PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > wymiana taśmy w u700


wymiana taśmy w u700

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Samsung » wymiana taśmy w u700
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
genczyk 
Nowicjusz


Telefon: samsung
Operator: Plus
Dołączył: 11 Lut 2009
Posty: 1
  Wysłany: 2009-02-11, 23:31   wymiana taśmy w u700

Witam
Próbowałem wymienić taśmę w moim samsungu ale niestety nie jestem w stanie jej odpiąć. Wszystko rozkręciłem, a taśma ani drgnie. Są tam po obu stronach luty, ale wyczytałem w innym temacie, że tam wszystko na klej jest zrobione. Jak odpiąć to ustrojstwo żeby telefonu nie zniszczyć? Prozę o pomoc.

Pozdrawiam
^
 
     
AdSense


pioneerGSM
Użytkownik


Telefon: 6500 slide
Operator: Orange
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 26 Sty 2009
Posty: 89
Ostrzeżeń:
 4/5/6
Wysłany: 2009-02-14, 10:37   

masz tam taka brazowa (chyba)blaszka na gorze poru,jest to taki zatrzask musissz go otworzyc(do gory)a od dolu tasma jest przyklejona do plyty podetnij czyms,jezeli nie masz pojeci oddaj w dobre rece

[ Dodano: 2009-02-14, 16:30 ]
poza tym dwa tematy nizej masz ladnie wytlumaczone co i jak.
^
 
     
poochone 
Wie co mówi



Telefon: cegła
Operator: Heyah
Pomógł: 13 razy
Dołączył: 06 Kwi 2005
Posty: 302
Skąd: UK
Wysłany: 2009-02-18, 11:55   

Jak jest na lutach to logicznie myslac trzeba Odlutowac
_________________
N-box + orginal HWK
SE tool 3
Smart Clip
Mt Box nokia
MTbox SE
Smartsam
^
 
 
     
Koszał 
Nowicjusz


Telefon: Samsung
Operator: Era
Dołączył: 18 Mar 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-03-18, 10:18   

Mam pytanie odnosnie tasmy w U700 :] wymienilem ja poniewaz na wyswietlaczu telefonu nic sie nie pokazywalo. Po wymianie jest tak samo, wyswietlacz zapala sie lecz nie pokazuje sie rzadna grafika. Teraz pytanie czego moze byc to przyczyna? moze byc to padniety soft? Wyswietlacz? Klawisze na klawiaturze podswietlaja sie normalnie.

Przed tym wszystkim w telefonie zaczal wariowac glosnik a na nastepny dzien popsul sie wyswietlacz...bede ogromnie wdzieczny za pomoc.
^
 
     
GSMservice 
Expert
Prawie Expert :P


Telefon: N95 ,k500
Operator: Heyah
Pomógł: 49 razy
Wiek: 27
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 1051
Skąd: Kętrzyno --> Lębork
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2009-03-18, 21:41   

Koszał, a możesz na "ślepo" z niego korzystać są jakieś oznaki :?: jak jest karta to możesz na ten telefon zadzwonić :?:
^
 
  Skype
     
Koszał 
Nowicjusz


Telefon: Samsung
Operator: Era
Dołączył: 18 Mar 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-03-20, 14:21   

nie nie moge... po wlozeniu karty dzwoniac na numer mowi ze abonent jest poza zasiegiem. Wiec raczej z telefonu na slepo korzystac sie nie da.
^
 
     
GSMservice 
Expert
Prawie Expert :P


Telefon: N95 ,k500
Operator: Heyah
Pomógł: 49 razy
Wiek: 27
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 1051
Skąd: Kętrzyno --> Lębork
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2009-03-22, 11:12   

Koszał, Na początek wtedy wgraj nowy soft :)

[ Dodano: 2009-03-22, 11:14 ]
A taśma nowa sprawna :?: czy nie jesteś na nią pewny :?:
^
 
  Skype
     
Koszał 
Nowicjusz


Telefon: Samsung
Operator: Era
Dołączył: 18 Mar 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-03-22, 23:09   

kupilem nowa lecz to jest zamiennik wiec reki sobie nie dam uciac ze jest sprawna. Ale nowka sztuka byla i jej nie popsulem przy zakladaniu. Wiec nie wiem sprobuje z tym softem moze ...
^
 
     
GSMservice 
Expert
Prawie Expert :P


Telefon: N95 ,k500
Operator: Heyah
Pomógł: 49 razy
Wiek: 27
Dołączył: 09 Gru 2007
Posty: 1051
Skąd: Kętrzyno --> Lębork
Ostrzeżeń:
 1/5/6
Wysłany: 2009-03-23, 15:33   

Koszał, kilka taich przypadków miałem z zamiennikami że działało i po jednym dniu padło;/ więc warto sprawdzić :)
^
 
  Skype
     
Koszał 
Nowicjusz


Telefon: Samsung
Operator: Era
Dołączył: 18 Mar 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-03-25, 15:12   

tylko ze ten wogole nie zaskoczyl ani razu :/
^
 
     
krzysiekn95 
Nowicjusz


Telefon: n95
Operator: 36i6
Dołączył: 27 Cze 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-06-27, 15:43   

Mam podobny problem tylko ze w moim telu da sią odebrać połączenie ale tylko przez rozsuniecie bo klawisze na sliderze chyba nie działają... Czy to taśma?? jak będę zmieniał na nowa to będę musiał coś lutować?? bo jak wyjmowałem stara to nic nie było przylutowane... niby na tej taśmie są jakby takie różki do przylutowania ale nie wiem poradźcie.......
^
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 31
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-06-28, 12:11   

Chinskie tasmy tak maja, ze czasem nie dzialaja... Nie trzeba tego lutowac
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
krzysiekn95 
Nowicjusz


Telefon: n95
Operator: 36i6
Dołączył: 27 Cze 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-06-28, 18:17   

ale w serwice manual u700 znalazłem obrazek tam te rózki sa wyraznie przylutowane
^
 
     
poochone 
Wie co mówi



Telefon: cegła
Operator: Heyah
Pomógł: 13 razy
Dołączył: 06 Kwi 2005
Posty: 302
Skąd: UK
Wysłany: 2009-06-28, 18:40   

No to skoro znalazles ze jest przylutowane to przylutuj i bedzie po problemie
Jedni lutuja inni nie na to samo wychodzi tylko przytasmie ktora okaze sie wadliwa i zostala przylutowana jest wiecej zabawy
_________________
N-box + orginal HWK
SE tool 3
Smart Clip
Mt Box nokia
MTbox SE
Smartsam
^
 
 
     
lala166 
VIP
..........


Telefon: n95
Operator: Era
Pomógł: 51 razy
Wiek: 29
Dołączył: 07 Lis 2004
Posty: 1008
Wysłany: 2009-06-29, 13:38   

Przy demontarzu trzeba je odlutować, później przylutowywać nie trzeba.
^
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Samsung U700 taśma? demsy1 Samsung 3 2010-09-13, 19:05
Brak nowych postów Wymiana głośnika e251 Joger Samsung 4 2010-11-12, 22:06
Brak nowych postów U700 Problem Soft kamo123 Samsung 2 2011-01-21, 07:44
Brak nowych postów Nokia 6630 wymiana TAHVO Wrocław igrek_raciaz DCT-4 0 2012-04-03, 02:37
Brak nowych postów Wymiana dotyku fafam Sony Ericsson 2 2012-05-21, 16:47