PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Problem z aparatem w samsungu e700


Problem z aparatem w samsungu e700

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Samsung » Problem z aparatem w samsungu e700
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
magdalenka18elk 
Nowicjusz


Telefon: sam. e700
Operator: Orange
Wiek: 28
Dołączyła: 28 Kwi 2007
Posty: 5
Wysłany: 2007-04-28, 10:38   Problem z aparatem w samsungu e700

mam ogromny problem,otoz od niedawna nie moge robic zdjec w telefonie(chodzi tu o taki model samsung e700)gdy probuje robic pojawia sie komunikat o takiej tresci :błąd w podglądzie.nie mam pojecia co sie dzieje.prosze pomozcie mi.
_________________
Magda
^
 
     
AdSense


EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 29
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2007-04-28, 12:17   

Prawdopodobnie jest to efekt uszkodzonej taśmy łączącej ruchome czesci telefonu. Nie piszesz niz o zalaniu itd. Zmartwie Cię tym, ze wymiana tej tasmy jest dosc kosztowna ~90zł
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
Uczeń 
Wie co mówi


Telefon: na korbkę
Operator: Heyah
Pomógł: 1 raz
Wiek: 29
Dołączył: 10 Lut 2007
Posty: 473
Skąd: made in USA
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2007-04-28, 12:26   

EMEK, czemu tak drogo?? Taśma kosztuje około 20zł (wiem że magdalenka18elk, sama sobie nie wymieni,ale..) u mnie w komisie(w mieście) np. kupujesz jedna rzecz(np głośnik do V3) a oni Ci to instalują w telefonie za jakieś 15-20zł. Myślę iż naprawa taśmy będzie tańsza...
_________________
Jeśli mój post pomógł Ci i uzyskałeś satysfakcje z udzielonej przez mnie odpowiedzi, kliknij "POMÓGŁ" pod moim postem ;)
Pozdrawiam Was serdecznie :D
Copyright © 2007 Uczeń, All rights reserved.
^
 
  Skype
     
magdalenka18elk 
Nowicjusz


Telefon: sam. e700
Operator: Orange
Wiek: 28
Dołączyła: 28 Kwi 2007
Posty: 5
Wysłany: 2007-04-28, 14:23   

telefon nie zostal zalany,bo to niemozliwe,bo mam go od paru dni.strasznie droga jest ta tasme.
_________________
Magda
^
 
     
lala166 
VIP
..........


Telefon: n95
Operator: Era
Pomógł: 51 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Lis 2004
Posty: 1008
Wysłany: 2007-04-28, 14:37   

Uczeń, taśme nie jest łatwo wymienić ..

A masz moze gwarancje na niego ??
^
 
 
     
Uczeń 
Wie co mówi


Telefon: na korbkę
Operator: Heyah
Pomógł: 1 raz
Wiek: 29
Dołączył: 10 Lut 2007
Posty: 473
Skąd: made in USA
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2007-04-28, 16:36   

lala166, wie ze nie jest łatwo. Np w 6260 też jest trudno. magdalenka18elk, skoro masz ten telefon od nowości(kupiłaś w salonie) to musisz mieć gwarancje. Sprawdź to i daj telefon na gwarancje, jak napisał lala166,
_________________
Jeśli mój post pomógł Ci i uzyskałeś satysfakcje z udzielonej przez mnie odpowiedzi, kliknij "POMÓGŁ" pod moim postem ;)
Pozdrawiam Was serdecznie :D
Copyright © 2007 Uczeń, All rights reserved.
^
 
  Skype
     
magdalenka18elk 
Nowicjusz


Telefon: sam. e700
Operator: Orange
Wiek: 28
Dołączyła: 28 Kwi 2007
Posty: 5
Wysłany: 2007-04-28, 19:22   

niestety jest problem,bo ja ten telefon dostalam,a z tego co wiem to on byl kupowany w komisie.ale jestescie pewni ,ze to tasme trzeba wymienic?
_________________
Magda
^
 
     
Uczeń 
Wie co mówi


Telefon: na korbkę
Operator: Heyah
Pomógł: 1 raz
Wiek: 29
Dołączył: 10 Lut 2007
Posty: 473
Skąd: made in USA
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2007-04-28, 19:32   

magdalenka18elk, to zobacz na kartę gwarancyjna( jeśli masz) do kiedy masz gwarancje. Nic nie powiemy Ci w 100% jeśli nie mamy danego telefonu w dłoni. Może tylko styki od taśmy są zaśniedziałe etc.
_________________
Jeśli mój post pomógł Ci i uzyskałeś satysfakcje z udzielonej przez mnie odpowiedzi, kliknij "POMÓGŁ" pod moim postem ;)
Pozdrawiam Was serdecznie :D
Copyright © 2007 Uczeń, All rights reserved.
^
 
