PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Włóż SIM - c550


Włóż SIM - c550

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Motorola » Włóż SIM - c550
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Parowka 
Nowicjusz


Telefon: Mot c550
Operator: Plus
Wiek: 32
Dołączył: 01 Mar 2007
Posty: 2
Wysłany: 2007-03-01, 00:15   Włóż SIM - c550

Mam problem z motorolką :)

Próbowałem zdjąć Simlock'a za pomocą programu Motorola Unlocker. Wykonałem wszystkie polecenia jak pisało w opisie lecz po tych czynnościach jak włączam telefon to prosi o włożenie karty SIM. Próbowałem z innymi kartami z tej samej sieci PLUS ale nie działają, za każdym razem prosi o włożenie SIM.

Wrzuciłem też nowego soft'a, ale to też nie pomogło. Nie wiem już co mam robić ze swoją motorolką :) jedyne co się zmieniło to język ;D hehe ;D pisze "Insert SIM" haha :D ale widać przynajmniej, że soft się zmienił :D

ps. w tryb awaryjny fonu normalnie moge wchodzić, włącza się i wyłącza bez problemu, ale nic więcej robić nie moge, jedynie dzwonić na numery awaryjne :) a tak to dostęp do fonu jest odcięty.

Błagam pomóżcie :D
^
 
 
     
AdSense


xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 39
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2007-03-01, 21:23   

A przed próbą zdejmowania simlocka też był ten napis ?
Wydaje mi się że telefon po prostu "nie widzi" karty sim. Może to jest problem z pinami czytnika ? Sprawdź czy nie są wygięte i czy karta dobrze styka.
^
 
     
Parowka 
Nowicjusz


Telefon: Mot c550
Operator: Plus
Wiek: 32
Dołączył: 01 Mar 2007
Posty: 2
Wysłany: 2007-03-01, 23:53   

Właśnie nie sprawdziłem przed próbą zdjęcia simlock'a :/ poprostu wyjąłem karte i zacząłem robić z simlockiem, a potem problem z kartą :) także nie wiem czy to nie było spowodowane wyjęciem karty i wygięciem styków czy czegokolwiek. Komórkę oddałem do serwisu, w którym znajomy akurat pracuje :D zobaczymy co jutro powie :) czyli w piątek ;D jakby co to dam znać co było nie tak i co zrobił, żeby naprawić.

Pozdro :)
^
 
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 24
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1325
Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-03-02, 00:09   

Parowka napisał/a:
tej samej sieci PLUS ale nie działają


Trzeba było włożyć kartę innej sieci :mrgreen:
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów simlock motorola c550 Mar_Gaj12 Motorola 0 2007-07-05, 09:55
Brak nowych postów Włóż karte sim-Nokia 6230i kamien1111 DCT-4 7 2008-01-23, 12:06
Brak nowych postów zasięg w c550 kamien1111 Motorola 0 2008-02-09, 18:13
Brak nowych postów 3510i - po pewnym czasie wywyala &quo... bubek3 DCT-4 7 2008-04-18, 00:58
Brak nowych postów [ E70] - wyłącza się, pokazuje włóż k... Rzeznik BB5 0 2008-09-01, 16:05