PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Wyrwane gniazdo ładowania w C450.


Wyrwane gniazdo ładowania w C450.

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Motorola » Wyrwane gniazdo ładowania w C450.
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Dawid52 
Nowicjusz


Telefon: 3310/5510
Operator: Heyah
Dołączył: 20 Gru 2004
Posty: 10
Skąd: Siedlce
Wysłany: 2005-12-20, 23:37   Wyrwane gniazdo ładowania w C450.

Witam
Mam Motorolke C450 i tak ktoś nie umiejetnie lutował gniazdo ze wyrwał dwie pierwsze ścieżki od prawej strony. Dodam zdjecie z zanaczonymi ścieżkami.
Gdzie je mozna podłaczyć, jakies obejscie zrobić lub coś??

Pozdrawiam
^
 
 
AdSense


xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 39
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2005-12-21, 00:20   

Mogłbyś zrobić lepsze zdjęcie. Jeżeli jeszcze jakieś końcówki tych ścieżek zostały to weź omomierz lub multimetr najlepiej piszczący taki i szukaj na płycie gdzie można poprowadzić bypassa.
^
 
 
wntl 
Expert
HipHopKemp Rulez ;)



Telefon: E398@E1
Operator: Orange
Pomógł: 80 razy
Wiek: 29
Dołączył: 23 Lut 2005
Posty: 2298
Skąd: Bytom
Wysłany: 2005-12-21, 01:44   

z tego co wyczytałem w serwisówce, to wyrwane ścieżki są dla pinów 4(ten z lewej) i 1(ten z prawej). Musisz połączyć te 2 piny i przylutować je gdzieś do masy, ale poczekaj, może jeszcze Domi, mnie poprawi jak coś źle powiedziałem
_________________
Tanie bilety Ryanair i Wizzair
^
  Skype
 
narvany 
Wie co mówi
[WamPiRzaStY]



Telefon: E72
Operator: Orange
Pomógł: 6 razy
Wiek: 33
Dołączył: 16 Wrz 2004
Posty: 391
Skąd: Polska
Wysłany: 2005-12-21, 02:05   

Jeżeli patrzylem na dobry schemat lub właściwie jego fragment, od tego modelu, to nalezy zrobić tak....

Jeden ze styków (styk 3) powinien mieć kontakt z bezpiecznikiem F100 (2A) (na ten styk jest podawany + zasilania z ładowarki)
Drugi styk (styk 2) ze znajdującymi sie w pobliżu dwoma podwójnymi rezystorami R905 (12k)i R901 (12k) oraz kondensatorem 0.01uF.
Natomiast pozostale dwa (styk 1 i styk 4) powinny byc (tak jak napisał wntl) zwarte razem i połączone z masą telefonu.
_________________
Profesjonalne systemy zabezpieczeń
^
 
 
 
Dawid52 
Nowicjusz


Telefon: 3310/5510
Operator: Heyah
Dołączył: 20 Gru 2004
Posty: 10
Skąd: Siedlce
Wysłany: 2005-12-21, 22:46   

A skad moge np wziąść tą mase na płycie glównej tak zeby nigdzie nie było zwarcia?? Skad np pociągnąć kabelkiem?? Mozna np. podłaczyć to do tych poczych nóżek zniazda do kalba USB??
^
 
 
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 33
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2005-12-22, 00:58   

Dawid52 napisał/a:
Mozna np. podłaczyć to do tych poczych nóżek zniazda do kalba USB??

tak
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: