PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > J700 i wyświetlacz


J700 i wyświetlacz

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Samsung » J700 i wyświetlacz
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
filip955
Nowicjusz


Telefon: Samsung J700
Operator: Heyah
Dołączył: 02 Kwi 2009
Posty: 20
Wysłany: 2009-04-02, 15:10   J700 i wyświetlacz

Witam, dostałem j700 z czarną plamą, w komisie mówili że to wyświetlacz cena 120zl. Na allegro znalazłem wyświetlacz http://www.allegro.pl/ite...a_sklep_pn.html
Wymienić to raczej każdy umie. Czy polecacie taki wyświetlacz czy to chińska tandeta? Słyszałem że trzeba coś lutować, głośnik i kamerę?
^
 
     
AdSense


sowaxxxx 
Nowicjusz



Telefon: staroć
Operator: Play
Pomógł: 7 razy
Dołączył: 05 Gru 2008
Posty: 27
Skąd: małopolska
Wysłany: 2009-04-02, 15:24   

Jak widzisz na załączonym obrazku masz tylko 4 piny do przelutowania.
_________________
90% problemów rozwiąże GOOGLE pozostałe 10% rozwiąże wódka
^
 
  Skype
     
filip955
Nowicjusz


Telefon: Samsung J700
Operator: Heyah
Dołączył: 02 Kwi 2009
Posty: 20
Wysłany: 2009-04-02, 15:35   

Tak, ale na fabrycznym wyświetlaczu jest tego więcej. Słyszałem także że sie grzeją i kamera nie dziala.
^
 
     
sowaxxxx 
Nowicjusz



Telefon: staroć
Operator: Play
Pomógł: 7 razy
Dołączył: 05 Gru 2008
Posty: 27
Skąd: małopolska
Wysłany: 2009-04-02, 15:46   

Jeżeli masz wyświetlacz bez płytki jak na zdjęciu poniżej i nieumiejętnie go przelutujesz to wtedy objawy mogą być różne..........Choć kupuje prawie zawsze tego typu LCD i nie ma problemu z poprawnością działania..no chyba że wyświetlacz uszkodzony.
_________________
90% problemów rozwiąże GOOGLE pozostałe 10% rozwiąże wódka
^
 
  Skype
     
filip955
Nowicjusz


Telefon: Samsung J700
Operator: Heyah
Dołączył: 02 Kwi 2009
Posty: 20
Wysłany: 2009-04-02, 16:08   

A bardzo..bardzo..bardzo precyzyjnie trzeba? Czy to tak jak układy scalone na płytce?
^
 
     
sowaxxxx 
Nowicjusz



Telefon: staroć
Operator: Play
Pomógł: 7 razy
Dołączył: 05 Gru 2008
Posty: 27
Skąd: małopolska
Wysłany: 2009-04-02, 16:32   

Układy scalone trzeba bardzo precyzyjnie lutować zarówno jak i tego typu elementy telefonu.
_________________
90% problemów rozwiąże GOOGLE pozostałe 10% rozwiąże wódka
^
 
  Skype
     
filip955
Nowicjusz


Telefon: Samsung J700
Operator: Heyah
Dołączył: 02 Kwi 2009
Posty: 20
Wysłany: 2009-04-02, 17:12   

http://www.allegro.pl/ite...sc_jak_org.html <----jak ten będzie to brać?
Jeżeli chodzi o lutowanie to bawiłem się w robotykę więc lutować mniejsze elementy umiem :)
^
 
     
GSMservice 
Expert
Prawie Expert :P


Telefon: N95 ,k500
Operator: Heyah
Pomógł: 49 razy
Wiek: 26
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 1051
Skąd: Kętrzyno --> Lębork
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2009-04-02, 17:31   

filip955, Jak umiesz lutować to kupuj i działaj :)
^
 
  Skype
     
filip955
Nowicjusz


Telefon: Samsung J700
Operator: Heyah
Dołączył: 02 Kwi 2009
Posty: 20
Wysłany: 2009-04-02, 17:48   

