PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > c100 simlock


c100 simlock

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Samsung » c100 simlock
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
berix
Nowicjusz


Telefon: sam c100
Operator: Plus
Dołączył: 22 Wrz 2007
Posty: 2
Wysłany: 2007-09-22, 22:15   c100 simlock

Witam odwoluje sie do napsainego posta uzytkownika:Bujki

treść posta:
Bujki napisał/a:
eddy3291, spróbuj tego :
1. Wyłącz telefon i włóż kartę SIM innego operatora(nie tego operatora, którego karty działają).
2. Jak wyskoczy napis, że zła karta to wklep *#9998*3323# i jak wyskoczy napis do wciśnij exit(prawym softkeyem). Wybierz malloc fail. Twój telefon się zrestartuje i uruchomi z włożoną kartą SIM, która przedtem nie chciała działać.
3. Wyświetli się nazwa operatora, którego kartę SIM włożyłeś.
4. Wpisz *0141# i wciśnij zieloną słuchawkę. Powinien się pojawić napis, że Twój telefon został spersonalizowany.
5. Wyłącz telefon i włóż inną kartę SIM.
6. Włącz telefon i jak zapyta o kod podaj osiem zer(00000000).


PS. Po wykonaniu 1 i 2 punktu można korzystać z karty innego operatora, jednakże gdy wykona się WSZYSTKIE punkty to simlock jest ściągnięty na stałe.



a dokladnie chodzi i o pkt 5 czy inna karta oznacza inna karte SIM z inna siecia czy moze byc ta sama siec (plus)
^
 
     
AdSense


EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 31
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2007-09-23, 10:34   

berix, wlasnie o to chodzi, ze powinna byc innego operatora.
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
berix
Nowicjusz


Telefon: sam c100
Operator: Plus
Dołączył: 22 Wrz 2007
Posty: 2
Wysłany: 2007-09-23, 16:49   

kurcze, zatrzyzmalem sie przy punkcie 6. czyli Włącz telefon i jak zapyta o kod podaj osiem zer(00000000).
Poprostu ten kod nie wchodzi na pierwotnej karcie czyli ta na ktorej byla siec, i mam pytanie czy jest jakis alternatywny kod, bo przrez to mam zablokowany telefon ciagle prosi o podanie hasla. A jezeli takowy nei istnieje czy mozna powrocic do podtawowych ustawien.
Prosze o pomoc, z gory dziekuje.
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Simlock Egregio Warsztat 4 2013-01-04, 14:33
Brak nowych postów Simlock NOKIA SL3 bez utraty gwarancj... SL3-GSM Bazar 1 2013-01-29, 08:05
Brak nowych postów simlock zdjecie nicolor Bazar 0 2013-03-18, 18:25
Brak nowych postów simlock w tablecie Goclever Aries 70 jsuchar Simlock 0 2013-12-19, 10:31
Brak nowych postów simlock 7360 mlody123 Simlock 0 2014-02-15, 13:37