  Skype
     
magdalenka18elk 
Nowicjusz


Telefon: sam. e700
Operator: Orange
Wiek: 28
Dołączyła: 28 Kwi 2007
Posty: 5
Wysłany: 2007-04-29, 12:21   

no,ale wczesniej napisalam,ze nie mam kart gwarancyjnej,bo telefon zostal kupiony z komisu.chyba powinnam zaniesc go do naprawy,bo sama go nie naprawie. :) dzieki z apomoc.
_________________
Magda
^
 
     
Uczeń 
Wie co mówi


Telefon: na korbkę
Operator: Heyah
Pomógł: 1 raz
Wiek: 29
Dołączył: 10 Lut 2007
Posty: 473
Skąd: made in USA
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2007-04-29, 12:27   

magdalenka18elk, więc nic innego jak udać się do komisu gdzie kupiłaś telefon i poinformować ich o tym.. Może dali jakąś gwarancje rozruchowa, skoro masz go od kilku dni... Lub ,jeżeli nie uwzględnią tego dać go do naprawy i zapłacić. Innego wyjścia nie ma.....
_________________
Jeśli mój post pomógł Ci i uzyskałeś satysfakcje z udzielonej przez mnie odpowiedzi, kliknij "POMÓGŁ" pod moim postem ;)
Pozdrawiam Was serdecznie :D
Copyright © 2007 Uczeń, All rights reserved.
^
 
  Skype
     
magdalenka18elk 
Nowicjusz


Telefon: sam. e700
Operator: Orange
Wiek: 28
Dołączyła: 28 Kwi 2007
Posty: 5
Wysłany: 2007-04-29, 12:43   

niestety tylko to mi pozostalo.a ile wymiana tasmy jakby co kosztuje?
_________________
Magda
^
 
     
Uczeń 
Wie co mówi


Telefon: na korbkę
Operator: Heyah
Pomógł: 1 raz
Wiek: 29
Dołączył: 10 Lut 2007
Posty: 473
Skąd: made in USA
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2007-04-29, 14:19   

magdalenka18elk,
taśma
http://www.allegro.pl/ite..._vat_wyprz.html
tylko zgodzę się tutaj z EMEK, ponieważ to trochę roboty.
Nie wiem ile może kosztować naprawa ,lecz wydaje mi sie iż w okolicach 60-70zł


p.s najlepiej idź do komisu i sie zapytaj :D
_________________
Jeśli mój post pomógł Ci i uzyskałeś satysfakcje z udzielonej przez mnie odpowiedzi, kliknij "POMÓGŁ" pod moim postem ;)
Pozdrawiam Was serdecznie :D
Copyright © 2007 Uczeń, All rights reserved.
^
 
  Skype
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 29
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2007-04-29, 20:34   

magdalenka18elk, Pracuje w serwisie i jest tam kilka problemów, głównie z małym wyświetlaczem, można kupić taśme z elementami z lcd, z elementami ale bez lcd i gołą. Goła jest tania, ale trzeba długo siedziec zeby wszystko przelutowac. Poza tym mam złe doswiadczenia co do trwalosci tasm za 20 zł.

Najlepiej daj znac skąd jestes może znajdzie się ktoś z forum co Ci zrobi
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
Uczeń 
Wie co mówi


Telefon: na korbkę
Operator: Heyah
Pomógł: 1 raz
Wiek: 29
Dołączył: 10 Lut 2007
Posty: 473
Skąd: made in USA
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2007-04-30, 00:51   

EMEK, ja jej nick rozumiem tak :D
IMIĘ: Magdalena WIEK: 18 lat Skąd: Ełk, więc magdalenka18elk,
_________________
Jeśli mój post pomógł Ci i uzyskałeś satysfakcje z udzielonej przez mnie odpowiedzi, kliknij "POMÓGŁ" pod moim postem ;)
Pozdrawiam Was serdecznie :D
Copyright © 2007 Uczeń, All rights reserved.
^
 
  Skype
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów nokia 3310 problem przy flashowaniu :/ bastek156 DCT-3 3 2014-04-05, 19:58
Brak nowych postów galaxy s3 problem z dźwiękiem na słuc... Rambo3 Samsung 0 2014-07-22, 01:15
Brak nowych postów Ginger dla Tychów - problem marta_g Ginger 0 2015-02-19, 12:49
Brak nowych postów Problem z softem do LG l5 E610 Linksiq LG 5 2015-07-02, 11:54
Brak nowych postów Recovering from your hair loss problem Ninabeauty Nokia 0 2016-05-13, 07:52