PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Kabelek servisowy do Samsungów.


Kabelek servisowy do Samsungów.

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Samsung » Kabelek servisowy do Samsungów.
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
isek 
Nowicjusz



Telefon: Siemens
Operator: Heyah
Wiek: 39
Dołączył: 03 Lip 2004
Posty: 43
Skąd: Tarnów i Barlinek
Wysłany: 2004-07-04, 09:50   Kabelek servisowy do Samsungów.

Czy ma może ktoś schemat do kabelka wprowadzającego samsunga w tryb serwisowy?
^
 
 
     
AdSense


imperator 
Starszy Użytkownik
#@wodzirej@#



Telefon: 6800
Dołączył: 12 Maj 2004
Posty: 131
Skąd: z piaskownicy
Wysłany: 2004-07-04, 11:06   

Czesc Isek :lol: Jaki model Cie interesuje? C100?
_________________
sa ludzie i ...... Zastanow sie kim jestes Ty :)
^
 
 
     
isek 
Nowicjusz



Telefon: Siemens
Operator: Heyah
Wiek: 39
Dołączył: 03 Lip 2004
Posty: 43
Skąd: Tarnów i Barlinek
Wysłany: 2004-07-04, 12:42   

Interesuje mnie C100, A300 itp.
^
 
 
     
imperator 
Starszy Użytkownik
#@wodzirej@#



Telefon: 6800
Dołączył: 12 Maj 2004
Posty: 131
Skąd: z piaskownicy
Wysłany: 2004-07-04, 14:38   

sciagnij sobie pinouty by Bruce, tam masz jakie piny maja byc polaczone aby byl tryb serwisowy
_________________
sa ludzie i ...... Zastanow sie kim jestes Ty :)
^
 
 
     
pawelc 
Użytkownik


Telefon: 3210 ,5110.6110
Operator: Plus
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 25 Cze 2004
Posty: 96
Skąd: polska
Wysłany: 2004-08-20, 09:05   

podłącze sie pod temat nigdy samsungów nierobiłem ale kolega mi przyniósł i prosił żebym simlocka złamał jest to smsung c100 z orginalnym kablem ,czy tym kablem można ściągnąć simlocka jeżeli nie to jak go przerobić i jaki najlepszy program do tego celu
_________________
MOJE SOFTY
^
 
     
MasterJapko 
VIP



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 08 Cze 2004
Posty: 4251
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2004-08-20, 23:08   

Zebys nie szukal zalaczam pinouty chyba jedne z nowszych...
_________________
All.Unlock.pl SIMLOCK KODEM Motorola/HTC/BB/SAMSUNG/LG/NOKIA | Logi Mt-BOX | SETOOL | KulanKendi |
^
 
 
     
isek 
Nowicjusz



Telefon: Siemens
Operator: Heyah
Wiek: 39
Dołączył: 03 Lip 2004
Posty: 43
Skąd: Tarnów i Barlinek
Wysłany: 2004-08-21, 14:47   

Ale jak wygląda podpiecie w kablu wprowadzającym samsunga w tryb serwisowy?
_________________
Pijcie mleko!! Nie wysyłajcie krów na bezroocie!!!
^
 
 
     
PluCiorX 
Starszy Użytkownik
L4 Enginieere



Telefon: rm-159
Operator: Vodafone
Wiek: 32
Dołączył: 23 Sie 2004
Posty: 137
Skąd: MPRC-CREWE
Wysłany: 2004-08-23, 23:24   

no własnie tak jak jest na rysunku podłaczasz TX rX GNd i vpp i program sam przełaczy tel w tryb serwisowy.
_________________
< bb5 Killer >
^
 
 
     
imperator 
Starszy Użytkownik
#@wodzirej@#



Telefon: 6800
Dołączył: 12 Maj 2004
Posty: 131
Skąd: z piaskownicy
Wysłany: 2004-08-24, 11:35   

nie wiem czy pojdzie po kabelku, ja zmarnowalem dwa kabelki (byly kupione niby jako do c100, a i tak musialem przerabiac) Po dlugich probach postanowilem kupic clipa i jestem bardzoo zadowolony :-D
_________________
sa ludzie i ...... Zastanow sie kim jestes Ty :)
^
 
 
     
SERWIS_GSM 
Expert
Suzuki Team


Pomógł: 12 razy
Wiek: 33
Dołączył: 25 Sie 2004
Posty: 1211
Skąd: Z pracy
Wysłany: 2004-08-25, 09:09   

