PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Mam problem z konfiguracją MMS i WAP w Samsungu C100 (heyah)


Mam problem z konfiguracją MMS i WAP w Samsungu C100 (heyah)

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Samsung » Mam problem z konfiguracją MMS i WAP w Samsungu C100 (heyah)
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
mate 
Nowicjusz



Telefon: Sam c100
Operator: Heyah
Dołączył: 18 Paź 2005
Posty: 5
Skąd: z nikąd
  Wysłany: 2005-10-29, 18:33   Mam problem z konfiguracją MMS i WAP w Samsungu C100 (heyah)

Witam,
mam problem z konfiguracją MMS i Wap w moim telefonie ... :/ telefon nie moze polączyć się z internetem :/ nie wiem dlaczego :/ starałem sie cos zmieniac w "menu, rozrywka, wap, profil" ... ale bez skutku :/ Prosze pomożcie ... z gory wielkie dzięki

pozdrawiam
^
 
     
AdSense


riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 26
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2005-10-29, 18:56   

Wyslij SMS'a konfiguracyjnego ze strony operatora...
^
 
 
     
Bonzaj 
Starszyzna
Chiński wąż



Telefon: SGS II
Operator: Heyah
Pomógł: 18 razy
Wiek: 72
Dołączył: 01 Lip 2004
Posty: 892
Skąd: Smoczogród
Wysłany: 2005-10-29, 20:47   

riger, niema na stronie operatora automatycznej konfiguracji do C100 :/

mate, nie mam teraz tej słuchawki pod ręką, ale spróbuj wypełnić pola według takich parametrów jak na:
http://www.heyah.pl/konfiguracja_reczna
Poza tym zarejestruj się na Heyah i sprawdź czy masz uaktywnione funkcje gprs i mms.
_________________
Carpe diem, quam minimum credula postero.
http://www.garnek.pl/bonzaj/archiwum
^
 
 
     
mate 
Nowicjusz



Telefon: Sam c100
Operator: Heyah
Dołączył: 18 Paź 2005
Posty: 5
Skąd: z nikąd
Wysłany: 2005-10-29, 21:11   

Bonzaj napisał/a:
mate, nie mam teraz tej słuchawki pod ręką, ale spróbuj wypełnić pola według takich parametrów jak na:
http://www.heyah.pl/konfiguracja_reczna
Poza tym zarejestruj się na Heyah i sprawdź czy masz uaktywnione funkcje gprs i mms.


zapodałem sobie na stronce sterowanie komem i uaktywniłem sobie funkcje gprs i mms przyszedł mi nawet sms ze te funkcje zostały uaktywnione ... a co do http://www.heyah.pl/konfiguracja_reczna to wypełniłem wszystko ... ale i tak nic :/

mam tak:
Nazwa profilu - heyahwap
Strona domowa - http://heyah.pl
Bezpieczeństwo - bez zabezp.
Adres IP - 213.158.194.194
Typ połączenia - GPRS
Nazwa Użytkownika - heyah
Haslo - heyah
APN - heyah.pl

i tak nic :/ nie chce sie połączyć z netem :/ nie wiem co mam robić :/
^
 
     
Bonzaj 
Starszyzna
Chiński wąż



Telefon: SGS II
Operator: Heyah
Pomógł: 18 razy
Wiek: 72
Dołączył: 01 Lip 2004
Posty: 892
Skąd: Smoczogród
Wysłany: 2005-10-29, 21:15   

mate, po uaktywnieniu funkcji w/w potrzebny jest restart komórki. Spróbuj. Jeśli to nie pomoże, nadal spróbuj prześledzić wpisane informacje, czy są zgodne z parametrami Heyah.
Tak jak pisałem, nie mam teraz tej komórki pod ręką, więc nie podam Ci dokładnie co i jak.
Musisz liczyć na innych Pasjonatów.
_________________
Carpe diem, quam minimum credula postero.
http://www.garnek.pl/bonzaj/archiwum
^
 
 
     
mate 
Nowicjusz



Telefon: Sam c100
Operator: Heyah
Dołączył: 18 Paź 2005
Posty: 5
Skąd: z nikąd
Wysłany: 2005-10-29, 21:26   

ehh ;/ zrobiłem resa, właczam neta i pisze 500: Web service problem: Please contact the service provider jaaa ale kicha :/
^
 
     
fenek2 
Nowicjusz



Telefon: Samsung
Wiek: 27
Dołączył: 21 Sie 2005
Posty: 8
Skąd: Garwolin
Wysłany: 2005-10-30, 05:09   

mate napisał/a:
Strona domowa - http://heyah.pl
zmień na
Kod:
http://wap.heyah.pl

Moze pomoze :)
_________________
Samsung c100, C100XXDA2+Mod by drupik+ukryte menu
Wiecie jak się nazywa Ruski ksiadz?
- Pop.
A wiecie jak się nazywa Ruski organista?
- Pop music...
^
 
 
     
mate 
Nowicjusz



Telefon: Sam c100
Operator: Heyah
Dołączył: 18 Paź 2005
Posty: 5
Skąd: z nikąd
Wysłany: 2005-11-01, 21:30   

dzięki panowie ... juz wszystko gra ;)
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów nokia 3310 problem przy flashowaniu :/ bastek156 DCT-3 3 2014-04-05, 18:58
Brak nowych postów galaxy s3 problem z dźwiękiem na słuc... Rambo3 Samsung 0 2014-07-22, 00:15
Brak nowych postów Ginger dla Tychów - problem marta_g Ginger 0 2015-02-19, 12:49
Brak nowych postów Problem z softem do LG l5 E610 Linksiq LG 5 2015-07-02, 10:54
Brak nowych postów Recovering from your hair loss problem Ninabeauty Nokia 0 2016-05-13, 06:52