Jeszcze was się upewnię czy to na pewno wyświetlacz do wymiany. Tel upadł.
http://img7.imageshack.us...e=dsc02654x.jpg
^
 
     
GSMservice 
Expert
Prawie Expert :P


Telefon: N95 ,k500
Operator: Heyah
Pomógł: 49 razy
Wiek: 26
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 1051
Skąd: Kętrzyno --> Lębork
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2009-04-02, 17:50   

Tak jest do wymiany :)
^
 
  Skype
     
filip955
Nowicjusz


Telefon: Samsung J700
Operator: Heyah
Dołączył: 02 Kwi 2009
Posty: 20
Wysłany: 2009-04-02, 18:25   

Ostatnie pytanie i temat do zamknięcia, czy taki pasuje?
http://www.allegro.pl/ite...orx_gratis.html
^
 
     
jubi20 
Moderator



Telefon: Telepatia
Operator: Heyah
Pomógł: 54 razy
Dołączył: 15 Kwi 2008
Posty: 630
Skąd: Zamość
Wysłany: 2009-04-02, 18:25   

zawsze mozesz kupic caly wyswietlacz z plytka
_________________
Sprzedam Uniwersalne Sita BGA rozstaw 0.5
Naprawa Telefonow - Lublin/Zamość
Kupie uszkodzone telefony
Wysyłkowy Serwis tel.
^
 
 
     
filip955
Nowicjusz


Telefon: Samsung J700
Operator: Heyah
Dołączył: 02 Kwi 2009
Posty: 20
Wysłany: 2009-04-02, 18:28   

A ten zestaw lcd+plytka z e250 pasuje na 100%?

#edit
I czy sam lcd tez będzie działał?

[ Dodano: 2009-04-02, 20:35 ]
refresh,
zalezy mi na szybkiej pomocy =/
^
 
     
jubi20 
Moderator



Telefon: Telepatia
Operator: Heyah
Pomógł: 54 razy
Dołączył: 15 Kwi 2008
Posty: 630
Skąd: Zamość
Wysłany: 2009-04-02, 22:13   

filip955, wyjasnie Ci krok po kroku, kupujesz lcd z płytka gdzie lcd jest juz przylutowany i nic wiecej nie trzeba lutowac oczywiscie do j700 a nie do e250 nie wiem skad taki pomysl w ogole sie zrodzil... , rozkrecasz telefon wyciagasz stary lcd wkladasz nowy wyswietlacz skrecasz telefon i masz mine jak banan bo sie cieczysz ze telefon dziala :)
_________________
Sprzedam Uniwersalne Sita BGA rozstaw 0.5
Naprawa Telefonow - Lublin/Zamość
Kupie uszkodzone telefony
Wysyłkowy Serwis tel.
^
 
 
     
wasiesto 
PasjaTeam
Fresh

Telefon: LG G5
Operator: Play
Pomógł: 69 razy
Wiek: 28
Dołączył: 21 Mar 2007
Posty: 1419
Wysłany: 2009-04-02, 22:44   

filip955 napisał/a:
Ostatnie pytanie i temat do zamknięcia, czy taki pasuje?


nie pasuje, to dwa różne modele


lutowania jest proste, ale jeszcze prościej jest kupić gotowy zestaw do przekładki tak jak napisał to jubi20,
^
 
  Skype
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów nokia n73-wyświetlacz granatowy-śnież... bartek044 BB5 1 2011-01-02, 15:59
Brak nowych postów Samsung J700 mikael93 Samsung 0 2011-01-22, 14:45
Brak nowych postów Samsung J700 chce hasło sim TheArt Samsung 4 2011-02-08, 15:17
Brak nowych postów wyświetlacz se w205 kklimmek Sony Ericsson 1 2011-06-20, 10:45
Brak nowych postów Samsung J700 z Wysp harysia Samsung 0 2013-07-21, 08:34