PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Jak przesłać zdjęcia z samsunga X600...


Jak przesłać zdjęcia z samsunga X600...

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Samsung » Jak przesłać zdjęcia z samsunga X600...
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
manekk 
Starszy Użytkownik



Telefon: P900, 6630
Operator: Orange
Pomógł: 4 razy
Wiek: 36
Dołączył: 21 Lut 2005
Posty: 221
Skąd: Warszawa
  Wysłany: 2005-12-11, 13:56   Jak przesłać zdjęcia z samsunga X600...

Witam.

Mam taki problem. Najprawdopodobniej będę musiał w jakimś serwisie zmienić oprogramowanie w Samsungu X600, bo się zawiesza, wariuje, gdy ktoś zadzwoni to potrafi się zwiesić i wibrować bez końca, resetować się i robić inne przedziwne rzeczy, jak na przykład wyłączanie się podczas rozmowy, albo w trakcie próby nawiązania połączenia. Problem polega na tym, że nie mam pojęcia jak wyciągnąć dużo zdjęć, które zostały zrobione tym telefonem. Moje bejbe zbierało te zdjęcia przez ponad rok i teraz nie wyobraża sobie rozstania z nimi :) A nie ma możliwości wysłania ich przez podczerwień (swoją drogą co za głupota???). Czy myślicie, że w serwisie mogą mi wyciągnąć foty i nagrać je np. na płytę? Czy taka możliwość w ogóle istnieje w przypadku tego telefonu?

Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi.
^
 
 
     
AdSense


tomkl12 
Nowicjusz


Telefon: SGH X-100
Operator: Plus
Dołączył: 03 Sty 2006
Posty: 14
Skąd: Brzozow City
Wysłany: 2006-01-03, 18:17   

Posłuchaj manekk, ;-) mimo tego iż mam status nowicjusza znam się troszkę na Samsungach i mogę Ci doradzić... W swoim X600 (jak w większości seryjnych flashów) masz buga (robaka). Jest to zjawisko niezwykle częste w Samsungach ;/ niestety... Tak więc... możesz spokojnie zgrać zdjęcia oczywiście nie irdą zaś kablem. I możesz to zrobić bez udawania się do serwisu bo nie wiadomo ile zedrą z Ciebie kasy a kabel wraz oprogramowaniem możesz nabyć na Allegro za marne grosze i jak dobrze trafisz, to możesz sobie sam naprawić komórke (wgrywając poprawnego flasha), pod warunkiem, że kabel, który kupiłeś jest jednocześnie flasherem. W moim przypadku tak było. Mam jeszcze Samsunga X100 i sam w nim zmieniam flashe itp. Tak więc podsumowując, kup sobie kabel na RS-232 (bo są o niebo lepsze niż te na USB) i zgraj sobie bez problemów zdjęcia programem SamsungPhoneManager ;-)

Pozdrawiam!
^
 
 
     
manekk 
Starszy Użytkownik



Telefon: P900, 6630
Operator: Orange
Pomógł: 4 razy
Wiek: 36
Dołączył: 21 Lut 2005
Posty: 221
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2006-01-03, 18:30   

Och dzieki wielkie, wreszcie znalazł się ktoś kto rzetelnie opisał co mam zrobić. Żona się ucieszy, bo to jej telefon... Pozdrawiam.

[ Dodano: 03-01-2006, 18:38 ]
http://allegro.pl/show_item.php?item=79312729

Rozkmiń mi to tomkl12 czy tym zrobie zrzut zdjęć i fleszowanie fona. Pozderki.
^
 
 
     
tomkl12 
Nowicjusz


Telefon: SGH X-100
Operator: Plus
Dołączył: 03 Sty 2006
Posty: 14
Skąd: Brzozow City
Wysłany: 2006-01-04, 15:26   

Stronka gdzie możesz dorwać wszystko do flashowania telefonu (w Twoim przypadku SGH X600) to www.avi-stuff.de. Hasło do pliku rar umieszczone jest niżej linku do pliku, a jeśli go nie znajdziesz, to podam Ci je na forum :D A flashowanie jest banalnie proste. Chyba najłatwiejsze ze wszystkich modeli telefonów. Wystarczy Ci program Flasher_Dumper, który również znajdziesz na w/w stronie i oczywiscie kabelek. Życzę Ci miłej zabawy ;-)

[ Dodano: 2006-01-04, 15:30 ]
Aha... co do Twojego linku z Allegro...

http://allegro.pl/show_item.php?item=78670370

to raczej byłby ten kabelek. W opisie jest że możesz zmieniać IMEI, powrócić do ustawień fabrycznych itp... czyli wymiana flasha tez powinna być możliwa
^
 
 
     
manekk 
Starszy Użytkownik



Telefon: P900, 6630
Operator: Orange
Pomógł: 4 razy
Wiek: 36
Dołączył: 21 Lut 2005
Posty: 221
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2006-01-04, 19:14   

tomkl12, tylko nie ten sprzedawca, nie dość że sprzedaje rzeczy które nie chodza jak trzeba, to na dodatek robi sobie z kart komentarzy innych uzytkowników reklamówki, tak jak z mojej karty. Zobacz na komentarze wystawione przez niego. Ładowarka od niego nie chodzi jak trzeba, ładuje telefon 24 godziny <lol>
^
 
 
     
tomkl12 
Nowicjusz


Telefon: SGH X-100
Operator: Plus
Dołączył: 03 Sty 2006
Posty: 14
Skąd: Brzozow City
Wysłany: 2006-01-04, 21:54   

Wiesz zbytnio nie patrzyłem na komenty... chciałem dać Ci tylko przykłąd jaki kabel dorwać... do jest oczywiste, że musisz szukać wiarygodnego sprzedawcy, który zapewni Ci 100% satysfakcji... szukaj a na pewno coś znajdziesz... ;-)
_________________
Być, albo nie być... dziś każdy się dowie, gdy książę Hamlet przyjedzie na krowie...
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: