PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > telefon chce kod sim, ale jaki?


telefon chce kod sim, ale jaki?

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Samsung » telefon chce kod sim, ale jaki?
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
dwozny 
Nowicjusz


Telefon: nokia 3310
Operator: Sami Swoi
Dołączył: 23 Cze 2005
Posty: 11
Skąd: Gdynia
  Wysłany: 2005-06-23, 21:08   telefon chce kod sim, ale jaki?

witam, niewiem co się stało rozładwala mi się komórka, naładowalem włanczam telefon i wpisuje kod pin, ok idzie dalej i wyskakuje blokada sim podaj hasło mam samsunga c100 i niewiem o jakie hasło chodzi:( probowałem jeszcze raz mój pin, ale nic niedaje. Bardzo Prosze was o pomoc!!!!!
^
 
 
AdSense


riger 
Expert
Elektronik...



Telefon: 5200
Operator: Orange
Pomógł: 25 razy
Wiek: 27
Dołączył: 26 Lut 2005
Posty: 1483
Skąd: 50km do Gdanska
Wysłany: 2005-06-23, 21:42   

Kod sim to kod jakim zdejmiesz Simlocka z tego ceglophonika
^
 
 
 
dwozny 
Nowicjusz


Telefon: nokia 3310
Operator: Sami Swoi
Dołączył: 23 Cze 2005
Posty: 11
Skąd: Gdynia
Wysłany: 2005-06-23, 21:56   

ale właśnie niewiem jaki mam wpisać, bo niemoge włączyć komórki przeztego koda sima:(
^
 
 
mdawidm 
Expert
VIP



Telefon: only 33x0
Operator: Orange
Pomógł: 76 razy
Wiek: 30
Dołączył: 04 Lut 2005
Posty: 2142
Skąd: Środa Wlkp.
Wysłany: 2005-06-23, 22:07   

dwozny, ten kod jest jak masz włożoną kartę z innej sieci niż działa telefon. Znajdź mój opis ściągnięcia simlocka - jest na forum w dziale Samsung. Jak ściągniesz simlocka to powinno być dobrze. Tylko uważaj bo kasują się wszystkie obrazki i dźwięki które miałeś w telefonie.
^
 
 
 
dwozny 
Nowicjusz


Telefon: nokia 3310
Operator: Sami Swoi
Dołączył: 23 Cze 2005
Posty: 11
Skąd: Gdynia
Wysłany: 2005-06-23, 22:13   

mam w simplusie i simlock blokuje go, a w idei było wszystko o, nawet jak teraz wsadze karte idei tochce ten kod sim, a szybciej w idei było wszystko ok.
czytałem twój poradnik, ale mi niedziałał niebyło opcji file manager, później rozładowała mi się bateria i naładowałem włączyłem telefon wpisuje kod pin, dalej wyskakuje że chce kod sim, ale ja go nieznam, a żadnych kodów niemogę wpisywać bo niedziałają krzaczki i gwiazdki:(

[ Dodano: 2005-06-24, 10:11 ]
to zna ktoś to hasło proszę! niemogę włączyć komórki przez to głupie hasło sim:(
^
 
 
quantiq 
Nowicjusz


Telefon: Samsung C1
Wiek: 31
Dołączył: 26 Maj 2005
Posty: 7
Skąd: LBN
Wysłany: 2005-06-27, 20:22   

sprobuj 00000000
^
 
 
 
daro_cool 
Nowicjusz



Telefon: D900,G600
Operator: Orange
Dołączył: 05 Maj 2005
Posty: 49
Skąd: Jasło
Wysłany: 2005-06-29, 10:28   

osim zer nie zawsze pomaga na 100% pomoze wyciagniecie sima i wpisanie *2767*2878# czasem przed wpisaniem tego kodu trzeba wpisac *#9998*masterpwd#
^
 
 
Anieska
Nowicjusz


Telefon: motorola
Operator: Plus
Dołączył: 23 Wrz 2006
Posty: 1
Wysłany: 2006-09-23, 21:49   

Pewnie, ten kto założył ten post nie potrzbuje już odpowiedzi, ale może jednak się komuś przydać.
Miałam problem z telefonem, ponieważ po włączeniu i wpisaniu kodu PIN, wyskakiwał mi komunikat
"blokada pin, podaj hasło"
W necie znalazłam na sposób ( u mnie zadziałało)

1 Wyciagacie SIM
2 Włączacie tel.
3 Gdy prosi o karte wstukac mu *2767*2878# - reset eepromu
4 Wyłaczyc tel.
5. Wlozyc sim
Powodzenia, mam nadzieję, że i wam się uda :)
^
 
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2006-09-24, 01:00   

Anieska,dokladnie tak jest a tak btw to daro_cool, napisal to post wyzej :) )

aaa i witamy kolejna przedstawicielke plci pieknej na forum ;D (kontakt do mnie znajdziesz na forum) hehehe zartowalem ;p
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
olmonciak 
Nowicjusz


Telefon: Samsung Corby
Operator: Orange
Dołączył: 13 Sie 2013
Posty: 1
Wysłany: 2013-08-13, 05:01   

quantiq napisał/a:
sprobuj 00000000


Dziękuję serdecznie kolego. Kupiłem nowego Sony Xperia Z. Do tej pory używałem Samsung Corby II. Musiałem poprosić w salonie Orange o micro duplikat karty. Otrzymaną kartę SIM w domu wypróbowałem najpierw na starym telefonie i po prośbie o PIN wynikł problem "Hasła SIM". Po wielu próbach Twoja odpowiedź "00000000" to było to.

Pozdrawiam!
_________________
Olmonciak
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów c3750 nie chce sie wlaczyc marcin370 Samsung 0 2012-06-06, 10:02
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi jak odblokować skradziony telefon calineczka Sony Ericsson 1 2012-10-30, 15:54
Brak nowych postów Dysk zewnętrzny jaki jest najlepszej ... Sorvino Hardware 3 2013-01-31, 16:04
Brak nowych postów Jaki box (program) zakupić? beeniek BB5 1 2013-12-27, 15:46
Brak nowych postów Coś co telefon mi przytrzyma jakubbb Elektronika i inne 0 2015-07-22, 20:55