PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Problem z Easy GPRS do samsunga C100


Problem z Easy GPRS do samsunga C100

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Samsung » Problem z Easy GPRS do samsunga C100
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
Bródka 
Nowicjusz


Telefon: C100
Wiek: 62
Dołączył: 07 Gru 2004
Posty: 4
Skąd: Inowrocław
Wysłany: 2004-12-07, 11:24   Problem z Easy GPRS do samsunga C100

Panowie mam problem z uzyskaniem połączenia poprzez kabel COM zprogramemGPRS na c100.Program sie instaluje jednak po dołączeniu kabelka do telefonu,komputer nie widzi telefonu i nie wczytuje danych z telefonu.Nie mam pojęcia co jest tego przyczyną,jeśli ktoś mógłby mi pomóc-bardzo prosze o wszelkie informacje.
_________________
bródka
^
 
 
     
AdSense


Bonzaj 
Starszyzna
Chiński wąż



Telefon: SGS II
Operator: Heyah
Pomógł: 18 razy
Wiek: 72
Dołączył: 01 Lip 2004
Posty: 892
Skąd: Smoczogród
Wysłany: 2004-12-07, 15:09   

Komunikowałem C100 z Easy GPRS, ale tylko przez IRDA i nie było najmniejszych problemów, niestety z kabelkiem nie miałem do czynienia...
Bródka a może spróbuj programu Samsung Phone Manager , do pobrania w Download Pasjagsm , może on wykryje... :idea:
_________________
Carpe diem, quam minimum credula postero.
http://www.garnek.pl/bonzaj/archiwum
^
 
 
     
Bródka 
Nowicjusz


Telefon: C100
Wiek: 62
Dołączył: 07 Gru 2004
Posty: 4
Skąd: Inowrocław
Wysłany: 2004-12-07, 18:16   

Dzięki za rady ale chyba już wzsystkich programów próbowałem i nic,ale prawdopodobnie w GPRS chodzi o ustawienie GPRS Wizard-a tego nie jestem w stanie ustawić.Może na ten temat ktoś coś może wie.
_________________
bródka
^
 
 
     
tarkan1 
Nowicjusz


Telefon: E50
Operator: Plus
Wiek: 30
Dołączył: 06 Wrz 2004
Posty: 18
Skąd: Starachowice
Wysłany: 2004-12-14, 10:30   

A podjaklim systemem pracujesz, może potrzebujesz unser portów
^
 
     
Bródka 
Nowicjusz


Telefon: C100
Wiek: 62
Dołączył: 07 Gru 2004
Posty: 4
Skąd: Inowrocław
Wysłany: 2004-12-14, 18:39   

Pracuje pod XP,będe bardzo wdzięczny za wszelkie rady prowadzące do uruchomienia aplikacji pod samsunga.

[ Dodano: 2004-12-14, 21:49 ]
Próbowałem również Samsung Fone Managr i też nic, komputer nie widzi telefonu po połączeniu go kabelkiem. Wszystkim, którzy chcą w tej materi mi pomóc jestem i będe wdzięczny.
_________________
bródka
^
 
 
     
tarkan1 
Nowicjusz


Telefon: E50
Operator: Plus
Wiek: 30
Dołączył: 06 Wrz 2004
Posty: 18
Skąd: Starachowice
Wysłany: 2004-12-16, 14:31   

Jest taki jeden program ktury zawdzięcza działanie rurznego oprogramowania do telefonów pod XP kture korzystają z portu COM nazywa się on unser port
Jest on w dowland dział nokia/inne
A dla leniwych
http://www.pasjagsm.pl/Do...oad-sid-12.html
sprubuj tego
^
 
     
Bródka 
Nowicjusz


Telefon: C100
Wiek: 62
Dołączył: 07 Gru 2004
Posty: 4
Skąd: Inowrocław
Wysłany: 2004-12-16, 19:04   

Tarkan1 dzięki za rade tylko powiedz jeszcze gdzie mam to rozpakować w jakim folderze.
Nie jestem taki dobry po tych klockach.
_________________
bródka
^
 
 
     
max453 
Wie co mówi



Telefon: 6260
Operator: Era
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 03 Wrz 2004
Posty: 486
Skąd: Radom
Wysłany: 2005-01-22, 13:20   

Bródka to zalezy jaki masz kabelek bo moj kumpel tez sobie kupil kabelek tyle ze na allegro i jak podlaczal do kompa to mu sie bateria ladowala i to nie byl kabelek do przesylania danych. ze zwyklym kabelkiem nie powienienes miec problemu przynajmniej ja nie mam
_________________
Miłość, Wiara i Oddanie ==> R*A*D*O*M*I*A*K <== Tak Nas Wychowano I Tak pozostanie
^
 
 
     
agaciaa 
Nowicjusz



Telefon: SGH-c100
Operator: Era
Wiek: 31
Dołączyła: 17 Lut 2005
Posty: 15
Skąd: Opole
Wysłany: 2005-02-17, 21:44   

ja rowniez mam problem z easy GPRS:( Komputer co prawda widzi moj telefonik,niestety kiedy wlaczam easy GPRS,ten sie nie moze zaladowac.Juz probowalam na rozne sposoby i nic. To samo dzieje sie z Samsung Phone Manager'em- zaladuje do polowy i sie zawiesza.Moze potraficie mi pomoc?dodam ,ze mam windowsa XP z service packiem 2...
^
 
 
     
