PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > 1 filtr ADSL na 4 telefony


1 filtr ADSL na 4 telefony

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Komputery » Hardware » 1 filtr ADSL na 4 telefony
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2007-08-06, 18:01   1 filtr ADSL na 4 telefony

witam!

czy moze użyć jednego filtru ADSL do rozdzielenia łącza na 4 telefony?
(modem bedzie podłączony bezpośrednio pod linie bez filtru oczywiscie)
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
AdSense


MaximusResetus 
Wie co mówi
Shoot 'Em Up !



Telefon: 55,33,e398
Operator: Era
Pomógł: 3 razy
Wiek: 32
Dołączył: 23 Lip 2004
Posty: 456
Skąd: Nowy Sącz - okolice
Wysłany: 2007-08-06, 19:02   

Właśnie sprawdziłem to na 2 telefonach (w tym momencie są tak podpięte) i działa. 2 telefony na jednym filtrze. Sądzę że 4 też powinny działać.
_________________
http://www.kwitnaceogrody.pl - projektowanie ogrodów - aranżacje zieleni - realizacja nasadzeń
^
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2007-08-06, 21:45   

MaximusResetus, a co gdy 2 telefony dzialaja w jednym czasie? nic sie nie zepsuje??
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
MaximusResetus 
Wie co mówi
Shoot 'Em Up !



Telefon: 55,33,e398
Operator: Era
Pomógł: 3 razy
Wiek: 32
Dołączył: 23 Lip 2004
Posty: 456
Skąd: Nowy Sącz - okolice
Wysłany: 2007-08-06, 22:33   

Działają w sęsie że jak? Żeby przez oba na raz rozmawiać? Tego to akurat nie sprawdzałem... Sprawdzałem tylko pod kątem czy nie będzie zakłuceń sygnału ADSL. Ale myśle że powino dzialać i nie powinno się zepsuć. Wkońcu telefon nie pobiera aż tak dużej mocy.
_________________
http://www.kwitnaceogrody.pl - projektowanie ogrodów - aranżacje zieleni - realizacja nasadzeń
^
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2007-08-06, 23:17   

dobra tam chcialem zaoszczedzic dyche ale stwierdzilem ze co to dyszka, wazne zeby net chodzil bez problemu :) kupilem 4 filtry adsl i jestem dumny z siebie :razz:
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
sander18 
Starszyzna
Nie Wie Co Pisze ;)



Telefon: nokie
Operator: Orange
Pomógł: 29 razy
Wiek: 33
Dołączył: 02 Mar 2005
Posty: 511
Skąd: z kątowni ;)
Wysłany: 2007-08-11, 19:18   

taki filtr mozna sobie spokojnie zrobic samemu. tutaj schemat:

teoretycznie powinno dzialac z dowolna iloscia telefonow.
_________________
W dżungli amazońskiej odkryto nowy gatunek kameleona. Ma 65 tys. kolorów i polifoniczne dzwonki :D
^
 
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2007-08-11, 19:22   

sander18, widzilem ten schemacik, ale za 6 zeta to juz wole kupic nówke niz samemu cos kombinowac...
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
Domi 
VIP
Pasja, CorradoClub



Telefon: NOKIA
Operator: Orange
Pomógł: 143 razy
Wiek: 34
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 3341
Skąd: Kraków
Wysłany: 2007-08-12, 15:45   

logos2000, gdyby to zrobic bez wtyczek i obudowy tylko na kablu to wyjdzie mniej niz 50 groszy...
_________________
Gość, witaj na naszym forum! :D
SERWIS NOKIA *** MOJE AUKCJE *** ZANIM DO MNIE NAPISZESZ
Soft do 3210 * Soft do 3310 * Soft do 3330 * Soft do 3350
Soft do 5110 * Soft do 5510 * Soft do 8210 * Soft do 8850
^
 
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2007-08-12, 17:57   

Domi, ale ja lubie miec wszyslo ladnie i pieknie zrobione a nie na pająku :) jeszcze bym centrale TP zjarał i co :lol:
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
EMEK 
PasjaTeam
Mały Kombinatorek


Telefon: Nokia N95
Operator: Plus
Pomógł: 215 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Lis 2005
Posty: 3387
Skąd: Poznań
Wysłany: 2007-08-13, 12:25   

logos2000, spokojnie, kazda linia abonencka na centrali ma swoj bezpiecznik.
_________________
    Gość, pracownik Serwisu Samsung oferuje:
  • Naprawy elektroniczne (także w samochodach)
  • Serwis/Doradztwo Informatyczne
  • Doradztwo przy zakupie sprzętu
  • Szkolenia elektroniczno/informatyczne
Pozdrawiam EMEK
^
 
  Skype
     
logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2007-08-13, 18:35   

EMEK, tia a pozniej posadzo mnie o phreaker-stwo jakies...

filtry doszly ale slychac w sluchawce szum (jakby morza), i obojetnie czy filtr z allegro czy z neo (speedtouch) to samo jest, choc synchornizacji nie traci, wiec chyba ten typ tak ma...
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów 6170 filtr klawiatury kowalkarol1 DCT-4 2 2008-04-09, 21:01
Brak nowych postów Jak nokia testuje swoje telefony na u... EMEK PasjaPUB 0 2008-11-23, 12:54
Brak nowych postów filtr antyspamowy na o2 logos2000 PasjaPUB 2 2008-12-29, 14:27
Brak nowych postów filtr klawiszy 6500slide??? pioneerGSM BB5 4 2009-01-27, 16:07
Brak nowych postów Nokia N80 filtr klawiatury sweex007 BB5 8 2009-08-15, 09:53