PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > 2 nety / 1 komp


2 nety / 1 komp

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Komputery » Hardware » 2 nety / 1 komp
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-01-16, 07:09   2 nety / 1 komp

A więc tak. Mam 2 internety, i chce z nich naraz korzystać na jednym kompie (ale mam wymagania :mrgreen: ) znaczy się 2x sieciówka i tak abym z jednej sieciówki mógł ściągać pliki a z drugiej chodzić po www i grać online. Da się to jakoś zrobić?
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
AdSense


logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2007-01-16, 08:09   

cos mi sie wydaje ze slyszalem o programie ktory sumuje lacza (jak masz takie same to podwaja predkosc) wiecej info nie posiadam
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-01-16, 08:42   

logos2000, mi nie chodzi o sumowanie prędkości łącza. Mi chodzi normalnie o 2 niezależne od siebie nety no żeby było jaśniej że przez IE oglądam WWW przez net nr. 1 a przez firefoxa WWW przez drugiego neta.
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
tranceman 
Expert
:)



Telefon: W zegarku
Operator: Vodafone
Pomógł: 27 razy
Dołączył: 20 Paź 2004
Posty: 1265
Skąd: Szczecin / Dublin
Wysłany: 2007-01-16, 19:31   

seba123, obawiam sie ze tak sie nie da ;p
_________________
Racja jest jak Dupa - Każdy ją ma !! MAM I JA !!!!!! :D
^
 
 
     
seba123 
Expert
=)



Telefon: SE W810
Operator: Orange
Pomógł: 66 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 1327
Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-01-16, 19:41   

Kurcze bo mi chodzi o to że np. firefox korzystałby z połączenia 1 a bear share z połączenia 2... Mi się wydawało że takie coś jest możliwe, ale coraz bardziej ta myśl się oddala... Nie ma może żadnego takiego programu?
_________________
pobierz
^
 
  Skype
     
naresh 
Wie co mówi



Telefon: N 6020
Operator: Orange
Pomógł: 5 razy
Wiek: 29
Dołączył: 11 Lip 2004
Posty: 378
Skąd: z nienacka
Wysłany: 2007-01-16, 20:43   

daloby sie cos takiego zrobic, ale musialbys miec jakis zajebisty router (najlepiej po prostu inny komputer z linuxem) i ustalic dla odpowiednich portow przekierowanie na inny interfejs, sam nie wiem jak takie cos zrobic na linuchu, a co dopiero osiagnac taki efekt na windzie... w takiej sytuacji rownie dobrze moglbys po prostu miec 2 kompy, jeden do p2p a drugi do przegladania stron...
_________________
wyłączcie [ you ]... to jest żenujące -_-
^
 
 
 
     
cieszak 
Starszy Użytkownik
100% Cieszaka



Telefon: HTC HD7
Operator: Orange
Pomógł: 17 razy
Wiek: 32
Dołączył: 01 Mar 2005
Posty: 247
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2007-01-16, 23:30   

albo zainstalować na jednym kompie virtualpc i skonfigurować (o ile sie da, bo ja ostatnio mam problem żeby w ogóle mi z neta korzystał :D ) żeby wirtualny używał tego wolniejszego neta :D
_________________
http://cieszak.eu
CrystalCode Studio - aplikacje, strony www, urządzenia elektroniczne, pomoc techniczna, konsultacje
^
 
 
  Skype
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Komp nie widzi Nokii (3220) maciek2107 DCT-4 10 2005-04-02, 20:13
Brak nowych postów problem z polaczeniem komp - x6 sand.man Sagem 0 2005-08-26, 19:39
Brak nowych postów nokia 2600>>komp mura DCT-4 2 2005-09-26, 08:42
Brak nowych postów Komp padł - po włączeniu nie nie wida... Domi Hardware 17 2005-10-12, 19:16
Brak nowych postów N73 komp sie zwis podczas flashowania... arro BB5 4 2008-01-22, 14:33