PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Problem z javą via gprs - samsung C100


Problem z javą via gprs - samsung C100

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Samsung » Problem z javą via gprs - samsung C100
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
gruszka86 
Nowicjusz



Telefon: 880458581
Operator: Heyah
Pomógł: 1 raz
Wiek: 31
Dołączył: 07 Cze 2005
Posty: 24
Skąd: Boguszów
  Wysłany: 2005-06-24, 09:59   Problem z javą via gprs - samsung C100

Witam ponownie!
Mój dzisiejszy :) problem brzmi następująco: Gdy próbuje sobie ściągnąc gre z jakiejs darmowej strony pojawia się problem. Wap wchodzi na strone, zasysam plik jad, Telefon sie pyta czy instalować i po chwili wyskakuje błąd: "Błąd pobierania: javax.microedition.io.ConnectionNotFoundExeption: Unknown host: wap.ranova.org"

O co tu może chodzić??
^
 
 
AdSense


ganja 
Wie co mówi



Telefon: 3650
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 11 Maj 2005
Posty: 251
Skąd: warszawa
Wysłany: 2005-06-24, 10:07   

gruszka86 tu chyba chodzi o to że nie może nawiązać łączności z serverem i dlatego pisze błąd pobierania
^
 
 
 
gruszka86 
Nowicjusz



Telefon: 880458581
Operator: Heyah
Pomógł: 1 raz
Wiek: 31
Dołączył: 07 Cze 2005
Posty: 24
Skąd: Boguszów
Wysłany: 2005-06-24, 10:58   

hmm, możliwe. Ale dlaczego tak jest? Ustawienia GPRS wydają się być prawidłowe, mój telefon pracuje w sieci ERA (Heyah), łącze się przez ustawienia ze strony, i na wapie śmiga bez problemu, ściąga loga i dzwonki. Jak chce pobierać grę, pojawia się napis łączenie, a później pasek pobierania, kilka sekund i Error. A może chodzi o ustawienie jakiegos DNS, bo jest takie pole do wypełnienia w pobranych ale jest puste.
^
 
 
ganja 
Wie co mówi



Telefon: 3650
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 11 Maj 2005
Posty: 251
Skąd: warszawa
Wysłany: 2005-06-24, 11:05   

Cytat:
Gdy próbuje sobie ściągnąc gre z jakiejs darmowej strony


Spróbój pobrać z jakieś innej stronki ze swojego fona
i powiedz czy działa
^
 
 
 
gruszka86 
Nowicjusz



Telefon: 880458581
Operator: Heyah
Pomógł: 1 raz
Wiek: 31
Dołączył: 07 Cze 2005
Posty: 24
Skąd: Boguszów
Wysłany: 2005-06-24, 22:47   

to samo, próbowałem nawet umiaszczać na swojej stronie obydwa pliki i w jad-dzie zmienić adres, na adres pliku jar umieszczonego na serwerze, i dalej lipa :(
^
 
 
leswen 
Nowicjusz


Telefon: SAM. X200
Operator: Plus
Dołączył: 01 Cze 2006
Posty: 2
Wysłany: 2006-06-21, 13:51   

gruszka86 napisał/a:
hmm, możliwe. Ale dlaczego tak jest? Ustawienia GPRS wydają się być prawidłowe, mój telefon pracuje w sieci ERA (Heyah), łącze się przez ustawienia ze strony, i na wapie śmiga bez problemu, ściąga loga i dzwonki. Jak chce pobierać grę, pojawia się napis łączenie, a później pasek pobierania, kilka sekund i Error. A może chodzi o ustawienie jakiegos DNS, bo jest takie pole do wypełnienia w pobranych ale jest puste.


A czy telefon był może resetowany... np w celu zdjęcia simlock'a?
Taki objaw pojawia się po resecie pamięci.
Usuwane są jakieś wpisy których nie można w "normalny" sposób odtworzyć (ponownie wprowadzić) i telefon nieprawidłowo rozpoznaje midlety java.
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Ginger dla Tychów - problem marta_g Ginger 0 2015-02-19, 12:49
Brak nowych postów Samsung Galaxy Xcover 3 Misiork Samsung 0 2015-03-13, 18:31
Brak nowych postów Problem z softem do LG l5 E610 Linksiq LG 5 2015-07-02, 11:54
Brak nowych postów Samsung galaxy s3 michal1999r Samsung 5 2015-08-22, 15:49
Brak nowych postów Recovering from your hair loss problem Ninabeauty Nokia 0 2016-05-13, 07:52