PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Blokada sim w Samsungu x640 PIlna odpowiedz prosze


Blokada sim w Samsungu x640 PIlna odpowiedz prosze

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Samsung » Blokada sim w Samsungu x640 PIlna odpowiedz prosze
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
krystiano93 
Nowicjusz


Telefon: Samsung640
Operator: Heyah
Dołączył: 27 Lut 2008
Posty: 4
Wysłany: 2008-02-27, 15:42   Blokada sim w Samsungu x640 PIlna odpowiedz prosze

słuchajcie mam problem z samsungiem x640.A mianowicie jak wyłoże karte z tego telefonu i wsadze tej samej sieci(heyah) to pojawia mi sie napis Blokada sim proszę podać hasło,a na brata karcie(tej samej sieci heyah)to chodzi normalnie bez żadnego napisu blokada sim. Proszę o pilną odpowiedz telefon ma ściągniętego simlocka.
^
 
     
AdSense


GSMservice 
Expert
Prawie Expert :P


Telefon: N95 ,k500
Operator: Heyah
Pomógł: 49 razy
Wiek: 27
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 1051
Skąd: Kętrzyno --> Lębork
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2008-02-27, 15:46   

krystiano93, Znaczy to że masz blokadę telefonu ,lub kartę sim zablokowane.
^
 
  Skype
     
krystiano93 
Nowicjusz


Telefon: Samsung640
Operator: Heyah
Dołączył: 27 Lut 2008
Posty: 4
Wysłany: 2008-02-27, 15:49   

karty sa dobre bez blokady

[ Dodano: 2008-02-27, 15:50 ]
a tam pisze blokada sim niewiem dlaczego a na tej samej karcie tylko że brata chodzi
^
 
     
GSMservice 
Expert
Prawie Expert :P


Telefon: N95 ,k500
Operator: Heyah
Pomógł: 49 razy
Wiek: 27
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 1051
Skąd: Kętrzyno --> Lębork
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2008-02-27, 15:51   

No to jest to zabezpieczenie telefonu przed innymi osobami.
Np. Zgubisz telefon lub zostanie skradziony to inna osoba go nie uruchomi jeśli nie zna kodu.
^
 
  Skype
     
krystiano93 
Nowicjusz


Telefon: Samsung640
Operator: Heyah
Dołączył: 27 Lut 2008
Posty: 4
Wysłany: 2008-02-27, 15:52   

no to jest kicha a idzie to jakoś zrobić
^
 
     
GSMservice 
Expert
Prawie Expert :P


Telefon: N95 ,k500
Operator: Heyah
Pomógł: 49 razy
Wiek: 27
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 1051
Skąd: Kętrzyno --> Lębork
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2008-02-27, 15:54   

Pewnie że tak.
Wystarczy że włożysz kartę brata do telefonu i w ustawieniach-->zabezpieczeń wyłączysz to i git.
^
 
  Skype
     
krystiano93 
Nowicjusz


Telefon: Samsung640
Operator: Heyah
Dołączył: 27 Lut 2008
Posty: 4
Wysłany: 2008-02-27, 15:54   

idzie to jakoś zrobić żeby tego nie było ?????

[ Dodano: 2008-02-27, 15:55 ]
ok dzieki ;)
^
 
     
Rykos 
Nowicjusz


Telefon: SGH E250
Operator: Orange
Dołączył: 07 Sie 2008
Posty: 4
Wysłany: 2008-08-07, 21:58   Blokada SIM

krystiano93 napisał/a:
no to jest kicha a idzie to jakoś zrobić

Dobrze ja mam ten sam problem tylko że ja mam Samsunga E250 i jak zaznaczam opcje wyłącz blokadę SIM to wyskakuje mi komunikat żebym podał hasło... A gdzie owe mogę znaleźć ?? Proszę o pilną i szybką odpowiedź !!!
^
 
     
lala166 
VIP
..........


Telefon: n95
Operator: Era
Pomógł: 51 razy
Wiek: 29
Dołączył: 07 Lis 2004
Posty: 1008
Wysłany: 2008-08-07, 22:13   

podaj kod zabezpieczający
^
 
 
     
Rykos 
Nowicjusz


Telefon: SGH E250
Operator: Orange
Dołączył: 07 Sie 2008
Posty: 4
Wysłany: 2008-08-07, 22:33   

lala166 napisał/a:
podaj kod zabezpieczający

Podał bym z chęcią ale go nie mam. Blokadę SIM miałem od zakupu ale teraz przyszło mi zmienić kartę a Orange nie dało mi żadnego klucza do tej blokady... HELP !!!

