PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Słaba bateria do Samsunga G810...


Słaba bateria do Samsunga G810...

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Samsung » Słaba bateria do Samsunga G810...
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
ryszard78 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 6300
Operator: Era
Dołączył: 29 Sie 2009
Posty: 11
Wysłany: 2009-09-18, 12:11   Słaba bateria do Samsunga G810...

Witam.
Posiadam Samsunga G810 i ostatnio zauważyłem, że bateria mi wytrzymuje maksymalnie 14h. Kupiłem drugą (zamiennik) i gdy naładowałem ją wczoraj do pełna około godziny 20. to teraz mi już kwiczy, że rozładowała się... A telefon w ogóle nie był używany, leżał tylko na tzw. "czuwaniu".
Czy to jest spowodowane jakąś usterką w telefonie? Czy po prostu te baterie do Samsungów są takie tandetne?
Dodam jeszcze, że kiedyś na tej pierwszej (oczywiście jest ona oryginalna) telefon wytrzymywał nawet 3 dni przy średnim użytkowaniu.
Jak myślicie? O co w tym wszystkim chodzi? Lub co powinienem zrobić?
^
 
     
AdSense


Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2009-09-18, 12:42   

sprawdź ile bateria wytrzyma bez karty sim. A czy telefon mógł mieć kontakt z wodą?
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
ryszard78 
Nowicjusz


Telefon: Nokia 6300
Operator: Era
Dołączył: 29 Sie 2009
Posty: 11
Wysłany: 2009-09-18, 16:31   

Nie, nie. Z wodą napewno nie. Ja swojego telefonu zawsze pilnuje i nosze w pokrowcu. Ani jednej ryski na nim nie ma, więc z żadnymi upadkami, itp. to nie jest związane.

A może jest to związane z zasięgiem 3G? Czy jest jakiś większy pobór prądu jak jest włączony zasięg 3G? Bo od niedawna w moim mieście pojawił się zasięg 3G, tylko nie pamiętam czy miałem już problemy z tą baterią jak to wprowadzili, czy może to było jeszcze wcześniej.
^
 
     
Reich 
VIP
Arek



Telefon: 7321
Operator: Heyah
Pomógł: 68 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lip 2006
Posty: 1229
Skąd: Sieradz/Częstochowa
Wysłany: 2009-09-18, 18:04   

większy pobór prądu jest, gdy w telefonie wybierze się zasięg 3G nie powinna być to jednak aż taka różnica
_________________
Z Miłości Do Motocykli
MZ Pasjonat
Ja kudłaty durnowaty reperuję stare graty.
^
 
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: