PasjaGSM.pl
  Jesteś w: Forum > Akces Point


Akces Point

Forum.PasjaGSM.pl » ...:Sprzęt:... » Komputery » Hardware » Akces Point
Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
 
spiderus82 
Nowicjusz


Telefon: K750i
Operator: Plus
Wiek: 35
Dołączył: 13 Kwi 2007
Posty: 2
Skąd: Warka
Wysłany: 2007-04-13, 11:20   Akces Point

Mam siec ale jest pewien problem z Akces Pointem chciałbym przez niego po wiralesie zalogować do sieci więcej niż jeden komputer nie wiem może cos namieszałem ale przeglądając logi widze ze nie chce logować więcej niż jeden komputer chce po prostu by akcesa wykorzystać jako swojego rodzaju przekaźnik po WIFI.

Akces point jest firmy D-Link model: DWL-2000AP

będę wdzięczny za jakakolwiek pomoc nawet za cos co mnie naprowadzi na to jak go skonfigurować (obcja podobno taka jest)

osobiście wymyśliłem sposób jak to zrobić ale konieczny byłby drugi router a to nie jest najlepsze rozwiązanie chodź według mnie sie sprawdzi ale pociąga za sobą dodatkowe koszty.
_________________
http://img01.picoodle.com...stm_138b399.gif
^
 
  Skype
     
AdSense


logos2000 
VIP
technik informatyk



Telefon: 3110c
Operator: Heyah
Pomógł: 59 razy
Wiek: 30
Dołączył: 06 Lip 2004
Posty: 2796
Skąd: Gorzów Wlkp.
Wysłany: 2007-04-14, 09:55   

spiderus82, moze masz wlacozne jakies filtrowanie MACow, lub wylacozny DHCP?
_________________
Darmowe doładowania komorek na karte - blue.pl
^
 
     
spiderus82 
Nowicjusz


Telefon: K750i
Operator: Plus
Wiek: 35
Dołączył: 13 Kwi 2007
Posty: 2
Skąd: Warka
Wysłany: 2007-04-15, 09:50   

troche mi to nasunelo pare pomyslow IP mam poustawiane recznie no i nie wiem jak zrobic by router zarzadzal tylko do akcesa ktury dziala jako AP Client a dalej przydzielac adresy z akcesa to by przeszlo chyba :)
_________________
http://img01.picoodle.com...stm_138b399.gif
^
 
  Skype
     
xury 
VIP



Telefon: N95, 6230i
Operator: Era
Pomógł: 93 razy
Wiek: 40
Dołączył: 17 Wrz 2005
Posty: 1714
Skąd: z War cholandii
Wysłany: 2007-04-16, 20:39   

spiderus82, to jest fajny AP. Może działać w czterech trybach. Ty chcesz go uzywać do sieci "infrastructure" czy jako repeater ?
^
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Podobne tematy
Temat Autor Forum Odpowiedzi Wysłany
Brak nowych postów Test Point by andrew wntl Inni Producenci 3 2007-01-28, 14:25
Brak nowych postów test point tooomek Motorola 4 2007-03-01, 20:52
Brak nowych postów Test Point - jak prawidlowo wykonac? toporek18 Motorola 8 2007-03-22, 18:12
Brak nowych postów USB Dongle Acces Point... czy jest co... bubek3 Hardware 21 2008-02-12, 02:21
Brak nowych postów Access Point (Client) - jaki ?? bubek3 Co wybrać? 2 2008-04-02, 21:11