[ Dodano: 2008-08-07, 23:43 ]
A może pownienem iść do mojego operatora czyli Orange i oni coś na to zaradzą ??
^
 
     
sundance_kid 
VIP



Telefon: E50,E51.5310XM
Operator: Orange
Pomogła: 37 razy
Wiek: 35
Dołączyła: 25 Cze 2006
Posty: 852
Skąd: Bratoszewice
Wysłany: 2008-08-08, 04:31   

12345 lub pięć zer. Poszukaj w instrukcji obsługi tam to będzie napisane.
_________________
Bądź zła, bądź zła zła zła tak jak ja!
^
 
     
Rykos 
Nowicjusz


Telefon: SGH E250
Operator: Orange
Dołączył: 07 Sie 2008
Posty: 4
Wysłany: 2008-08-08, 08:18   

Niestety takie kody też mi nie wchodzą a w instrukcji telefonu nie ma napisanego tego hasła a ja sam żadnego nie ustawiałem ;(
^
 
     
26grisza 
Nowicjusz


Telefon: nokia 6103
Operator: Heyah
Wiek: 39
Dołączył: 02 Wrz 2008
Posty: 7
Wysłany: 2008-09-19, 09:05   

ja mam ten sam problem to jest blokada zalozona na telefon przed inna karta,trzeba podac kod zabezpieczajacy.Czy mozna to jakos zdeaktywowac??np.za pomoca jakiegos kody?
^
 
 
     
Rykos 
Nowicjusz


Telefon: SGH E250
Operator: Orange
Dołączył: 07 Sie 2008
Posty: 4
Wysłany: 2008-09-22, 06:34   

Ja problem już rozwiązałem. Idziesz do komisu i pytasz się za ile zdejmie Ci blokadę SIM. Ale z góry mówisz że nie chodzi ci o SIM LOCK. Płacisz 15 zł. i wszystko śmiga aż miło patrzeć. ;P
^
 
     
soltys_viara 
Nowicjusz


Telefon: Samsung
Operator: Play
Dołączył: 17 Paź 2008
Posty: 1
  Wysłany: 2008-10-17, 16:30   jak zdjąć blokade sim

Witam.
Miałem kiedyś podobny problem, przez przypadek zablokowałem sobie połączenia wychodzące. Mogłem odbierać połączenia, wysyłać SMS-y ale nie mogłem nigdzie zadzwonić. Udałem się z tym do salonu operatora xxx a tam pani po wysłuchaniu w czym rzecz, bezradnie rozłożyła ręce. Siedziałem dwie godziny i nic. Dzwoniła do BOK-u, do serwisu wszędzie gdzie mogła lecz nikt nie wiedział co z tym faktem zrobić. Wreszcie wpadła na pomysł żeby wydać mi duplikat karty, może to coś pomoże, i wtedy się okazało że na moim telefonie jest założona ta blokada karty SIM (tzn. telefon mógł pracować tylko z tą jedną kartą, starą, która po wydaniu duplikatu została unieważniona.) Niedość, że nie mogłem nigdzie zadzwonić to jeszcze teraz nie mogłem włączyć mojego telefonu bo po włożeniu tego duplikatu karty wyskakiwała prośba żeby wprowadzić hasło sim :sad:
Rozwiązanie tego problemu znalazłem gdzieś w internecie a mianowicie:
-należy włączyć telefon bez karty sim
-gdy pojawi się komunikat "włóż karte sim" należy wprowadzić kod *2767*3855#
-poczekać aż ustawienia telefonu się wyzerują, poczym telefon sam się wyłączy a potem włączy
-wyłączyć telefon, włożyć karte sim, włączyć telefon i wszystko powinno grać :grin:

U mnie zadziałało :lol: a sprawdzałem to na Samsungu Z170

UWAGA: Podczas tej operacji nastepuje całkowite wymazanie pamięci telefonu, czli wszystkie pliki, dzwonki, gry, smsy zapisane w telefonie, książka telefoniczna, wszystkie ustawienia telefonu odnośnie np.: profili, wyświetlacza, tapety itd. zostają usunięte i przywrócone ustawienia fabryczne.
Mam nadzieje że komus pomogłem :grin:
_________________
"...mój okręt płynie dalej, gdzieś tam..."
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Samsung Delphi Blokada SIM hmatulik Samsung 1 2010-11-06, 14:34
Brak nowych postów Pomoc przy Samsungu SHG - F480 szumi20 Samsung 1 2011-01-13, 20:59
Brak nowych postów Problem z JAF-em prosze o pomoc mini-mal BB5 1 2011-02-12, 17:03
Brak nowych postów Simlock z Nokia C1-01 Prosze o pomoc Moonniiccaa Nokia 1 2012-01-09, 22:03
Brak nowych postów Simlock z Nokia C1-01 Prosze o pomoc Moonniiccaa Simlock 4 2012-01-09, 22:05