Hmm aby wprowadzić samsunga w tryb serwisowy potrzebne jest zewętrzne zasilanie na kabelu, możesz zrobić sobie kabelek do c100 i kupić zasialacz na coma(kosztuje 25zł) ewentualnie poniżej podaje schemat boxa(bardzo łatwego w wykonaniu). Box ten daje napięcie na port com(taki też radzę zrobić jako wyjście zamiast tego co jest na rysunku) więc będzie pomocny do wielu marek telefonów: alcatele, philisy, siemensy c30 i s40(wszystkie któere potzrebują zewnętrznego zasilania) Pozdroofki. Box testowany, sam je składam, części do złożenia kosztują około 20 zł.

UUU nie załącze schematu bo przekroczyłem maksymalny limit uploadu. No cuż. Jeśli ktoś jest zainteresowany to gg lub PW :)

[ Dodano: 2004-08-25, 13:43 ]
Zapakowałem do downloada w dziale samsung/serwisówki
_________________
Nigdy nie podaję dokladnej odpowiedzi, to byłoby zbyt proste. Do niektórych rzeczy tzreba dojść samemu wtedy jest większa satysfakcja
^
 
 
     
Groncholm
Nowicjusz


Dołączył: 12 Wrz 2004
Posty: 1
Skąd: chełm
Wysłany: 2004-10-10, 22:13   

Właśnie jak na rysunku zaznaczone jest zasilanie jakim symbolem oznaczone? jakie to ma być napięcie,można np, podłączyć pod baterie? :|
^
 
     
Gr0xf24 
Nowicjusz


Telefon: Tulipan
Dołączył: 20 Lut 2005
Posty: 8
Skąd: POLAND
Wysłany: 2005-02-22, 15:06   

SERWIS_GSM napisał/a:
Hmm aby wprowadzić samsunga w tryb serwisowy potrzebne jest zewętrzne zasilanie na kabelu, możesz zrobić sobie kabelek do c100 i kupić zasialacz na coma(kosztuje 25zł)


Heh :lol: smiać sie chce z takich postów i to jeszcze pisanych jak widzę przez starego wyjadacza :mrgreen: . Aby wprowadzic C100 w tryb serwisowy wystarczy pozwierać odpowiednio piny we wtyku , jest kilka róznych pinoutów masz tu w miarę najbardziej uniwersalny , piny liczyc od lewej do prawej klawiatura fona na górze :

1,2,5 - zwarte razem
6,8,11 - GND (masa)
14 , 15 zwarte razem
16 - RX
17 - TX

Po podpieciu tak zrobionego wtyku fon masz juz w test mode (trzy kolorowe pasy ) i bez problemu możesz użyć ten pinout zarówno do uniboxa czy też do kabelka z zasileniem z COMA
_________________
Gr0xf24
^
 
 
SERWIS_GSM 
Expert
Suzuki Team


Pomógł: 12 razy
Wiek: 33
Dołączył: 25 Sie 2004
Posty: 1211
Skąd: Z pracy
Wysłany: 2005-02-22, 16:38   

Gr0xf24, śmiąc to się można z cioebie bo żeby wprowadzic w tryb serwisowy to nie potrzebne jest praktycznie nic ale powiedz mi jak zdejmiesz smoka bez zasilania??

a i jeszce jedno!!!! co to za wygrzebywanie postów??
_________________
Nigdy nie podaję dokladnej odpowiedzi, to byłoby zbyt proste. Do niektórych rzeczy tzreba dojść samemu wtedy jest większa satysfakcja
^
 
 
 
Gr0xf24 
Nowicjusz


Telefon: Tulipan
Dołączył: 20 Lut 2005
Posty: 8
Skąd: POLAND
Wysłany: 2005-02-22, 23:38   

a kto pisze ze bez zasilania , przeczytaj dokladnie mój post :wink:
_________________
Gr0xf24
^
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Kabelek fbus/mbus do nokii 3210 Piecia36 [DCT3] Modyfikacje HW i SW 2 2006-08-14, 03:15
Brak nowych postów Kabelek do Alcatela OT 320 szczuru Inni Producenci 6 2006-12-18, 13:54
Brak nowych postów Kabelek USB [T610] seba123 Sony Ericsson 12 2007-03-20, 19:52
Brak nowych postów Jaki kabelek pod box-a do 6610i lukaczmarek DCT-4 2 2007-09-22, 21:33
Brak nowych postów Kabelek do softow :] Varq Kosz 1 2008-02-09, 00:24