PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > samsung C100 + kanał 50


samsung C100 + kanał 50

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Samsung » samsung C100 + kanał 50
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
krzysiek487
Nowicjusz


Dołączył: 27 Sie 2004
Posty: 2
Skąd: Małopolska
Wysłany: 2004-08-27, 17:51   samsung C100 + kanał 50

Jak uaktywnić samsunga C100 n aodbiór kanału 50 ??

Chodzi o wyświetlanie nazwy miejscowości, w której znajduje się nadajnik.
^
 
     
AdSense


imperator 
Starszy Użytkownik
#@wodzirej@#



Telefon: 6800
Dołączył: 12 Maj 2004
Posty: 131
Skąd: z piaskownicy
Wysłany: 2004-08-27, 20:13   

w ustawieniach powinna byc opcja 'pokazuj informacje o sieci' lub jakos tak. Dawno mialem ten model w lapkach, a teraz nie mam przed soba zadnej instrukcji 8)
_________________
sa ludzie i ...... Zastanow sie kim jestes Ty :)
^
 
 
     
Bonzaj 
Starszyzna
Chiński wąż



Telefon: SGS II
Operator: Heyah
Pomógł: 18 razy
Wiek: 72
Dołączył: 01 Lip 2004
Posty: 892
Skąd: Smoczogród
Wysłany: 2004-08-27, 23:52   

Tez nie mam przy sobie tej słuchawki,ale z tego co pamiętam musisz uaktywnić odbiór kanałów.Tam wpisujesz ID kanału jako 50,czy taż 050, nazywasz go jakoś i juz powinno po chwili wszystko działać,Sorrki,że tak nie szczegółowo,ale nie pamietam dokładnie jak leciało menu.
_________________
Carpe diem, quam minimum credula postero.
http://www.garnek.pl/bonzaj/archiwum
^
 
 
     
SERWIS_GSM 
Expert
Suzuki Team


Pomógł: 12 razy
Wiek: 33
Dołączył: 25 Sie 2004
Posty: 1211
Skąd: Z pracy
Wysłany: 2004-08-28, 08:41   

Mam w łapkach c100. Robi się to tak: Wchodzisz w wiadomości, tam w wiadomości sieciowe a tam wchodzisz na listę kanałów. Wybierasz Dodaj numer kanału 50 a nazaw dowolna. wracasz spowrotem do listy kanałów i tym razem wymierasz:Wybierz. Zaznaczasz tam ten kanał który ustawiłeś jako 50(zaznaczasz nazwe) i wychodzisz do menu wiadomosci sieciowych a tam wchodzisz w odbiór i ustawiasz na włączony. To wsio
_________________
Nigdy nie podaję dokladnej odpowiedzi, to byłoby zbyt proste. Do niektórych rzeczy tzreba dojść samemu wtedy jest większa satysfakcja
^
 
 
     
krzysiek487
Nowicjusz


Dołączył: 27 Sie 2004
Posty: 2
Skąd: Małopolska
Wysłany: 2004-08-29, 17:59   

SERWIS_GSM napisał/a:
Mam w łapkach c100. Robi się to tak: Wchodzisz w wiadomości, tam w wiadomości sieciowe a tam wchodzisz na listę kanałów. Wybierasz Dodaj numer kanału 50 a nazaw dowolna. wracasz spowrotem do listy kanałów i tym razem wymierasz:Wybierz. Zaznaczasz tam ten kanał który ustawiłeś jako 50(zaznaczasz nazwe) i wychodzisz do menu wiadomosci sieciowych a tam wchodzisz w odbiór i ustawiasz na włączony. To wsio


Zrobiłem dokładnie tak jak piszesz i na wyświetlaczu nie widnieje nazwa miejscowości :/
Mam włączony tekst w trybie oczekiwania.

Próbowałem też wpisać kanał 050 jak radził poprzednik.

Nie wiem co robię źle. telefon mam dopiero od tygodnia ...

[ Dodano: 2004-08-30, 09:55 ]
To jeszcze raz ja :)

Dostałem pierwszą informację o nazwie miejscowości w której jest nadajnik, ale dopiero o 22:54, a usługę uaktywiniłem jeszcze przed napisaniem tamtego postu.

Jaka jest zasada otrzymywania tych wiadomości?? Jak często są one wysyłane ??

---

A czy jest możliwość, aby w tym modelu pokazywało nazwę miejscowości na bierząco na wyświetlaczu:
PL IDEA
MILEGO DNIA
Pon 30 Sie
9:50
KRAKOW

??

PS.
Gdzie mogę znaleźć pełną listę wszystkich kanałów wraz z opisami ??
^
 
     
tarkan1 
Nowicjusz


Telefon: E50
Operator: Plus
Wiek: 30
Dołączył: 06 Wrz 2004
Posty: 18
Skąd: Starachowice
Wysłany: 2004-12-14, 11:06   

lista kanałów dlaa ery
http://www.era.pl/index.p...ion=indy/zone=4
Wystarczy google i "lista kanałów sieciowych"
^
 
     
quantiq 
Nowicjusz


Telefon: Samsung C1
Wiek: 30
Dołączył: 26 Maj 2005
Posty: 7
Skąd: LBN
Wysłany: 2005-05-26, 17:12   

kanał 50 i wszystko sie zgadza.
ja po swoich doswiadczeniach na 3 sieciach(era, idea, plus)
wiem ze w sposob taki:
PL IDEA
MILEGO DNIA
Pon 30 Sie
9:50
KRAKOW
wyswietla tylko w erze.
w pozostatlych 2 sieciach przychodzi jako sms sieciowy...
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Samsung S4 czy S3 jardin64 Samsung 9 2013-10-08, 21:10
Brak nowych postów Samsung i9300 Galaxy S3 - zbita szybka _Brutus Samsung 4 2014-01-31, 18:56
Brak nowych postów samsung galaxy s3 krótko trzyma bateria kiepski Samsung 5 2014-02-15, 13:49
Brak nowych postów Samsung Galaxy Xcover 3 Misiork Samsung 0 2015-03-13, 18:31
Brak nowych postów Samsung galaxy s3 michal1999r Samsung 5 2015-08-22, 15:49