paź 2004
Posty: 1226
Skąd: z nienacka
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2007-10-15, 08:24   

Crafty, spokojnie to tylko soft, ma matrax.net znajdziesz wszytkie pliki i informacje, pozatym pamietaj o backupie PDS (jak bedziesz oddawac do serwisu przywracasz PDS i nie ma śladów ze wgrywałes soft)
_________________
kontakt: y37 ( at ) jabber.org
^
 
     
Crafty 
Nowicjusz


Telefon: 6230, V3i
Operator: Plus
Dołączył: 03 Sie 2006
Posty: 6
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-11-08, 22:37   

2007-10-15

byłem dzisiaj około 14.00 zareklamować, chwilę gość pooglądał ją i powiedział, że po odbiór mam się zgłosić po 17.00. wróciłem więc do domu, a nieco przed 17.00 wybrałem się doń ponownie. wtedy też dowiedziałem się, że coś się z nią poważnego dzieje, ze mam dzwonić w czwartek. sam nie wiem co o tym myśleć, ale dopóki za to nie płacę i mam jakiś zastępczy telefon, to nie będę narzekać. dostałem za to kartę, na którą skopiowane były wszystkie numery z telefonu, niewątpliwy plus, szczególnie dlatego, że 6230 zdążyła przejść gruntowne czyszczenie przed sprzedażą. jak będę coś więcej o niej wiedział, to nie zapomnę o tym napisać, w końcu kiedyś może się komuś przydać. :wink:

2007-10-30

W KOŃCU telefon powrócił do mnie. minęło 15 długich dni, a w końcu miał być tylko soft. okazuje się, że nie. telefon miał wymienianą w Motoroli płytę główną, więc telefon poszedł tam na reklamację. nie wiem, może wcisnęli mi kit, może nie, telefon działa, więc obojętne mi to. :razz:

2007-11-08

nawiązując do tytułowego problemu, czyli do karty - telefon ją widzi, MP3 na niej zapisane również, odtwarza itd. - jednak przy zapisywaniu zdjęcia z aparatu wyrzuca komunikat 'Niewystarczająco miejsca do zapisania.' raczej nie jest to wina softu, skoro jest nowy, a zawartość karty jest widziana? dodam tylko, że podobnie jest z filmami.
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów A jak zdjąć hasło na karte MMC Kingst... manierek DCT-4 21 2006-04-05, 18:57