Bonzaj 
Starszyzna
Chiński wąż



Telefon: SGS II
Operator: Heyah
Pomógł: 18 razy
Wiek: 72
Dołączył: 01 Lip 2004
Posty: 892
Skąd: Smoczogród
Wysłany: 2005-02-17, 21:49   

agaciaa, też łączysz sie przy pomocy kabelka? Nie wiem jaki jest koszt kabla do C100, ale czy nie lepiej inwestować w IRDA? Koszt napewno nie jest dużo większy, a komfort pracy, uniwersalność i niezawodność większa niż po drucie...
_________________
Carpe diem, quam minimum credula postero.
http://www.garnek.pl/bonzaj/archiwum
^
 
 
     
agaciaa 
Nowicjusz



Telefon: SGH-c100
Operator: Era
Wiek: 31
Dołączyła: 17 Lut 2005
Posty: 15
Skąd: Opole
Wysłany: 2005-02-17, 22:05   

nio wlasnie rzecz polega na tym,ze korzystam wlasnie z IRDA:( ....z jkabelkiem sadze,ze jest wszystko ok,bo mam jeszcze jeden telefon-mitsubishi m320 i tutaj z przesylanie plikow nie ma problemow...Nie mam pojecia dlaczego programy pod smasunga nie chca dzialac:(

[ Dodano: 2005-03-08, 20:25 ]
juz sie denerwuje przy tym easy GPRS :( Nie chce odpalic,miele ,miele a w polowie sie zawiesza.IRDA jest sprawna bo testowalam na innym telefonie... :?: :?: Qrcze moze ktos ma podony problem...i zna jego rozwiazanie...cio...?? :?: :idea: :? :?
^
 
 
 
daro_cool 
Nowicjusz



Telefon: D900,G600
Operator: Orange
Dołączył: 05 Maj 2005
Posty: 49
Skąd: Jasło
Wysłany: 2005-05-06, 12:50   

co do irdy polecam easyGPRS v.2.1.9 z tym ze po wlączeniu uruchomić setting tam gdzie pisze com1 wpisac "klawiaturą" irda (moze byc z malych liter) i ustawic prędkosć 115 dac OK, potem wylączyć i wlączyc program
co do kabla wybrac w setting ktory com i ustawić predkosć 50 chyba z hakiem nie pamietam
_________________
Samsung rulez
Samsung 4ever :)
^
 
     
Senti 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 5200
Operator: Orange
Dołączył: 10 Cze 2005
Posty: 2
Skąd: Poznań
Wysłany: 2005-06-10, 16:55   

Tez mam z tym problem. Pozyczylem sobie irde od kumpla (Kingsun SF-620) i probuje jakos zmusic to do dzialania. Zainstalowalem easyGPRS v.2.1.9 tak jak napisal daro_cool i nic defaultowo program jest offline (czyli chyba nie widzi telefonu) za ktoryms razem jak cos kombinowalem i ustawilem tak jak pisze daro_cool na "irda" i predkosc na 115 to wlaczylo sie inne okienko z jakby jakims ladowaniem czy szukaniem wlasnie ale za kazdym razem sie zacina. Za to windows w trayu wykrywa telefon pojawia sie ikonka urzadzenia łącze bezprzewodowe samsung sgh-c100 i predkosc. Nie wiem co mam robic w sumie dalej. Jakis inny programik sciagac i probowac ? A i jeszcze jedno jak oddale telefon poza zasieg irdy to easy gprs sie "odcina" i moge go przynajmniej wylaczyc bo wczesniej to wisi caly czas. Mam winXP.
^
 
     
daro_cool 
Nowicjusz



Telefon: D900,G600
Operator: Orange
Dołączył: 05 Maj 2005
Posty: 49
Skąd: Jasło
Wysłany: 2005-06-13, 16:38   

co to za irda na usb czy na plyte główną?????
^
 
     
RBuzz 
Nowicjusz



Telefon: srebrny
Wiek: 106
Dołączył: 20 Lip 2005
Posty: 3
Skąd: Chiny
Wysłany: 2005-07-20, 09:44   Win XP Sp2 + Easy GPRS + SGH C100 + kabel lub IrDA

Ci, co mają problemy z kablem (gdy się podłączają, telefon się zachowuje jak przy ładowaniu) mają po prostu serwisową wersję kabla, mogą flashować, usuwać simlock i modyfikować firmware... ale nie da się "normalnie" wymieniać danych via Easy GPRS, aby to robić potrzebują zwykłego kabla [jak ktoś ma taki serwisowy kabel i chce się go pozbyć, chętnie skorzystam, bo potrzebuję]. Natomiast co do problemów z połączeniem via IrDA - na XP SP2 potrzebny jest mały programik IrCOM emulujący IrDA jako port COM (w zależności od opcji jest ze 20 comów do wyboru). Po zainstalowaniu go wybieramy w Easy GPRS tego coma, którego wcześniej wybraliśmy w programiku... i nie ma bata żeby nie poszło. Co do nowej wersji Easy GPRS, czyli Samsung PIMS File Manager, to mam same złe doświadczenia. Link do programu IrCOM poniżej. Pozdrawiam.
Kod:
http://rapidshare.de/files/3199101/IrCOMM2k-1.2.1-eng.zip.html
_________________
Pomóż Policji - pobij się sam!!!
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów nokia 3310 problem przy flashowaniu :/ bastek156 DCT-3 3 2014-04-05, 19:58
Brak nowych postów galaxy s3 problem z dźwiękiem na słuc... Rambo3 Samsung 0 2014-07-22, 01:15
Brak nowych postów Ginger dla Tychów - problem marta_g Ginger 0 2015-02-19, 12:49
Brak nowych postów Problem z softem do LG l5 E610 Linksiq LG 5 2015-07-02, 11:54
Brak nowych postów Recovering from your hair loss problem Ninabeauty Nokia 0 2016-05-13, 07:52