PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > v3i mysle ze to tasma


v3i mysle ze to tasma

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Motorola » v3i mysle ze to tasma
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
przemo362
Nowicjusz


Telefon: Motorola v
Operator: Plus
Dołączył: 16 Cze 2008
Posty: 3
Wysłany: 2008-06-16, 20:12   v3i mysle ze to tasma

witam was jestem tu nowy mam motke v3i i jak chce ja wlaczyc to mrugnie podswietlnenie samej klawiatury a wyswietlacz nie wlacza sie mysle ze to tasma i ja cala rozebralem i batrze tasma od wyswietlacza jest zerwana i chce sie dowiedziec czy to jest od wszystkiego wina tasmy z gory dzieki pozdro
^
 
     
AdSense


lukaczmarek 
VIP
Pasjonat ;)



Telefon: HTC Touch PRO
Operator: Play
Pomógł: 65 razy
Wiek: 31
Dołączył: 08 Sty 2007
Posty: 1047
Skąd: Bąków
Wysłany: 2008-06-16, 20:16   

jakby była tylko taśma uszkodzona to by telefon normalnie cię włanczał i mozna by było na ślepo dzwonić więc myślę ze to nie tylko taśma (chyba że jest tak porwana że robi zwarcie)
^
 
  Skype
     
przemo362
Nowicjusz


Telefon: Motorola v
Operator: Plus
Dołączył: 16 Cze 2008
Posty: 3
Wysłany: 2008-06-16, 20:17   

lukaczmarek napisał/a:
jakby była tylko taśma uszkodzona to by telefon normalnie cię włanczał i mozna by było na ślepo dzwonić więc myślę ze to nie tylko taśma (chyba że jest tak porwana że robi zwarcie)


to co jesli to nie tasma ?? bardzo mi na tym zalezy
^
 
     
lukaczmarek 
VIP
Pasjonat ;)



Telefon: HTC Touch PRO
Operator: Play
Pomógł: 65 razy
Wiek: 31
Dołączył: 08 Sty 2007
Posty: 1047
Skąd: Bąków
Wysłany: 2008-06-16, 20:19   

Ale czy z telefonu można normalnie dzwonić itp na ślepo?
^
 
  Skype
     
przemo362
Nowicjusz


Telefon: Motorola v
Operator: Plus
Dołączył: 16 Cze 2008
Posty: 3
Wysłany: 2008-06-16, 20:22   

lukaczmarek napisał/a:
Ale czy z telefonu można normalnie dzwonić itp na ślepo?



nie jak podlaczylem pod ladowarke i ja chcialem wlaczyc to mrogla klawiatura i sie wylaczala moze jest bateria wyladowana czy cos w tym stylu
^
 
     
lukaczmarek 
VIP
Pasjonat ;)



Telefon: HTC Touch PRO
Operator: Play
Pomógł: 65 razy
Wiek: 31
Dołączył: 08 Sty 2007
Posty: 1047
Skąd: Bąków
Wysłany: 2008-06-16, 20:26   

Jakby bateria była rozwalona to nie włączył by się wogóle, a jeśli była by słaba to pod ładowarką normalnie by chodził. Skoro piszesz że taśma jest zerwana to najpierw ją wymien potem będziemy dalej myśleć bo tak na slepo to ciężko cos powiedzieć
^
 
  Skype
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 29
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-06-17, 19:03   

przemo362 napisał/a:
jest zerwana
Cytat:
jakby była tylko taśma uszkodzona to by telefon normalnie cię włanczał
Wcale nie, bardzo czesto motki z uszkodona tasma sie nie wlaczają
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
lukaczmarek 
VIP
Pasjonat ;)



Telefon: HTC Touch PRO
Operator: Play
Pomógł: 65 razy
Wiek: 31
Dołączył: 08 Sty 2007
Posty: 1047
Skąd: Bąków
Wysłany: 2008-06-17, 19:46   

EMEK napisał/a:
Wcale nie, bardzo czesto motki z uszkodona tasma sie nie wlaczają


Nie chce sie kłucić ale mam przed soba motke V3 odpinam tasme wyświetlacza i telefon normalnie mi sie włancza. Słychac więc włanczania w dolnym głosniku itp ale może i masz racje...
^
 
  Skype
     
kowalkarol1 
Expert



Telefon: s
Operator: Cingular
Pomógł: 57 razy
Dołączył: 01 Gru 2005
Posty: 1950
Wysłany: 2008-06-17, 21:47   

a ja powiem tak: czasami motorola jak ma rozladowana baterie i sie ja podlaczy pod ladowarke to telefon zaczyna mrugac. Koledze proponowalbym zaczac od softu(o ile stara tasma nie robi gdzies zwarcia).
^
 
     
labadz 
Nowicjusz


Telefon: Nokia N70
Operator: Orange
Dołączył: 29 Sty 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-01-30, 01:05   

Mam podobny problem też z Motorola V3. Telefon jak się wyłączy nie chce się włączyć - uściślając włącza się ale nie startują wyświetlacze, tzn. klawiatura się włącza, robiąc wszystko na pamięć jestem w stanie uruchomić telefon i np. wykonać połączenie. Za każdym razem po wielokrotnych próbach telefon uruchamia się wraz z wyświetlaczami i działa bez zarzutów do kolejnego wyłączenia. Wydaje mi się że nie jest to np. przerwana taśma lub inna fizyczna usterka ponieważ tak jak wspominałem po pomyślnej próbie włączenia nie ma żadnego problemu z wyświetlaczami
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów tasma 7650 wymiana deluxee21 DCT-4 5 2005-11-15, 08:19
Brak nowych postów samsung x450 zerwana tasma pawlored Samsung 0 2007-08-12, 10:08
Brak nowych postów Nokia 6131 Tasma LCD aras189 BB5 4 2008-09-24, 11:16
Brak nowych postów Uszkodzenie w noki 5610 wyswietlacz c... szafarz BB5 1 2009-02-08, 11:08
Brak nowych postów Z630, tasma i white screen po wcisnie... riger Samsung 4 2009-04-20, 07:01